ελληνική μουσική
348 online   ·  208.894 μέλη

Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις τμήματος Μουσικών Σπουδών

KostasTsig
Περαστική Νότα
Chat
02.07.2014, 21:42

Σκοπεύω το πολύ σε 4 χρόνια να δώσω για κατατακτήριες στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθήνας..Δεν έχω καμία γνώση απο αρμονία και dictee....θα προλάβω μέσα σε 3 χρόνια να είμαι έτοιμος κάνοντας μαθήματα σε ωδείο για να δώσω εξετάσεις;


#1   
Music-ologist
Περαστική Νότα
Chat
26.07.2014, 15:58

Προλαβαίνεις άνετα εφόσον ξεκινήσεις από τώρα. Αναζήτησε δάσκαλο Θεωρητικών να σου κάνει ειδική προετοιμασία. Προτίμησε δάσκαλο που να έχει μαθητές που έχουν περάσει ήδη σε κάποιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών ή να είναι ο ίδιος απόφοιτος Τμήματος Μουσικών, ώστε να έχει προσωπική εμπειρία των εξετάσεων.


#2   
killbill2
Σολίστ
Chat
16.11.2014, 18:27

υπαρχουν βιβλια που να σε προετοιμαζουν σε αρμονια  και dicte και να εχουν και λυμενα θεματα παλαιων ετων?


#3   
Music-ologist
Περαστική Νότα
Chat
18.11.2014, 15:51

Αν το αντέχεις οικονομικά, πάρε ένα δάσκαλο καλύτερα.

Αν δεν το αντέχεις, αν γουγλάρεις θα βρεις κάποια παλαιότερα θέματα online. Επίσης υπάρχουν online ασκήσεις dictee (γενικά dictee, όχι των πανελλαδικών), αλλά κι εφαρμογές για κινητά.

Αν είσαι σε κάποια πόλη με Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Θεσσαλονίκή, Αθήνα, Κέρκυρα), κι έχεις χρόνο, μπες στο σάιτ τους και δες πότε έχουν εκεί μάθημα αρμονίας και Dictee. Τα θέματα μπαίνουν εναλλάξ από καθηγητές αυτών των τμημάτων. Έτσι θα μάθεις το σκεπτικό τους και θα μπορέσεις να συζητήσεις με φοιτητές που έχουν ήδη περάσει επιτυχώς τις εν λόγω εξετάσεις, οπότε θα πάρεις συμβουλές από τους πλέον κατάλληλους για το πώς να προετοιμαστείς. Αν πιάσεις φιλίες με τους άλλους φοιτητές, μετά από μερικά μαθήματα που θα έχεις παρακολουθήσει μαζί τους, νομίζω θα χαρούν να σου δώσουν τα θέματα, κτλ και να σου πουν με λεπτομέρειες πώς προετοιμάστηκαν οι ίδιοι.


#4   
maraki4rose4
Περαστική Νότα
Chat
27.09.2015, 21:20

τελικα περασες στο τμημα Μουσικων Σπουδων? Γιατι ενδιαφερομαι κι εγω και θα ηθελα να ξερω τι προετοιμασια εκανες!


#5   


Αυτά τα διάβασες;