ελληνική μουσική
322 online   ·  209.181 μέλη

Kurt Rosenwinkel Concert & Masterclass

mad_nassos
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
03.11.2014, 10:34

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, το guitarfor παρουσιάζει στην σκηνή του gazarte έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μουσικούς και κιθαρίστες, τον Kurt Rosenwinkel.

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά την συναυλία στο gazarte, το guitarfor πρόκειται να φιλοξενήσει τον Kurt σ' ένα μοναδικό σεμινάριο!
Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά, έναν από τους σπουδαιότερους εκφραστές της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής μουσικής.
Με μια καριέρα που εκτείνεται σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια και με συνεργασίες με τους σπουδαιότερους μουσικούς του σήμερα όπως τον Brad Mehldau, Brian Blade, Mark Turner, Joshua Redman, Chris Potter αλλά και με «ογκόλιθους» της τζαζ σκηνής όπως ο Joe Henderson, Paul Motian και Gary Burton, ο Kurt Rosenwinkel έχει κατορθώσει ν’ αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική.

Κατά διαστήματα εμφανίζεται ένας μουσικός, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει τόσο την δεξιοτεχνία ενός βιρτουόζου αλλά και την ιδιοφυΐα ενός σπουδαίου συνθέτη. Από τον Louis Armstrong ως τον Charlie Parker και τον John Coltrane, αυτοί οι «master» του αυτοσχεδιασμού μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα όρια και τις δυνατότητες των μουσικών τους οργάνων και να μας εκπλήσσουν με τις απεριόριστες ικανότητες τους.
Ο Kurt Rosenwinkel αναμφισβήτητα είναι ένας από αυτούς τους μουσικούς που έχουν επαναπροσδιορίσει την ηλεκτρική κιθάρα, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε το δικό του λεξιλόγιο στη Jazz μουσική σκηνή μέσω των εκπληκτικών του συνθέσεων. Είναι ο κιθαρίστας της γενιάς του, που έχει επηρεάσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την εξέλιξη και την αντίληψη μας για την Jazz κιθάρα.

Όπως εύστοχα δηλώνει ο Eric Clapton:«The future of electric guitar is in safe hands. Kurt Rosenwinkel’s»

Για μυημένους και μή στον κόσμο της αυτοσχεδιαστικής Jazz μουσικής, αυτή είναι η ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική συναυλία με έναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς της Jazz του σήμερα, τον Kurt Rosenwinkel.

guitarfor
alternative music education

Kurt Rosenwinkel Poster


#1