ελληνική μουσική
471 online   ·  209.880 μέλη

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Αντώνη Μαρτσάκη - Τση Χώρας και τση Ρίζας

AERAKIS
14.01.2014, 00:02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΗ ΧΩΡΑΣ και ΤΣΗ ΡΙΖΑΣ (νέο διπλό CD)

 

OΑντώνης Μαρτσάκης μας παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τση χώρας και τση ρίζας».

 

Ο καλλιτέχνης (με το βιολί και το τραγούδι του), συνεχίζει το δρόμο της κρητικής μουσικής παράδοσης μένοντας πάντα πιστός στο ύφος αλλά και το ήθος της. Ξεκινώντας από την «κισσαμίτικη σχολή του βιολιού» αλλά και τα ριζίτικα τραγούδια ως βιωμένη εμπειρία και αντίληψη ζωής, αντλεί στοιχεία και υπηρετεί πολλές από τις επιμέρους παραδοσιακές εκφράσεις ολόκληρης της Κρήτης (που εξερευνά συνεχώς στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι). Στο νέο τουCDκινείται σε δύο κύριες κατευθύνσεις: α) προτείνει νέες δικές του συνθέσεις και εκτελεί παραδοσιακές μελωδίες και β) ερμηνεύει παραδοσιακά ριζίτικα τραγούδια.

 

              Ο Αντώνης Μαρτσάκης πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία από το Κρητικό μουσικό εργαστήρι – Αεράκης & Σείστρον με το έργο του «Και του καιρού και πάντα», που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στα μουσικά μας πράγματα. Στο νέο του CD «Τση χώρας και τση ρίζας» συμβάλλει με το κύρος και τη σπουδαία φωνή του ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και εκλεκτοί μουσικοί όπως οι: Μιχάλης Σταυρακάκης (μαντολίνο), Νίκος Στρατάκης (μαντολίνο), Φραγκίσκος Μπαλτζάκης (ασκομαντούρα, νταουλάκι), Κώστας Μαρκάκης (κιθάρα) και βεβαίως ο μόνιμος συνεργάτης του Νίκος Μαρεντάκης (λαγούτο).

 

           Τις νέες συνθέσεις τουCDντύσανε με στίχους σημαντικοί στιχουργοί όπως οιΑνδρέας Στυλιανουδάκης, Γιώργος Κουτάντος, Ζαχαρίας Παπαδάκης, Σπύρος Πανηγυράκης, Δέσποινα Σπαντιδάκη, Θεόφιλος Χριστουλάκης, Κώστας Χαρ. Πλευράκης. Στα ριζίτικα τραγούδια ερμηνεύονται ανώνυμα παραδοσιακά έργα, αλλά και επώνυμες δημιουργίες των παλαιών καλλιτεχνών Γιώργη Κουτσουρέλη - Νικόλα Τζέγκα και Μπάρμπα-Μπατζελιού. Οι Νίκος Μαρεντάκης, Στεφανής Τσόντος, Θεόδωρος Τσουρουπάκης, Κωνσταντίνος και Στυλιανός Λιουδάκης συνοδεύουν τον Αντώνη σε ένα από τα ριζίτικα τραγούδια.

 

 

Κεντρική διάθεση:

Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

Κοραή 14, Τ.Κ 71202

Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ./Fax: 2810 225758

www.aerakis.net

 

επισυναπτόμενα: MARTSAKIS-EXOFYLLO.jpg