ελληνική μουσική
406 online   ·  209.164 μέλη

Μιχάλης Παούρης - Τη γνώμη σας

roubas
Φθασμένος
Chat
27.02.2014, 16:07

Βρήκα ένα βίντεο στο youtube από την εμφάνιση του Μιχάλη Παούρη στην εκπομπή ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ και θα ήθελα τη γνώμη σας για τον συγκεκριμένο μπουζουξή ο οποίος "διαφημίζει" το μπουζούκι στο εξωτερικό (σε εμφανίσεις του με τον Al di meola)και δηλώνει ότι σε εμφανίσεις του στην ελλάδα δεν υποστηρίζεται από τους μπουζουξίδες.Θα πω και εγώ τη γνώμη μου αφού ακούσω τη δική σας.Παραθέτω το βίντεο που έγινε αφορμή για το θέμα που άνοιξα στο forum.


#1   
kwnstantinos40
Περαστική Νότα
Chat
09.03.2014, 16:11
Paura που στα Ιταλικά σημαίνει φόβος!!! Κι εμένα κάτι τέτοιο με κατέλαβε... Θα 'θελα να τον ακούσω σε παραδοσιακά δεξιοτεχνικές μελωδικές γραμμές, παιγμένες όπως γράφτηκαν (π.χ. solo απ' το περασμένες μου αγάπες στα 4/4) κι όχι παραλλαγμένες. Πρέπει να πω πως είναι το πρώτο φλαμέγκο μπουζούκι που φτάνει στ'αφτιά μου. Καλή του επιτυχία!!!
#2   
c-bouzouksis
Βασική Νότα
Chat
09.03.2014, 19:51
Ο μιχαλης ειναι ενας ιδιαιτερα ταλαντουχος καλλιτεχνης και συν τοις αλλοις πολυ εργατικος, το στυλ που πσιζει ξενιζει τους "πσραδοσιακούς" μπουζουξηδες και για αυτο πολλοί τον αμφισβητούν. Εμενα η αποψή μου είναι οτι αφου γουσταρει αυτο που κάνει, καλα κανει και το υποστηρίζει. Οποιος θέλει μπορεί να αγορασει τις "δουλειές" του η να παρακολυθησει τα σεμηναρια μπουζουκιου που κατα καιρούς διενεργεί.
#3   
Greg88
Περαστική Νότα
Chat
10.03.2014, 20:45
Φοβερό ταλέντο,εκπληκτικές δυνατότητες αλλά δεν παίζει μπουζούκι,γι αυτό τον αμφισβητούν!Δε νομίζω κανείς από αυτούς που τον αμφισβητούν να θεωρούν πως δεν είναι σπουδαίος καλλιτέχνης.Απλά δεν παίζει μπουζούκι,αυτό!
#4   
margatsif
Σολίστ
Chat
11.03.2014, 07:28

Ταχύτατος - άριστος γνώστης του μπουζουκιού - αρκετά άνετος, αλλά διακρίνω μία νευρικότητα  στις κινήσεις του και μία υπερβολή στο παίξιμό του.


#5   
roubas
Φθασμένος
Chat
11.03.2014, 13:13

Η άποψη μου εμενα λοιπόν είναι οτι αυτό που ακούω είναι ένα αρκετά "βρώμικο" παίξιμο που συμβαίνει αναπόφευκτα μιας και σε τέτοιες ταχύτητες δεν παραγεται καν μουσικη.Αν ένα τραγούδι το πάρουμε και του ανεβάσουμε το τέμπο στο 250 θα ακούμε κάτι ευχάριστο ή μία φασαρία?Θα συμφωνούσε ο συνθέτης να κάνουμε δημόσια εκτέλεση του τραγουδιού με τέτοιο τρόπο?Ο Μανώλης Χιώτης στην προκειμένη περίπτωση.Δεν καταλαβαίνω αυτή την αγωνία του να αποδείξει ότι είναι ο πιό γρήγορος μπουζουξής.Η μουσική έχει καμία σχέση με τις γυμναστικές επιδείξεις που βλέπουμε?Ένα τραγούδι γράφεται είτε για να μας ψυχαγωγήσει ,είτε για να μας διασκεδάσει ,είτε για να μας προβληματίσει είτε όλα τα προηγούμενα ..αλλα ποτέ για να μας τρομάξει-επιβληθεί-εντυπωσιάσει..Παραθέτω λοιπόν ένα βίντεο από ένα άνθρωπο ο οποίος είναι επίσης εντυπωσιακός αλλά νομίζω ότι αφήνει άλλη αίσθηση το αποτέλεσμά του και όχι τόση "αγωνία"..


#6   
roubas
Φθασμένος
Chat
11.03.2014, 13:15
και ένα αστείο...λέτε να υπάρξει και ντοπάρισμα στο μέλλον για καλύτερες επιδόσεις??
#7   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
11.03.2014, 14:49

Παράθεση:

Το μέλος roubas στις 11.03.2014, 13:13 έγραψε...

[.....] Η μουσική έχει καμία σχέση με τις γυμναστικές επιδείξεις που βλέπουμε?Ένα τραγούδι γράφεται είτε για να μας ψυχαγωγήσει ,είτε για να μας διασκεδάσει ,είτε για να μας προβληματίσει είτε όλα τα προηγούμενα ..αλλα ποτέ για να μας τρομάξει-επιβληθεί-εντυπωσιάσει..


+1 


#8   
Post αρνητικής αξιολόγησης
costaspanag
Βετεράνος
Chat
11.03.2014, 17:05

Άκουσα με προσοχή το βίντεο. Ταλέντο ναι, φαινόμενο ναι, δεξιοτεχνία ναι, ταχύτητα ναι. Μπράβο!

Όμως δεν με συγκίνησε, δεν με άγγιξε αισθητικά, σαν μουσική.

Αγώνας, κούρσα ταχύτητας. Κυνηγητό! Στο βωμό, τις ανάγκες, τις απαιτήσεις τις επιταγές και τα κελεύσματα της μουσικής βιομηχανίας και της εποχής της υπερκατανάλωσης και της ταχύτητας.

Ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Η ταχύτητα δεν είναι το παν. Ο καλλιτέχνης δεν είναι μηχανή, ούτε ρομπότ, ούτε κομπιούτερ.

Και δεν είναι "ο πρώτος που έβαλε το μπουζούκι στη τζαζ".

Όσο για το κομμάτι του Χιώτη "Περασμένες μου αγάπες" ....καμμία σχέση! Θα τρίζουν τα κόκκαλά του!

[ τροποποιήθηκε από τον/την costaspanag, 11-03-2014 17:08 ]


#10   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
11.03.2014, 19:41
Εκπτώσεις στη μελωδία, χάριν της ταχύτητας. Ο Al Di Meola που έκανε δηλώσεις για τον Παούρη, έτσι κι αλλιώς δεν με ενθουσιάζει. Ο Paco De Lucia όμως, που έφυγε πρόσφατα και ήταν αστέρι, αν και ήταν απίστευτα γρήγορος και καθαρός (κάτι που δεν είναι ο Παούρης διότι βγάζει αρκετές βρώμικες νότες), ποτέ δεν επέτρεπε στην ταχύτητα να επισκιάσει τη μελωδία.
#11