ελληνική μουσική
363 online   ·  208.860 μέλη

«Εδώ είναι του Ρασούλη» - Μεγάλο αφιέρωμα στο Ρυθμό Stage στην Αθήνα!

nikos99
Σολίστ
Chat
08.01.2014, 13:00

Μανώλης Ρασούλης! Ο Κρητικός με την ελληνική εθνικότητα...! Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος με δεκάδες τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος στιχουργός των τελευταίων ετών.
Εμβληματικά τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί από τις σημαντικότερες φωνές μας. Ο δίσκος ‘Η εκδίκηση της γυφτιάς’ που έφτιαξε με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου άλλαξε την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα για πάντα!
Γνωστός για τις ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, που ήταν σαφής μέσα από τους στίχους και τα τραγούδια του και μέσα από τα βιβλία του.
Αυτός ήταν ο Μανώλης Ρασούλης, μαζί με τα αμέτρητα τραγούδια του!
Η παράσταση ‘Εδώ είναι του Ρασούλη’ είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα – γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Ρυθμό Stage για τρεις μοναδικές παραστάσεις και στο οποίο θα ακουστούν πολύ αγαπημένα τραγούδια του, που ερμήνευσε ο ίδιος, αλλά και μεγάλες φωνές, σηματοδοτώντας για πάντα το ελληνικό τραγούδι!
Με διαλεγμένους μουσικούς που ήταν κοντά στο Ρασούλη, υπό την επιμέλεια του Λάζαρου Σαμαρά και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκυμαντέρ που θα μας φέρει τον Ρασούλη αναπάντεχα κοντά μας … σαν να είναι εδώ … σαν να κοιτά και να συμμετέχει στο γλέντι μας!
Στις παραστάσεις ερμηνεύουν ο Παντελής Θεοχαρίδης μαζί με τη Σοφία Παπάζογλου ή τη Ζωή Παπαδοπούλου και μαζί τους τραγουδούν και συμμετέχουν σημαντικοί συνθέτες, ερμηνευτές, φίλοι και συνοδοιπόροι, αλλά και νεότεροι δημιουργοί και καλλιτέχνες που τον ένιωσαν και επηρεάστηκαν από το έργο του, ανάλογα με τις ημερομηνίες. Μαζί τους επί σκηνής και η Ναταλία Ρασούλη, ενώ αναμένονται πολλοί ακόμα καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν στην πορεία …

Κιθάρες: Δημήτρης Μαρινόπουλος
Ηλ. Κοντραμπάσσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος
Μπουζούκι / Λαούτο / Τζουράς: Νικόλας Τριήρης
Nτράμς :Δημήτρης Μποσινάκος
Πλήκτρα / Ακκορντεόν / Μουσική επιμέλεια: Λάζαρος Σαμαράς

Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας
Οπτικό υλικό: Θανάσης Γκίκας - Έλενα Χριστάκου Εδώ είναι του Ρασούλη …!

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


#1   


Αυτά τα διάβασες;