ελληνική μουσική
454 online   ·  209.873 μέλη

Μουσικά Πανεπιστήμια. Από ποιό λύκειο μπορείς να μπεις;

giorgosalex
13.02.2015, 17:34

Καλησπέρα με λένε Αλέξανδρο και πηγαίνω 1 ταξή σε γενικό λύκειο δύο ερώτησεις θέλω να κάνω μόνο.

1)θέλω να ασχολήθω με την παραγωγή(μοντέρνας)μουσικής για ταίνιες,διαφήμισεις,σείρες κ.α αλλά απο οσω εχώ ψαξεί δεν εχώ βρεί τομέα σε Μουσίκα πανεπιστίμιο που να με καλύπτει,έχω δει τα τμημάτα που ειναι σχετίκα με την μουσικολογία,βυζαντινη μουσική,παιδαγωγική μουσική κ.α αλλα δεν ενδιαφέρομαι εχώ βρει σε  ΙΕΚ τμήμα μουσικής τεχνολογίας που πιστεύω οτί είναι αυτό που ψαχνώ.υπάρχει τέτοιο τμήμα σε Μουσικό πανεπιστίμιο και εαν ναι τι να επιλέξω ΙΕΚ ή Μουσικό πανεπιστήμιο.

2) μπόρω να μπω σε Μουσικό πανεπιστήμιο απο γενικό λύκειο ή/και απο ΕΠΑΛ γιατί σκεφτόμαι μήπως αλλάξω και παω ΕΠΑΛ?

Smile

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιάφερον σας.

[ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 19-02-2015 13:16 ]


despinakontogianni
15.02.2015, 07:59

http://thmo.teiion.gr/ Νομίζω πως αυτό είναι που σε ενδιαφέρει. Το 'χει τελειώσει ένας φίλος μου και τώρα ασχολείται με όσα ανέφερες. Έχω την εντύπωση πως μπορείς να μπεις από ΕΠΑΛ, αλλά δεν ξέρω ποια είναι η σχετική ειδικότητα που πρέπει να πάρεις.

Καλή επιτυχία!


giorgosalex
15.02.2015, 14:01
σε ευχαρίστω πολύ θα το κοιτάξω. :)
LydiaS
02.03.2015, 11:53
Τώρα είδα την ανάρτησή σου, μπορώ να σου πω δυο λόγια για το διετές ΙΕΚ εάν θέλεις, καθότι έχει τελειώσει πολύ κοντινό μου άτομο το τμήμα της Μουσικής Τεχνολογίας σε μεγάλο ΙΕΚ της οδού Κοδριγκτώνος και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για αυτό το τμήμα. Στο ΙΕΚ το σίγουρο ειναι οτι κανεις πρακτική από το πρώτο εξάμηνο και έχεις συνεχή εργαστηριακη εκπαίδευση,ενω σε ΤΕΙ αναλώνεσαι σε θεωρία.Αν θέλεις μόνο γρήγορη επαγγελματική πιστοποίηση με πιο πρακτικά μαθήματα, πήγαινε καλύτερα σε διετές ΙΕΚ. Αν είσαι από Αθήνα, επισκέψου μία μέρα αυτό το ΙΕΚ που σου λέω και θα δεις ότι ειδικά στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας υπάρχει μεγάλη οργάνωση, επώνυμοι συνεργάτες και στούντιο που είναι ανοιχτά 24 ώρες! Καλη επιτυχία σου εύχομαι.