ελληνική μουσική
363 online   ·  209.201 μέλη

Folk this way - Πένυ Παπακωνσταντίνου - Νέα κυκλοφορία cd

elechrista
Φθασμένος
Chat
24.02.2014, 19:12

 


Πένυ Παπακωνσταντίνου

 Κυκλοφορεί η τρίτηδισκογραφική της δουλειά

 «Folk thisway»

 

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η καινούρια δισκογραφική δουλειά της Πένυς Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν λίγους μήνες, ήρθε η ώρα ο δίσκος αυτός - «Folk this way» - να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Ο τίτλος σηματοδοτεί και το περιεχόμενό του ... Πρόκειται για ένα από τα πολλά «ταξίδια» που έχει κάνει η πάντα «ανήσυχη» δημιουργικά μουσικός και ερμηνεύτρια Πένυ Παπακωνσταντίνου στις μουσικές μας ρίζες, καθώς η ενασχόλησή τηςτα τελευταία 10 χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, της επιτρέπει να κινείται σ’ αυτόν με ιδιαίτερη άνεση, αλλά και σεβασμό.

Αυτή τη φορά όμως αλλάζει «ο τρόπος»!

Μέσα από την ενορχηστρωτική ματιά του Λευτέρη Πουλιού και των συντελεστών του δίσκου ερχόμαστε σ’ επαφή με τη ελληνική παραδοσιακή μουσική με μια διάθεση «fusion», συνδέοντας ηλεκτρικό ήχο και Funk, Ska, Jazz, Rock παιξίματα με παραδοσιακές φόρμες τραγουδίσματος. Έτσι το κανονάκι της Γεωργίας Λώλη «παντρεύεται» με τα τύμπανα του Άκη Γαβαλά, το πολίτικο λαούτο της Πένυς με το μπάσο του Απόστολου Καλτσά, το kabak του Κώστα Παπαγερίδη και τα κρουστά του Δρόσου Σκυλλά με τα πλήκτρα και το σαξόφωνο του Λευτέρη Πουλιού.  

 Το cd «Folk this way» αποτελείται από 7 αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια Μαργούδι», «Πικροδάφνη», «Μπουρνοβαλιός Μανές», «Βοσκοπούλα», «Γιατρός», «Σεράντα μήλα», «Δεν σε θέλω πια») από την Ήπειρο και τη Θράκη μέχρι την Μ. Ασία και τον Πόντο και το λαϊκό «Μην κάνεις όνειρα τρελλά» της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Απόστολου Καλδάρα.

Συμμετέχει η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Smyrna» (μέλος της οποίας είναι η Πένυ), χαρίζοντάς μας μια ενδιαφέρουσα πολυφωνική προσέγγιση στο «Μαργούδι».

Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία Final Touch σε διανομή της Cobalt.

Τραγούδι «Δεν σε θέλω πια»

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Έλενα Χριστάκου,elenachristakou@gmail.com

 

http://www.penypapakonstantinou.gr/

https://www.facebook.com/penypapakonstantinouofficial

 

 

 

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 24-02-2014 19:15 ]


επισυναπτόμενα: folk this way exofyllo1.jpg 
#1