Νίκος Ξυδάκης - Μιχάλης Γκανάς @ Ιανός

elechrista
13.01.2014, 10:21Νίκος ΞυδάκηςΜιχάλης Γκανάς

 «Γυάλινα Γιάννενα»

 

Έκτακτη συμμετοχή

Παρασκευή : Σταύρος Σιόλας

Σάββατο: Ηλίας Λιούγκος

 

Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ

 

Παρασκευή και Σάββατο

17 – 18 Ιανουαρίου 2014

 

Ο Ιανός παρουσιάζει  τον ποιητή Μιχάλη Γκανά στο αναλόγιο και το συνθέτη Νίκο Ξυδάκη στο πιάνο, πλαισιωμένους από μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2014.

Τα «Γυάλινα Γιάννενα» είναι το νέο - και ανέκδοτο ακόμη - μουσικό έργο του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος μελοποιεί ποιήματα του Μιχάλη Γκανά εδώ και χρόνια, από το ομώνυμο βιβλίο μέχρι την «Άψινθο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι δύο φίλοι και συνεργάτες μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους - δικούς τους και άλλων - εικόνες και αρώματα ενός ορεσίβιου χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου, συνθέτοντας μια άλλη πατρίδα στην καρδιά της Ελλάδας.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ο Νίκος Ξυδάκης θα ερμηνεύσει τραγούδια του πάνω σε ποίηση Ελλήνων ποιητών, από την Σαπφώ και τον Βιζυηνό μέχρι τον Γκόνη και τον Καψάλη, καθώς και άλλα τραγούδια του, αγαπημένα στο ευρύ κοινό.

Μαζί του ως έκτακτη συμμετοχή, δύο αγαπημένοι ερμηνευτές, ο Σταύρος Σιόλας την Παρασκευή και ο Ηλίας Λιούγκος το Σάββατο, θα μοιραστούν μαζί του αγαπημένα τραγούδια.

Συμμετέχουν:

Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο

Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα

Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο

 

Σχετικά videos

Ανέκδοτη ηχογράφηση από αφιέρωμα στον Μιχάλη Γκανά στον Ιανό το 2007

 

Από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών που παρουσίασε τη νέα ποιητική συλλογή του Μιχάλη Γκανά, Άψινθος στις 9 Ιανουαρίου 2013

 

Αλυσίδα Πολιτισμού ‘’Ιανός’’

Σταδίου 17

Τηλ. 210 3217917

www.ianos.gr

 

Οργάνωση - Περισσότερες πληροφορίες:

ArtwayTechnotropon, Τηλ. 210 5157977, www.liveartway.com , liveartway@yahoo.gr

    

 

 

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 13-01-2014 10:25 ]


επισυναπτόμενα: xidakis-ganas1.jpg