ελληνική μουσική
336 online   ·  209.158 μέλη

Καμπάνια στο Facebook για ακύρωση της συναυλίας των Metallica

mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
06.06.2014, 20:05

Καμπάνια στο Facebook για ακύρωση της συναυλίας των Metallica- Κυνηγός αρκούδων ο Χέτφιλντ!

Σάλος έχει δημιουργηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τον frontman των Metallica, Τζέιμς Χέτφιλντ ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, είναι φανατικός κυνηγός αρκούδων.

Αφορμή για το σκηνικό πολέμου που έχει στηθεί στο συγκρότημα και στον τραγουδιστή είναι ο γεγονός ότι ο Χέτφιλντ θα είναι αφηγητής μιας καινούργιας εκπομπής στο History Channel, η οποία θα σχετίζεται με το κυνήγι της αρκούδας στην Αλάσκα.

Είναι γνωστό ότι ο 50χρονος Χέτφιλντ, γράφει το rocking.gr, είναι μέλος της National Rifle Association και φανατικός κυνηγός. Μάλιστα, πολύ συχνά ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές του κόσμου για να λάβει μέρος σε οργανωμένες αποστολές κυνηγιού.

Η οργή φανατικών οικολόγων είναι τέτοια που έχει δημιουργηθεί καμπάνια στο Facebook που απαιτεί την ακύρωση των Metallica από το πολυσυζητημένο επερχόμενο φεστιβάλ Glastonbury.

Η σελίδα ονομάζεται «Remove Metalica From Glastonbury Festival For Their Support Of Bear Hunting» και έχει προσελκύσει σχεδόν 13000 άτομα από την ημέρα δημιουργία της, δηλαδή τις 25 Μαΐου.

------------------------------------

Δημοσίευση στο http://www.thestival.gr/diethni/item/179583-kampania-sto-facebook-gia-akyrosi-tis-synaulias-ton-Metallica-kynigos-arkoudon-o-xetfilnt

Πόσο μια πτυχή στις ασχολίες και στα ενδιαφέροντα ενός αγαπημένου καλλιτέχνη -ειδικά όταν δεν συνάδει με οικολογικές ανησυχίες και εκφράζουν βαρβαρότητα- επηρρεάζει τον κόσμο? 


#1   
tallos
Φθασμένος
Chat
06.06.2014, 20:25
και εγω ειμε κατά των κυνηγων αλλα τους μεταλικα τους ειδα δυο φορες,μ αρεσει η μουσικη τους.ο Χετφιλντ είναι κυνηγος εδώ και 30 χρονια και πολες οργανώσεις τον εχουν επικυρηξει αλλα μπουκοταζ στις συναυλιες του γκρουπ δεν ξερω,μαλλον δεν είναι δικαιο για τα υπολοιπα μελη.
#2   
investor
Συγχορδία Μινόρε
Chat
06.06.2014, 21:16
Και ποιοί είναι αυτοί που απαιτούν την ακύρωση συναυλιών επειδή δεν τους αρέσει ένα νόμιμο χόμπυ?Το facebook δεν είναι σοβιέτ και το κυνήγι είναι ατομικό δικαίωμα.
#3   
crosroads
Συγχορδία Μινόρε
Chat
06.06.2014, 23:40
και μετα σου λεει οτι ο αντρας πρεπει να ναι κυνηγος για να ριξει κοπελα ή γυναικα..τς τς τς
#4   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
07.06.2014, 15:15

Παράθεση:

Το μέλος investor στις 06.06.2014, 21:16 έγραψε...

Και ποιοί είναι αυτοί που απαιτούν την ακύρωση συναυλιών επειδή δεν τους αρέσει ένα νόμιμο χόμπυ?Το facebook δεν είναι σοβιέτ και το κυνήγι είναι ατομικό δικαίωμα.

Το να σκοτώνης ζώα,δηλαδή να αφαιρής τις ζωές άλλων εμβίων ενσυνειδήτων όντων (γιατί και η αρκούδα έχει συνείδηση τής ύπαρξής της,αισθάνεται πόνο,φόβο,χαρά κλπ) εσύ το θεωρείς "χόμπυ";

Κι'έπειτα,πώς αυτός ο άνθρωπος θα βγή να τραγουδήση σε μιά εκδήλωση οικολογικού ενδιαφέροντος άν το συγκρότημά του κληθή να παίξη σ'αυτήν;Και τί πρότυπα δίνει στό κοινό του,αυτά τής βαρβαρότητας και τής απανθρωπιάς;

Βεβαίως τίθεται απ'την άλλη και το ερώτημα γιά ποιόν λόγο έγινε τώρα αυτή η καμπάνια και όχι όταν οι Metallica άρχισαν να γίνωνται γνωστοί στον κόσμο,αφού ο τραγουδιστής τους είναι κυνηγός επί τριάντα χρόνια και το γεγονός αυτό είναι γνωστό...


