ελληνική μουσική
  219 online   ·  211.037 μέλη

  Καλό ταξίδι Ντέμη Ρούσσο

  freak
  10.06.2015, 06:09

  Mην κολλατε.

  Και αταφο να τον αφηναν η να εχτιζαν εναν πυργο πανω απο το μνημα του, για μενα ειναι το ιδιο και το αυτο.

  Καλυτερα ας αναφερθουμε στα της ζωης.

  Διαβαζοντας την ιστορια απο τα παιδια της Αφροδιτης ξαναθυμηθηκα πως ειχαν επιχειρησει να κανουν κατι στην Αγγλια αλλα δεν τα καταφεραν και ειναι κριμα διοτι θα γινοντουσταν παγκοσμιως γνωστοι απο εκει. Αποψη μου βεβαια.

  Αξιζει να αναφερουμε πως ο πιο ταπεινος απο το τριο αυτο δεν ηταν ουτε ο Ντεμης ουτε ο Βαγγελης μα ο Λουκας Σιδερας. Αφανης ηρωας.


  sven
  10.06.2015, 07:47

  Δεν εννοούσα εσένα, Μαίρη...


  Hastaroth
  10.06.2015, 08:58

  Παράθεση:

  Το μέλος freak στις 10.06.2015, 06:09 έγραψε...

  Mην κολλατε.

  Και αταφο να τον αφηναν η να εχτιζαν εναν πυργο πανω απο το μνημα του, για μενα ειναι το ιδιο και το αυτο.

  Καλυτερα ας αναφερθουμε στα της ζωης.

  Διαβαζοντας την ιστορια απο τα παιδια της Αφροδιτης ξαναθυμηθηκα πως ειχαν επιχειρησει να κανουν κατι στην Αγγλια αλλα δεν τα καταφεραν και ειναι κριμα διοτι θα γινοντουσταν παγκοσμιως γνωστοι απο εκει. Αποψη μου βεβαια.

  Αξιζει να αναφερουμε πως ο πιο ταπεινος απο το τριο αυτο δεν ηταν ουτε ο Ντεμης ουτε ο Βαγγελης μα ο Λουκας Σιδερας. Αφανης ηρωας.

  Δέν θα έλεγα ότι είναι αφανής ο Σιδεράς,αφού εξακολουθεί να υπάρχη και να δημιουργή μουσική.

  Βρήκα μάλιστα κι'αυτό:

  http://www.athens24.gr/going-out/concerts/preview/news_detail.html?id=69029

  Φαίνεται να είναι μάλλον τού πολύ προσφάτου παρελθόντος-άν δέν είναι κάτι που πρόκειται να γίνη αυτήν την χρονιά,άρα ο άνθρωπος είναι ακόμη εν δράσει.

  Μάλλον "αθόρυβος ήρωας" θα έπρεπε να λέγεται...

  Τώρα γιά τα τού τάφου τού Ντέμη Ρούσσου,δέν μπορούμε να έχουμε άποψη.Είναι οικογενειακό θέμα.Πιστεύω πως κάποια στιγμή σε εύλογο χρονικό διάστημα θα φτιάξουν και κάποιο μνήμα.Οπως είπε και ο sven,δέν φταίει το κράτος ΚΑΙ γι'αυτό.

  Οι δίσκοι του,τα τραγούδια που ερμήνευσε,τα βίντεο απ'τίς συναυλίες του,είναι υπερ-αρκετά γιά να μάς τον θυμίζουν αξιοπρεπώς...


  Orfeus
  10.06.2015, 11:12

  Παράθεση:

  Το μέλος adaptsound στις 10.06.2015, 04:41 έγραψε...

  Εντάξει τότε κι άταφο να τον αφήναν δεν τρέχει μία.

  Για τη δική μας αξιοπρέπεια λέω, όχι τη δική του. Μην μπερδεύεσαι.  Για τη δική μας λέω κι εγώ και δεν μπερδεύομαι καθόλου. Ανεξάρτητα λοιπόν από το πώς είναι ή δεν είναι ο τάφος του, η δική μου αξιοπρέπεια είναι μια χαρά.   


  freak
  10.06.2015, 13:39

  https://www.facebook.com/DemisRoussosOfficial/posts/465155023666233


  Orfeus
  10.06.2015, 17:43

  Ματαιοδοξίες...  
  Πρέπει δηλαδή να τον θυμάμαι και να νιώθω ντροπή επειδή δεν του έφτιαξαν μαυσωλείο; Και θα ένιωθα αξιοπρεπής αν του είχαν παραχωρήσει τέσσερα (μήπως προτιμάς έξη;) μέτρα αντί για δύο; 


  Orfeus
  10.06.2015, 19:45

  Παράθεση:

  Το μέλος adaptsound στις 10.06.2015, 02:39 έγραψε...

