ελληνική μουσική
240 online   ·  209.174 μέλη

Η Nana Simopoulos στο Ίδρυμα Θεοχαράκη - 2 Οκτωβρίου

elechrista
Φθασμένος
Chat
01.10.2014, 17:18

ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ 

 

Nana Simopoulos

Special guest: royal hartigan

 

“Νάνα: Κόρες του ήλιου”

 

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στις 20.30

 Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

H Nana Simopoulos είναι διακεκριμένη μουσικοσυνθέτις που κινείται στη σκηνή της world Jazz, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, μπουζούκι και σιτάρ. Παίζει με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο ινδικό σιτάρ, Jazz κιθάρα και μπουζούκι δημιουργώντας ηχητικές δονήσεις που είναι βαθιά μυστικιστικές. Στη μουσική της, η Ινδία σμίγει με την Ελλάδα, η Ελλάδα με την Αφρική και όλα συναντούν  τη τζαζ. Οι ελληνικοί ρυθμοί που χρησιμοποιεί είναι κυρίως από την ελληνική παράδοση, όπως Καλαματιανό και Συρτό, τσάμικο, αλλά και αργό ζεϊμπέκικο. Οι αρμονίες της προέρχονται από την κλασική μουσική και τη τζαζ, ενώ χρησιμοποιεί συχνά το ισοκράτημα από τη βυζαντινή μουσική, η οποία είναι κοντά στην ινδική μουσική.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Nana όλο και πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της, με εμφανίσεις και συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες. «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα βρίσκω όλο και περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και εξαιρετικούς χώρους για την εκτέλεση της Jazz», λέει η Nana χαρακτηριστικά.

Σ’ αυτή τη μοναδική βραδιά στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, μαζί της, ένας  σπουδαίος αμερικανός μουσικός της αφροαμερικανικής τζαζ σκηνής, ο Royal Hartigan  o οποίος έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Περκασιονίστας, πιανίστας, κλακετίστας, καθηγητής αλλά και ακτιβιστής, έχει μελετήσει την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών, με ιδιαίτερη έμφαση στη μπλουζ, τη γκόσπελ, τη φανκ, το χιπ χοπ και τη τζαζ μουσική. Έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές διεθνώς με το μουσικό του σχήμα, τους blood drum spirit, έχει διδάξει πολλούς νέους μουσικούς και έχει βάλει τη σφραγίδα του σ’ ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μουσική παράδοση της Δυτικής Αφρικής.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Samuel Marlieri - σαξόφωνο
Γιώργος Γλινός - τάμπλας, σαρόντ
Μάνος Λούτας - κοντραμπάσο

http://nana.net/

www.royalhart.com

 

Ώρα: 20.30

Εισιτήρια: 20, 15, 10€

Πληροφορίες: 210 3611206

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 01-10-2014 17:19 ]


επισυναπτόμενα: N.Simopoulos-photo.jpg 
#1