-----------------

Κανείς δέν δικαιούται να με βρίζη εκτός από εμένα

[ τροποποιήθηκε από τον/την Hastaroth, 07-06-2014 15:18 ]


#5   
IronGirl
Σολίστ
Chat
07.06.2014, 15:30

Αν έβγαιναν οι Metallica και ακύρωναν τη συναυλία τους αναρωτιέμαι τι θα γινόταν....

(σίγουρα πάντως δεν θα σταμάταγε το κυνήγι ο Hetfield....)


-----------------
Be the masterpiece of your life...

[ τροποποιήθηκε από τον/την IronGirl, 07-06-2014 15:32 ]


#6   
investor
Συγχορδία Μινόρε
Chat
07.06.2014, 19:06
Τα πρότυπα δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη,ο καλλιτέχνης δεν είναι η μαμά και ο μπαμπάς του καθενός ούτε οφείλει σε κανέναν τίποτα,οπότε μπορεί να είναι και βάρβαρος αν αυτό είναι στα πλαίσια του νόμου.Όσο για το κυνήγι,αυτό έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις,δεν κάνει ο κάθε κυνηγός οτι του καπνίσει αλλιώς πάει μέσα.Όλα τα ζώα κυνηγάνε,απο την γάτα μέχρι τα εντομα,γιατί λοιπόν να μην κυνηγάει και ο άνθρωπος αφού και αυτός έχει ανάλογα ένστικτα,σε λογικά πάντα πλαίσια,σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο και με περιορισμένα μέσα.
#7   
PetrosTser
Σολίστ
Chat
07.06.2014, 20:30

... Τα ζώα δεν κυνηγάνε από χόμπι αλλά για να ζήσουν...

... Επίσης καλλιτέχνης και βάρβαρος ταυτόχρονα δεν πολυ-πάει...

... Και τέλος, μην θεοποιούμε τον νόμο. Ό,τι λέει δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό από ηθικής απόψεως.


#8   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
08.06.2014, 07:09

Ετσι ακριβώς είναι.

Επίσης,να προσθέσω ότι ο άνθρωπος κυνηγά "από θέσεως ισχύος",διότι χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα,εναντίον τών οποίων κανένα ζώο δέν μπορεί ν'αμυνθή.Οταν ο άνθρωπος κυνηγούσε με μόνο όπλο τα χέρια του (άντε,καί το ακόντιο..),δέν έβγαινε πάντοτε νικητής και πολλοί κυνηγοί κατέληγαν στα στομάχια τών θηραμάτων τους αντί να συμβή το αντίθετο.

Τέλος,το επιχείρημα "Όλα τα ζώα κυνηγάνε,απο την γάτα μέχρι τα εντομα,γιατί λοιπόν να μην κυνηγάει και ο άνθρωπος αφού και αυτός έχει ανάλογα ένστικτα" δέν ευσταθεί διότι ο άνθρωπος έχει επίσης μεγαλύτερη νοημοσύνη από τα ζώα,οπότε μπορεί να χαλιναγωγή αυτά τα ένστικτα χρησιμοποιώντας την λογική του (η γάτα,π.χ.,όση νοημοσύνη κι'άν έχη,δέν μπορεί να κατανοήση ότι,εφ'όσον ζεί σ'ένα χώρο όπου τής δίνουν καθημερινώς τροφή,δέν έχει ανάγκη να κυνηγάη ποντίκια).


#9   
investor
Συγχορδία Μινόρε
Chat
08.06.2014, 09:16
Εγώ πάλι νομίζω πως η γάτα μια χαρά καταλαβαίνει πως δεν πεινάει αλλά απλά επειδή βαριέται κυνηγάει τα μικρά πουλιά ή το ποντίκι.Το ίδιο και ο σκύλος την γάτα.Όπως κυνηγάνε μπάλες ή και την ουρά τους ακόμα.Τώρα,αν ο άνθρωπος μπορεί ή πρέπει να καταπιέσει και σε ποιόν βαθμό τα ένστικτα του είναι μεγάλη κουβέντα.Συμφωνώ ως προς την χρήση όπλων,είναι ανήθικο να κυνηγάς με μεγάλη διαφορά δύναμης...
#10   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
08.06.2014, 14:46

Ο άνθρωπος έχει την αναγκαία νοημοσύνη ώστε να καταλάβη ποιά ένστικτα πρέπει να καταπιέση τελείως και πότε.

