ελληνική μουσική
255 online   ·  209.217 μέλη

Τάσος Λειβαδίτης, «Τραγουδάω, όπως τραγουδάει το ποτάμι», εκδ. Μετρονόμος

spiroos
MusicHeaven Guru
Chat
30.10.2013, 23:43

Τις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μετρονόμος το βιβλίο: «Τάσος Λειβαδίτης, Τραγουδάω, όπως τραγουδάει το ποτάμι». Πρόκειται για μια συλλογή με όλους του στίχους που έχει γράψει ο Λειβαδίτης όπως μελοποιήθηκαν από τους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε και με νέα κείμενα των: Γιάννη Βάγια, Γιώργου Δουατζή, Γιάννη Κουβαρά, Γιώργου Μαρκόπουλου, Απόστολου Μπενάτση. Το φωτογραφικό υλικό και τα χειρόγραφα που δημοσιεύονται είναι μια ευγενική παραχώρηση του Στέλιου Χαλά, εγγονού του Τάσου Λειβαδίτη.

Στο Β’ Μέρος του βιβλίου θα υπάρχει εκ νέου επεξεργασμένο το Αφιέρωμα στον μελοποιημένο λόγο του Τάσου Λειβαδίτη, όπως κυκλοφόρησε στο 49ο τεύχος του περιοδικού Μετρονόμος σε επιμέλεια Σπύρου Αραβανή και Θανάση Συλιβού. Σε αυτό το αφιέρωμα  τα κείμενα υπογράφουν οι: Μίκης Θεοδωράκης, Φώντας Λάδης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Πέτρος Πανδής, Μιχάλης Γρηγορίου, Θανάσης Συλιβός, Σταύρος Καρτσωνάκης, Λίνος Ιωαννίδης, Σπύρος Αραβανής, Μιχάλης Γελασάκης,  Ηρακλής Οικονόμου (επιμ.), Αλέξης Λιόλης (επιμ.), Χρήστος Α. Μιχαήλ (επιμ.). Επίσης, φιλοξενούνται δυο καινούρια ζωγραφικά έργα του Άντη Ιωαννίδη, εμπνευσμένα από την ποίηση του Λειβαδίτη, δημοσιεύεται το κείμενο του Ορατοριου, «Σκοτεινή Πράξη»,  (σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη), του συνθέτη Μιχάλη Γρηγορίου καθώς και αναλυτικός κατάλογος της Εργογραφίας και της Δισκογραφίας του.

επισυναπτόμενα: LEIVADITISMETRONOMOSbookcover2.jpg 
#1   
meryl82
Βασική Νότα
Chat
31.10.2013, 11:05


#2   
TRAVELOGUE
MusicHeaven Guru
Chat
31.10.2013, 12:01

"Φτωχή ανθρωπότητα, δεν μπόρεσες
ούτε ένα κεφαλαίο να γράψεις ακόμα
Σα σανίδα από θλιβερό ναυάγιο
ταξιδεύει η γηραιά μας ήπειρος…"

Από το ποίημα "Αλλά τα βράδυα"

Αφήγηση: Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Μουσική: Γιώργος Τσαγκάρης

Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Δίσκος: "Φυσάει" 1993

Σπύρο, σ΄ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Δεν θα λείψει από τη βιβλιοθήκη μου. Μα κυρίως, δεν θα λείψει από τη σκέψη μου, ως εργαλείο μελέτης, στοχασμού και ονείρου...


#3