ελληνική μουσική
274 online   ·  209.174 μέλη

Εύα Φάμπα - Παρουσίαση του νέου της cd και ρεσιτάλ στον ΙΑΝΟ

GuitarJournal
Σολίστ
Chat
22.10.2014, 16:41

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ για ΚΙΘΑΡΑ σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΟΧΙΑ

Τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη στις 9 το βράδυ θα γίνει στον ΙΑΝΟ η παρουσίαση του cd GREEK GUITAR MUSIC που εξέδωσε η εταιρεία NAXOS τον Ιούλη του 2014 με σολίστ την διεθνούς φήμης Ελληνίδα κιθαρίστρια Εύα Φάμπα.

Αξίζει να υποσημειώσουμε πως η εταιρεία NAXOS είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμια και κύρους δισκογραφικές εταιρείες και το cd αυτό εντάσσεται στην σειρά με διαλεγμένες εθνικές μουσικές για κιθάρα, από χώρες όπου η κιθάρα είναι πολύ δημοφιλής, με παράδοση και παρουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή όπως στη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ισπανία.

Στο cd αυτό η Εύα Φάμπα παρουσιάζει έργα καταξιωμένων συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Φάμπας, ο Κυριάκος Τζωρτζινάκης αλλά και νεώτερων ταλαντούχων κιθαριστών – συνθετών όπως ο Κώστας Χατζόπουλος, ο Γιώργος Μαυροειδής, ο Μηνάς Μπόγρης , ο Νίκος Χαριζάνος και ο Νίκος Αθανασάκης, πολλά από τα οποία είναι σε α’ παγκόσμια εκτέλεση.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι

Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος-κριτικός-ερευνητής, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος, Κριτικός, Ιστορικός Μουσικής, Αθανάσιος Βαβλίδας, Οικονομολόγος, Λογοτέχνης, Μουσικοκριτικός και Κωνσταντίνος Ρόγκας, Συγγραφέας, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ κιθάρας της Εύας Φάμπα

Eίσοδος ελεύθερη.

******************************************************************

ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα Τηλ: 210 3217917) Iστοσελίδα: http://www.ianos.gr/events/eva-faba-greek-quitar-naxos-ekd.html

Ιστοσελίδα της Εύας Φάμπα: www.evafampas.gr

Ιστοσελίδα NAXOS: http://www.naxos.com/catalogue/item.asp?item_code=8.573322

GREEK GUITAR MUSIC, Eva Fampas guitar / cd NAXOS


#1