Τα λοιπά ζώα δέν έχουν σε τέτοιο βαθμό ανεπτυγμένη την νοημοσύνη τους.

Πάντως είναι βέβαιον ότι ο εν λόγω κύριος Χέτφιλντ δέν κυνηγά τίς αρκούδες γιά να τίς φάη γιά να επιβιώση.Τα εισοδήματά του από την δουλειά που κάνει επαρκούν και με το παραπάνω.Συνεπώς ο λόγος που τον ωθεί στο κυνήγι τής αρκούδας είναι η "διασκέδαση".

Επί πλέον,ώς τραγουδιστής που είναι (έστω και σ'ένα γκρούπ όπως οι Metallica),θεωρείται καλλιτέχνης,άρα και άτομο με ευαισθησία ώς πρός τα οικολογικά θέματα.Οπότε δέν είναι πρέπον και αρμόζον να επιδίδεται σε δράσεις αντίθετες πρός αυτά.

Αν,πάλι,επιθυμή να συνεχίση να κυνηγά αρκούδες,άς εγκαταλείψη τα πλούτη και τίς ανέσεις του και άς πάη να ζήση σε μιά σπηλιά,όπως ζούσαν και οι πρόγονοί του.Και τίς αρκούδες να τίς κυνηγά με τά χεράκια του κι'όχι με καραμπίνες δίκαννες και επαναληπτικές.Ωστε άν τον φάη κάποια απ'τίς αρκούδες,να μήν φωνάζη και διαμαρτύρεται,γιατί αυτός άρχισε πρώτος...


#11   
crosroads
Συγχορδία Μινόρε
Chat
08.06.2014, 17:11
περιμενω τον burzum να καταδικασει το γεγονος..
#12   
tallos
Φθασμένος
Chat
08.06.2014, 19:29
Ο μπουρτζουμ κυνηγουσε ανθρωπους
#13   
optiras
Φθασμένος
Chat
09.06.2014, 11:18

Ο καλλιτέχνης είναι απλά καλλιτέχνης...Δεν είναι ούτε υποψήφιος γαμπρός, ούτε πρόεδρος της wwf, ούτε πολιτικός,  ούτε παπάς για να απαιτούμε από αυτόν ηθικούς ενδοιασμούς, ηθικές αρχές, και διάφορα άλλα...Αν αυτά υπάρχουν δεν χαλάει, είναι στα συν...

Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι το καλλιτεχνικό του έργο, το οποίο είναι ανεξάρτητο από τον καλλιτέχνη...Γενικά, αν ένας καλλιτέχνης ειναί και παλιάνθρωπος, αυτό δεν κάνει απαραίτητα και το έργο του κακό...

Αυτό το γράφει κάποιος που είναι φιλόζωος, κατά του κυνηγιού-γενικώς αλλά και σαν χόμπυ/διασκέδαση, και μη οπαδός του συγκροτήματος...

Βέβαια υπάρχουν και όρια, υπάρχει και ο νόμος, υπάρχει και η ηθική....Ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό, ότι είναι ηθικό δεν είναι και πάντα νόμιμο, και τα όρια πολλές φορές είναι σχετικά...


#14   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
09.06.2014, 13:09

Ομως γιά ποιόν λόγο γίνεται κάποιος καλλιτέχνης;Γιά να εκφράση την ευαισθησία του,έτσι δέν είναι;

Μπορεί κάποιος που δέν έχει ευαισθησίες,που αδιαφορεί μπροστά στον πόνο-όχι μόνο τον ανθρώπινο,αλλά και τον πόνο τών λοιπών ζώων-που προκαλεί ο ίδιος αυτόν τον πόνο σέ άλλα έμβια όντα,να είναι καλός καλλιτέχνης,δηλαδή να δημιουργή στό κοινό του θετικά συναισθήματα με την τέχνη του;Διότι αυτός είναι ο σκοπός κάθε τέχνης,δέν είναι το να σού προκαλή αηδία και ξερατά.

