ελληνική μουσική
193 online   ·  209.541 μέλη

Η Πένυ Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει το Folk this Way στο HolyWood

elechrista
Φθασμένος
Chat
21.03.2014, 15:21


 

 Πένυ Παπακωνσταντίνου

Επίσημη παρουσίαση της καινούριας δισκογραφικής της δουλειάς

 «Folk this way»

HolyWood Stage , Πέμπτη 3 Απριλίου, 9.30 μ.μ.

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση της τρίτης δισκογραφικής της δουλειάς, με τίτλο «Folk this way» θα κάνει η Πένυ Παπακωνσταντίνου στο HolyWood Stage, την Πέμπτη 3 Απριλίου. Μια δουλειά που παρουσιάσθηκε πριν λίγους μήνες στο Λονδίνο («London International Arts Festival»), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Ο τίτλος του δίσκου «Folk this way» σηματοδοτεί και το περιεχόμενό του ... Πρόκειται για ένα από τα πολλά «ταξίδια» που έχει κάνει η πάντα «ανήσυχη» δημιουργικά μουσικός και ερμηνεύτρια Πένυ Παπακωνσταντίνου στις μουσικές μας ρίζες, καθώς η ενασχόλησή της τα τελευταία 10 χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, της επιτρέπει να κινείται σ’ αυτόν με ιδιαίτερη άνεση, αλλά και σεβασμό.

Αυτή τη φορά όμως αλλάζει «ο τρόπος»!

Μέσα από την ενορχηστρωτική ματιά του Λευτέρη Πουλιού και των συντελεστών του δίσκου ερχόμαστε σ’επαφή με τη ελληνική παραδοσιακή μουσική με μια διάθεση «fusion», συνδέοντας ηλεκτρικό ήχο και Funk, Ska, Jazz, Rock παιξίματα με παραδοσιακές φόρμες τραγουδίσματος. Έτσι, το κανονάκι της Γεωργίας Λώλη «παντρεύεται» με τα τύμπανα του Άκη Γαβαλά, το πολίτικο λαούτο της Πένυς με το μπάσο του Απόστολου Καλτσά, το kabak του Κώστα Παπαγερίδη και τα κρουστά του Δρόσου Σκυλλά με τα πλήκτρα και το σαξόφωνο του Λευτέρη Πουλιού.  

Το cd «Folk this way» αποτελείται από 7 αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια Μαργούδι», «Πικροδάφνη», «Μπουρνοβαλιός Μανές», «Βοσκοπούλα», «Γιατρός», «Σεράντα μήλα», «Δεν σε θέλω πια») από την Ήπειρο και τη Θράκη μέχρι την Μ. Ασία και τον Πόντο και το λαϊκό «Μην κάνεις όνειρα τρελλά» της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Απόστολου Καλδάρα.

Συμμετέχει η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Smyrna» (μέλος της οποίας είναι η Πένυ), χαρίζοντάς μας μια ενδιαφέρουσα πολυφωνική προσέγγιση στο «Μαργούδι».

Η Πένυ Παπακωνσταντίνου θα βρεθεί στη σκηνή του HolyWood Stage με τους μουσικούς :

Άκη Γαβαλά – τύμπανα

Απόστολο Καλτσά – μπάσο

και Λευτέρη Πουλιού – πλήκτρα, σαξόφωνο

 

Το «Folk this way» κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία Final Touch σε διανομή της Cobalt.

 

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Έναρξη: 21:30

Είσοδος : 7 ευρώ, με κρασί ή μπύρα

 

HolyWood Stage

Λεωφ.Βουλιαγμένης 289 , Αγ.Δημήτριος – Αθήνα

Τηλ. Επικοινωνίας: 2109700418 , 6945314316


http://www.penypapakonstantinou.gr/

https://www.facebook.com/penypapakonstantinouofficial

 

 

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 21-03-2014 15:57 ]


επισυναπτόμενα: Peny_Papakonstantinou_ Holywood_poster.jpg 
#1