ελληνική μουσική
304 online   ·  208.425 μέλη

Ο συνθέτης Γιώργος Αλτής στο Polis Art Cafe 30/4

elechrista
Φθασμένος
Chat
28.04.2014, 13:44


Ο συνθέτης Γιώργος Αλτής

παρουσιάζει το νέο του  cd single

Ερμηνεύει η Σοφία Παπάζογλου

Τετάρτη 30 Απριλίου, Polis Art Cafι, ώρα 21:00


Την πρώτη επίσημη παρουσίαση του καινούριου του cd single θα κάνει ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Αλτής στο «Polis Art Cafι», την Τετάρτη 30 Απριλίου, μαζί με την Σοφία Παπάζογλου. Ουσιαστικά θα παρουσιάσει το δεύτερο μέρος της συνεργασίας του με τον ιστορικό στιχουργό Βαγγέλη Ατραϊδη, το οποίο περιλαμβάνει δύο τραγούδια, το «Υποχωρώ», ένα λαικό τάνγκο και το «Αν καταλάβαινες», αυθεντικό χασάπικο παλαιάς κοπής. Τραγούδια που η εκφραστική ερμηνεία της Σοφίας Παπάζογλου δίνει μια ιδιαίτερη πνοή.

 Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και φίλοι τραγουδιστές του Γιώργου Αλτή, που έχουν συνεργαστεί στις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές και όχι μόνο,  ερμηνεύοντας τραγούδια του παλιά και καινούργια, όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Μαρία Κώττη, ο Κώστας Δουμουλιάκας, ο Θοδωρής Μέρμηγκας, ο Μανώλης Τοπάλης, ο Κώστας Τζιαγκούλας και πολλοί άλλοι. Την πρώτη επίσημη παρουσίαση του καινούριου του cd single θα κάνει ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Αλτής στο «Polis Art Cafι», την Τετάρτη 30 Απριλίου, μαζί με τηνΣοφία Παπάζογλου. Ουσιαστικά θα παρουσιάσει το δεύτερο μέρος της συνεργασίας του με τον ιστορικό στιχουργό Βαγγέλη Ατραϊδη, το οποίο περιλαμβάνει δύο τραγούδια, το «Υποχωρώ», ένα λαικό τάνγκο και το «Αν καταλάβαινες», αυθεντικό χασάπικο παλαιάς κοπής. Τραγούδια που η εκφραστική ερμηνεία της Σοφίας Παπάζογλου δίνει μια ιδιαίτερη πνοή.

Το cd single  διατίθεται  ψηφιακά στο διαδικτυο απο την Ammos music (μέσω cdbaby, itunes, Amazon).

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Ατραϊδη και Γιώργο Αλτή

Ο Βαγγέλης Ατραϊδης έχει γράψειπερισσότερα από 800 τραγούδια, πολλά εκ των οποίων έγιναν μεγάλες επιτυχίες. («Κι αν γελάω είναι ψέμα», «Το ψωμί της ξενητιάς», «Το δρομολόι καθενός», «Έψαξα άδικα να βρω» με τον Στέλιο Καζαντζίδη, «Στο σταυροδρόμι», «Πήρε φωτιά μια καρδιά», «Σήκω πάνω κάτσε κάτω», «Πες της να έρθει»  με τον Πάνο Γαβαλά,  «Λέω» με τον Πασχάλη Τερζή καί πολλά άλλα). Η καλλιτεχνική του πορεία ταυτίστηκε με τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Πάνο Γαβαλά.

Ο Γιώργος Αλτής, βασικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών «ΡΑΣΤ», έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ορχηστρικής μουσικής στο Μέγαρομουσικής Αθηνών και στο εξωτερικό: Γαλλία, Μαγιόρκα, Λεμεσός κ.α. Το 2004 συμμετείχε ως συνθέτης στο πρώτο cd των «Ραστ» με το ορχηστρικό θέμα «Xόρα στη χώρα του Γιώργου Αλτή». Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Ασ’ την αγάπη να σε σκοτώσει», με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Οκτώ Λαϊκά Πορτρέτα», που παρουσιάζει τις ζωές οκτώ δεξιοτεχνών του μπουζουκιού στη δεκαετία του 1950.

Το Δεκέμβριο του 2009 ακολούθησε το δεύτερο προσωπικό του cd, με τίτλο «Λέει η ζωή», με ερμηνεύτριες τις Φωτεινή Βελεσιώτου, Άννα Καραγεωργιάδου, Μαρία Κώτη, Μαριλένα Λευκιμμιάτη, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο cdsingle σε στίχους του Βαγγέλη Ατραίδη, το οποίο περιλαμβάνει τα τραγούδια «Ήμουν παλιόπαιδο» και «Ποιό κρασί μεθάει τον πόνο», με ερμηνευτή τον Κώστα Δουμουλιάκα.

 

 Ακούστε το τραγούδι «Υποχωρώ»:


 

Τετάρτη 30 Απριλίου, ώρα 21:00

“Polis Art Cafe” – Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου,

 τηλ. 210 3249588

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 28-04-2014 13:48 ]


επισυναπτόμενα: Giorgos_Altis_photo.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;