Και εν τέλει,δέν θα'πρεπε να συνεκτιμούμε,σε κάποιον βαθμό,και το ποιόν τού ίδιου τού καλλιτέχνη γιά την αξιολόγηση τού έργου του;Και ο Χίτλερ ζωγράφιζε,αλλά τί να την κάνω την ζωγραφική του αφού ο ίδιος προξένησε τόσον πόνο και θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους;


#15   
investor
Συγχορδία Μινόρε
Chat
09.06.2014, 15:25
Καλλιτέχνης γίνεται κανείς γιατί θέλει να εκφράστεί μέσω της τέχνης,οπότε ο σκοπός της τέχνης μπορεί να είναι και να θέλει να προκαλέσει "αηδία και ξερατά" ή να υμνήσει δολοφονίες και βασανιστές.Αλλιώς φτιάξε επιτροπές λογοκρισίας και κρίνε την σκέψη και την προσωπική ζωή του καθενός,πάρε και την μεζούρα της ευαισθησίας και στείλε τους αναίσθητους στα γκουλάγκ και τα έργα τους στην πυρά.
#16   
Qaswling
Περαστική Νότα
Chat
27.06.2014, 16:36
Ρε την παλεύουμε?? Τι σχέση έχει το τι κάνουν τα μέλη των Metallica στην προσωπική τους ζωή? Άντε να σοβαρευόμαστε!!
#17   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
29.06.2014, 03:56

Σωστά.Ενας μπορεί να βγαίνη τα βράδυα παγανιά να αρπάζη μικρά παιδάκια,να τα βασανίζη μέχρι θανάτου,να πουλάη ναρκωτικά,να εκπορνεύη γυναίκες κλπ,άν όμως γράφη ωραία ποιήματα και τραγούδια ή ζωγραφίζη ωραίους πίνακες,εμείς μπορούμε να τον θαυμάζουμε και να λέμε "τί υπέροχος ποιητής/τραγουδοποιός/συνθέτης/γλύπτης κλπ είναι αυτός!".

Άντε να σοβαρευόμαστε,λέω κι'εγώ.....


#18   
investor
Συγχορδία Μινόρε
Chat
29.06.2014, 11:58
" Σωστά.Ενας μπορεί να βγαίνη τα βράδυα παγανιά να αρπάζη μικρά παιδάκια,να τα βασανίζη μέχρι θανάτου,να πουλάη ναρκωτικά,να εκπορνεύη γυναίκες κλπ,άν όμως γράφη ωραία ποιήματα και τραγούδια ή ζωγραφίζη ωραίους πίνακες,εμείς μπορούμε να τον θαυμάζουμε και να λέμε "τί υπέροχος ποιητής/τραγουδοποιός/συνθέτης/γλύπτης κλπ είναι αυτός!". Aκριβώς έτσι,τι δεν καταλαβαίνεις? Δηλαδή για τον ταβερνιάρη,τον καφετζή ή τον λογιστή σου ξέρεις τι κάνουν το βράδυ και τους ρωτάς τα χόμπι τους για να κρίνεις την δουλειά τους?Ο άλλος νότες σου πουλάει,όχι την ψυχή του για να την κρίνεις.
#19   
demary
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
29.06.2014, 13:31

Τα ζώα κυνηγούν για να επιβιώσουν και υποτίθεται δεν έχουν λογική και γι αυτό όσο βάρβαρα κι αν σκοτώνουν για να φάνε κ να ταίσουν τα μικρά τους δεν τα κατηγορούμε ούτε τα σκοτώνουμε...δε θέλει και πολλή σκέψη...με τα αγνώστου ταυτότητας ανθρώπινα δίποδα σαν αυτόν που επιδεικνύει τις δολοφονημένες αρκούδες τι θα κάνουμε. Που υποτιθεται ότι έχουν "λογική σκέψη"... για να μη σχολιάσω το πρώτο μέρος περί παιδικής πορνογραφίας και μπαντάρας; Να τα βράσω και τα ποιήματα και τις μπαντάρες τους...καλλιτέχνες χωρίς ήθος και σεβασμό για κάθε ζωντανό πλάσμα να τους βράσω...ξενερώνω αφάνταστα...αν οι ίδιοι κάνουν κακό στον εαυτό τους πίνοντας ή καπνίζοντας με γεια τους με χαρά τους...όταν όμως έχοντας τεράστιο βήμα στον κόσμο κάνουν κακό σε άλλους και σε πλάσματα του πλανήτη ακυρώνουν την καλλιτεχνική τους αξία, αφού ό,τι λένε μέσω των στίχων τους τελικά αποδεικνύεται ψεύτικο στην πράξη....για μένα έτσι είναι...αυτή είναι η σκληρή αλήθεια

[ τροποποιήθηκε από τον/την demary, 29-06-2014 13:38 ]


#20