ελληνική μουσική
340 online   ·  208.894 μέλη

Για αισχροκέρδεια κατηγορούνται οι γονδολιέρηδες στην Αθήνα

Nikosv34
Περαστική Νότα
Chat
29.10.2014, 12:26

Για αισχροκέρδεια κατηγορούνται οι γονδολιέρηδες στην Αθήνα Πλημμύρισε η Αθήνα, αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών από καταγγελίες πολιτών που έπεσαν θύματα ασυδοσίας γονδολιέρηδων.

Οι Βενετσιάνοι γονδολιέρηδες λόγω του συνωστισμού που επικρατεί στο επάγγελμα τους στην Ιταλία, πηγαίνουν όπου υπάρχει κακοκαιρία στην Ευρώπη και έτσι αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενοι της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος που αναγράφει ξεκάθαρα πως μόνο Βενετσιάνοι έχουν το δικαίωμα να είναι γονδολιέρηδες, μονοπωλούν τις μεταφορές στις πλημμυρισμένες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έξαλλοι είναι οι οδηγοί ταξί που βλέπουν τους πελάτες να προτιμούν το “εξωτικό” μεταφορικό μέσο, αφήνοντας τους να ξεροσταλιάζουν στις πιάτσες. Πολλοί είναι αυτοί όμως που προτίμησαν γόνδολα, αλλά το μετάνιωσαν όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν.

Ενδεικτικά:

Ηλικιώμενη απο την Βεΐκου με προορισμό την Λεωφόρο Κηφισίας χρεώθηκε 13 ευρώ

Νεαρός πλήρωσε για την απόσταση Αιγαλεω-Γαλατσι 18 ευρώ

Ζευγάρι από Βαρυμπόμπη προς Μαρούσι πλήρωσε 24 ευρώ

Εκπρόσωπος του συνδικάτου των Ιταλών γονδολιέρηδων προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είπε πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που έγινε λάθος υπολογισμός, καθώς μερικοί Βενετσιάνοι δεν γνωρίζουν ακόμη καλά τους δρόμους. Εντατικότερους ελέγχους ζητούν πολίτες ώστε να βρεθούν αυτοί με τα “πειραγμένα” γονδολόμετρα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιέζουν το Υπουργείο Μεταφορών να ζητήσει από την Ευρωπαικη Ένωση να απελευθερώσει το επάγγελμα του γονδολιέρη για όλες τις χώρες, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές.

πηγη:giros.gr


#1   


Αυτά τα διάβασες;