  Αν στη μνήμη του δεν μπορούν ούτε δύο μέτρα γης να μας τον θυμίζουν αξιοπρεπώς, είμαστε για κλάματα.  Δεν θα ασχοληθώ με τις ώρες και με τις μέρες μ' αυτό, αλλά τη μεζούρα την πήρες εσύ εδώ! 

  ΤΕΛΟΣ! 


  Hastaroth
  10.06.2015, 21:29

   Ανδέν είναι αρκετό το έργο ενός καλλιτέχνη γιά να μάς τον θυμίζη και έχουμε ανάγκη από μαυσωλείο γι'αυτόν τον σκοπό,τότε είμαστε γιά να μάς παίρνουν με τα κρεμμυδάκια....


  freak
  11.06.2015, 03:33

  Παιδια ο καθενας απο μας εχει διαφορετικες αντιληψεις. Δεν χρειαζεται να διαφωνουμε στο εν λογω topic.

  Ας αφησουμε τις λεπτομερειες και ας ασχοληθουμε με την ουσια.

  Διαβασατε την απαντηση που ποσταρα πιο πανω? (facebook page).


  Hastaroth
  11.06.2015, 09:15

  Γι'άλλη μιά φορά ερίζουμε "περί όνου σκιάς".

  Σωστές οι περισσότερες απόψεις στην σελίδα τού facebook.Ακόμη κι'άν θεωρήσουμε ότι κανένα απ'τα κράτη στα οποία έζησε ο Ντέμης Ρούσσος δέν έχει την οικονομική ευχέρεια να φτιάξη ένα ταφικό μνημείο γι'αυτόν (που δέν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη δαπάνη),θα μπορούσαν κάλλιστα αυτοί που γκρινιάζουν γιά την εγκατάλειψη τού τάφου του κλπ κλπ να μαζέψουν χρήματα και να φροντίσουν το θέμα,αντί να γκρινιάζουν απλώς.

  Το πραγματικό μνημείο ενός καλλιτέχνη,πάντως,είναι το ίδιο το έργο του-και αυτό,ευτυχώς,υπάρχει παντού...


  Konstantinosoa
  11.06.2015, 18:58

  Το δημοσίευμα που αναφέρει ο freak σε μια κάποια μετάφραση:

  Σε απάντηση στις ατυχείς δημοσιεύσεις στο Facebook που απεικονίζουν την κατάσταση του τάφου του Ντέμη Ρούσσου, τα παιδιά του έχουν ζητήσει να γίνει δήλωση αποσαφήνισης της κατάστασης, προκειμένου όχι μόνο να εξηγήσουν, αλλά και για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα δικά τους παιδιά, μερικά από τα οποία είναι μικρά και ανήλικα, από τη συκοφαντία και παρενόχληση, που έχουν ήδη υποστεί από κακόβουλα ως αποτέλεσμα ανάλγητων δράσεων.
  Λες και δεν ήταν ο πόνος της οικογένειας αρκετός για τους τελευταίους μήνες ...
  Τώρα ραγίζει την καρδιά των παιδιών να ανακοινώσουν δημοσίως σε όλους σας με αυτόν τον τρόπο, ότι ο λόγος που ουσιαστικά καθυστέρησε τόσο πολύ η κατασκευή ενός τάφου, οφείλεται σε σημαντικά οικονομικά χρέη τα οποία ο καλλιτέχνης, Ντέμης Ρούσσος, είχε αφήσει και που τα παιδιά έχουν αναλάβει να πληρώνουν τους τελευταίους μήνες. Το ποσό αυτό ήταν μεγάλο και θα είχε οδηγήσει τον Ντέμη κοντά στην πτώχευση αν ζούσε σήμερα ...
  Είναι σημαντικό για όλους τους οπαδούς του να καταλάβουν ότι ούτε τα παιδιά του Ντέμη ζουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έτσι δεν μπορούν να πάνε στο νεκροταφείο κάθε μέρα για να αναλάβουν τη φροντίδα του τάφου, ωστόσο, επιμένουν να ευχαριστήσω τους οπαδούς οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν μέχρι και τον τάφο και σε ό, τι αφορά στον αγαπημένο τους πατέρα, να διαβεβαιώσω όλους τους οπαδούς του ότι το θέμα της υπό κατασκευή τάφου θα διευθετηθεί με προσοχή και οριστικοποιηθεί μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, όταν θα είναι σε θέση τελικά να φτιάξουν ένα όμορφο μαρμάρινο τάφο που να αρμόζει στον μεγάλο καλλιτέχνη.
  Έχουν, επίσης, ειλικρινή ελπίδα ότι εσείς, οι οπαδοί του, θα δείχνουν υπομονή και κατανόηση μέχρι τότε και να μην πιστεύουν τις πολλές ανενημέρωτες προσωπικές παρατηρήσεις των λίγων υπερβαλλόντων ζήλου ανθρώπους στο διαδίκτυο, τα οποία έχουν διαμορφώσει επιπόλαια τις απόψεις τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα του ποιά είναι πραγματικά η αλήθεια.
  Ευχαριστώ.