ελληνική μουσική
298 online   ·  209.863 μέλη

Δαμιανός Πάντας & Βασίλης Γισδάκης - Παρουσίαση νέου cd @ Ιανός

elechrista
07.02.2015, 23:20

                                 


Παρουσίαση νέου cd «Της ημέρας τα σκοτάδια»

Δαμιανός Πάντας – Βασίλης Γισδάκης

Ιανός

Πέμπτη 12  Φεβρουαρίου 2015, ώρα 20:30 μ.μ.

Οι εκδόσεις «Μετρονόμος» παρουσιάζουν την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. στη σκηνή του Ιανού την πρώτη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη  Δαμιανού Πάντα, με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη, η οποία έχει τίτλο «Της ημέρας τα σκοτάδια».

Μια μουσική συνάντηση ιδιαίτερης σημασίας, καθώς ο Βασίλης Γισδάκης συναντιέται  με τον πρωτοεμφανιζόμενο δισκογραφικά συνθέτη Δαμιανό Πάντα σ’ ένα κύκλο τραγουδιών, που έχει έντονα τα στοιχεία του προσωπικού ύφους του συνθέτη, αλλά και της Ελληνικής μουσικής μας κληρονομιάς.

Το album “Της ημέρας τα σκοτάδια” περιλαμβάνει 12 κομμάτια («Μεγάλη Νύχτα», «Βίκυ του Λάθους», «Ανυπότακτος», «Το τραγούδι του Τοξότη», «Οργή», «Παιδικό», «Ο βραχνάς», «Μαύρα Σύννεφα», «Κραυγή», «Κλεισμένη Νυχτερίδα», «Νύχτα», «Ο προφήτης»), σε στίχους  του Αντώνη Παπακωνσταντινίδη, της Βασιλικής Β. και του Δαμιανού Πάντα, ενώ συμμετέχει στην «Κραυγή» η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Τραγούδια με έντεχνο πυρήνα, όπου συναντώνται κομμάτια ηλεκτρικού ήχου και ροκ διάθεσης, με μελωδικές μπαλάντες και λαϊκότροπα ακούσματα, ηχογραφημέναόλα με φυσικά όργανα. Τραγούδια επίκαιρα, με το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του σήμερα, και άλλα πιο εσωτερικά, με πρωταγωνιστή τον έρωτα.

Όπως αναφέρει ο συνθέτης …«Ο κύκλος τραγουδιών «Της ημέρας τα σκοτάδια»  είναι  μια νυχτερινή λιτανεία. Μια επίκληση που κάνουμε όλοι μας, όχι σε κάποιον άγνωστο Θεό, αλλά στον  ίδιο τον άνθρωπο, προσμένοντας το πρώτο μετά από καιρό ξημέρωμα, αλλά κι αναζητώντας  αέναα  το φως εντός μας... ... Με τραγούδια άλλοτε  επιθετικά κι άλλοτε λυρικά, ετούτη η λιτανεία πάλλεται  σαν μια ανθρώπινη καρδιά  που χτυπά παθιασμένα από έρωτα κι από θυμό ή γαλήνια από στοχασμό και  προσμονή».

Ο Βασίλης Γισδάκης, με τη βαθιά αισθαντική φωνή του, με λυρισμό, ευαισθησία, αλλά και εκρηκτικότητα, αποδίδει ερμηνευτικά όλα αυτά τα συναισθήματα, που ο Δαμιανός Πάντας προβάλλει μέσα από τις ξεχωριστές μελωδίες του, αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές μας.

Μαζί με τον Βασίλη Γισδάκη και τον Δαμιανό Πάντα στο πιάνο, θα βρεθούν επί σκηνής οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Κωστής Αφεντάκης - τύμπανα

Έλσα Παπέλη - βιολοντσέλο

Θανάσης Σοφράς - κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Καραμπίλης - μπουζούκι, ηλ.κιθάρα

Μίλτος Παπαστάμου – βιολί

Άννα Σαράντη – τραγούδι, φωνητικά

Την παρουσίαση  θα προλογίσουν:

O Αλέξανδρος Ασωνίτης (συγγραφέας).

O Αντώνης Μποσκοΐτης (σκηνοθέτης – δημοσιογράφος).

O Πανταζής Τσάρας (ραδιοφωνικός παραγωγός της ertopen, του Τρίτου Προγράμματος και του KOSMOS).

 

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianos.gr.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Πέμπτη 12  Φεβρουαρίου 2015

Ιανός

 Σταδίου 24 Αθήνα – Τηλ. 210 3217917

 

Cd «Της ημέρας τα σκοτάδια» - Τίτλος τραγουδιού «Μεγάλη Νύχτα»

Μουσική, στίχοι: Δαμιανός Πάντας – Ερμηνεία: Βασίλης ΓισδάκηςCd “Της ημέρας τα σκοτάδια» - Τίτλος τραγουδιού: «Ο βραχνάς»

Μουσική: Δαμιανός Πάντας –  Στίχοι: Αντώνης Παπακωνσταντινίδης –

Ερμηνεία: Βασίλης Γισδάκης
[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 07-02-2015 23:26 ]επισυναπτώμενα:   Pantas-Gisdakis-2.jpg