ελληνική μουσική
372 online   ·  209.026 μέλη

Αδιέξοδο στην επιλογή οργάνου

Nysta
Περαστική Νότα
Chat
21.11.2013, 16:58

Καλησπέρα, είναι η πρώτη μου δημοσίευση στο forum, το βρήκα στην αναζήτηση για κουβέντες που θα κάλυπταν τα δικά μου ερωτήματα.

Στο δια ταύτα, είμαι χρόνια κρουστός, και όντας λάτρης της μουσικής θα ήθελα πολύ να αρχίσω ένα νέο όργανο, το οποίο θα ήταν πιο ''μουσικό''. Το άμεσο αντανακλαστικό σε κάθε τραγούδι να μπαίνω στο ρυθμό με έχει κάνει να αναζητώ τη λυρικότητα. Έχω κάνει παλιότερα αποτυχημένη προσπάθεια με την κιθάρα. Ακούω όλα τα είδη της μουσικής, εκτός από τα του ελληνικού ρεπερτορίου ρεμπέτικα, λαϊκά, ελαφρολαϊκά, έντεχνα. Δηλαδή, τα περισσότερα είδη της Metal, ποικιλία ροκ, ηλεκτρονική, Jazz, Reggae, Dub κτλ.  Τελευταία ασχολήθηκα με τη μουσική που δεν είχα αγγίξει ποτέ, τη Hip-Hop.

Θέτοντας ως σημαντικό κριτήριο το οικονομικό, και έχοντας ήδη αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλω πέρα αν πάω ωδείο κατέληξα σε κάποιο πνευστό(τρομπέτα) ή στο απύθμενου βάθους βιολί. Επειδή γνωρίζω την προσπάθεια που χρειάζεται το βιολί, καθώς και την αναγκαιότητα δασκάλου μάλλον αρχίζω να το αποκλείω. Τότε η τρομπέτα είναι μια λογική λύση;

Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε προτείνοντας άλλα όργανα ή να εμβαθύνετε το συλλογισμό μου μέχρι εδώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


#1   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
21.11.2013, 17:52

Η τρομπέτα είναι πράγματι δύσκολη (με 3 κλειδιά τρέπει να βγάζεις όλες τις νότες…) και θέλει μεγάλη υπομονή αλλά και καλούς.. γειτόνους .

Εγώ υπήρξα για 12 έτη καλός τρομπετίστα αλλά και μέχρι πρόσφατα αλλά και ακόμα και τώρα παίζω (μόνο που λόγω αναπνευστικού ΧΑΠ-βλέπεις η βλακεία του τσιγάρου ) αλλά όχι πάνω από 5 συνεχόμενα λεπτά . Αν την μάθεις δεν θα θέλεις να την αποχωριστείς!

Πάντως αν επιμείνεις ρίξε μια ματιά στο άρθρο μου με τίτλο:’’ Τρομπέτες Bb Soprano, Piccolo, Pocket, Midi’’  ΕΔΩ : κι αν έχεις ερωτήσεις και απορίες  κατέθετε τις σαν σχόλιο στο άρθρο αυτό.

Άλλο ένα πνευστό είναι η φυσαρμόνικα φτηνό αλλά και εύκολο αν δείξεις επιμονή-υπομονή για τουλάχιστον ένα 3μηνο .

Ρίξε μια ματιά στα πολλά άρθρα όπως πχ ΕΔΩ: κι αν είσαι νέος θα σου πρότεινα τη χρωματική που στην Ελλάδα οι παίχτες είναι στα δάκτυλα των χεριών σε σχέση με το εξωτερικό. Τότε ρίξε μια ματιά ΕΔΩ :

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να ρωτήσεις


#2   
EVAGGELIASAKELLARIOU
MusicHeaven Guru
Chat
21.11.2013, 17:55

Καλησπέρα, Nysta. Ανα και δεν είμαι ειδική, θα σου πρότεινα να ξαναδοκιμάσεις την κιθάρα, ως μία οικονομική λύση. Το πιάνο ή το αρμόνιο ή το synthesizer ή οποιαδήποτε πλήκτρα νομίζω ότι είναι ακριβές λύσεις. Εναλλακτικά, σου προτείνω το ακκορντεόν, αλλά νομίζω ότι το όργανο αυτό δεν καλύπτει τα μουσικά ακούσματα, που έχεις επιλέξει. Ε.Σ.


#3   
Nysta
Περαστική Νότα
Chat
22.11.2013, 00:21
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ευαγγελία έχεις δίκιο, αλλά παίζοντας drums πολύ καιρό έχω μπουχτίσει με τους κιθαρίστες και δε με ελκύει πλέον. Στέφανε, το κατέχεις όντως πολύ το θέμα. Το πρόβλημα μου είναι το ότι να ενοχλείς γείτονες μου ήταν εδώ και πολύ καιρό πρόβλημα στην εξάσκηση δε θέλω να μπώ πάλι στο ίδιο κλίμα. Θα μου πρότεινες σαξόφωνο;
#4   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
22.11.2013, 10:29

Επειδή το θέμα αφορά και την τρομπέτα την απάντηση στο ερώτημα σου ,για να ενημερωθούν και οι τρομπετίστες , τη θέτω ΕΔΩ:

 


#5   


Αυτά τα διάβασες;