ελληνική μουσική
210 online   ·  209.517 μέλη

Radio MusicHeaven: Όλες οι νέες αλλαγές για τους παραγωγούς

sillia
Βετεράνος
Chat
21.02.2015, 10:50

Παράθεση:

Το μέλος mary_omikron στις 21.02.2015, 08:05 έγραψε...

Οσον αφορά το όλο εγχείρημα της αλλαγής του ραδιοφώνου μας είμαι πάντα της άποψης οτι στο "σπίτι" που μπαίνεις ακολουθείς τους κανόνες κι αυτό ισχύει για τους καινούργιους. Για τους παλιούς ένοικους που είναι χρόνια καλοδεχούμενοι και έχουν στηρίξει το "σπίτι" πρέπει να υπάρχει αναγνώριση και φροντίδα με λεπτούς χειρισμούς για να μην δημιουργείται στεναχώρια, δυσαρέσκεια και παραίτηση εν όψει αλλαγών.Μαιρούλα αυτό δεν ακούγεται και τόσο δημοκρατικό και το βρίσκω ένα καλό βήμα για μελλοντικές έριδες ....όταν ο καινούριος παλιώσει και αυτός...... ή έχω κάνει αίτηση ,έχω δηλώσει είδος, με κόβουν και στον ίδιο χρόνο ακούω να παίζεται το "δεν ξανακάνω φυλακή με τον καπετανάκη"

Εκπομπές με θεματικό χαρακτήρα όπως του Συμπέθερου δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα ή το ύφος του σταθμού !

Υπάρχει στην ζώνη 14.00-15.00 λαικό πρόγραμμα !

Προς τι όλος αυτός ο θόρυβος όταν όλοι μας ξέρουμε τι εννοούμε όταν λέμε όχι στα χοροπηδαδικα όχι στα παντελιδικα όχι στα τσαλικικα?

Προσωπικά ποτέ δεν μ'άρεσε να μάθω "πως το τρίβουν το πιπέρι' κι ας ανήκει το τραγούδι στα έντεχνα παραδοσιακά μας!

Πάμε τώρα να υποστηρίξουμε και το δημοτικό μας τραγούδι στον εδώ σταθμό που πλην μιας εξαιρέσεως στο παρελθόν ποτέ δεν μας απασχόλησε!

Χορχε

Γνωρίζεις απόλυτα από ποιοτικό λαϊκό τραγούδι, άρα θεωρώ πως δε σε αφορά το παραπάνω.

Αυτό ήταν για σένα Δημήτρη !

Καλημέρα και καλό τριήμερο για όλους μας !


-----------------

Αν θεωρήσω τον εαυτό μου μαγνήτη... με ανησυχεί το ΤΙ ελκύω!!!!

[ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 21-02-2015 11:12 ]


#21   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
21.02.2015, 13:46

Όταν ξεκίνησε η συζήτηση γι' αλλαγές στο ραδιόφωνο υπήρξε μια μαζική κίνηση υπεράσπισης του παρεΐστικου στοιχείου του σταθμού χωρίς (προφανώς) ν' αντιλαβάνεστε ότι μετά από τόσα χρόνια που υπάρχουν οι περισσότερες εκπομπές έχετε πλέον διαμορφώσει μία οικογενειακή κατάσταση που μόνο σεβασμό μπορεί να προκαλέσει.

Εκπομπές που υπάρχουν περισσότερο απ' όσο κρατάει ένας μέσος γάμος στην σύγχρονη κοινωνία :) με ποιοτικές μουσικές επιλογές, με ποιοτικό λόγο, με ενθουσιασμό ο οποίος - αντικειμενικά - δεν πηγάζει απ' τον μεγάλο αριθμό ακροατών ή απ' τις χιλιάδες των κερδών που μοιράζονται κάθε μήνα στα ταμεία αλλά απ' την αγάπη για το αντικείμενο και μία συνεργασία η οποία στηρίζεται στο "γουστάρουμε αυτό που κάνουμε μαζί" και όχι στο "εγώ είμαι το αφεντικό κι αποφασίζω". Αυτή είναι η αίσθηση για τους καινούργιους της παρέας, μία εκ των οποίων είμαι κι εγώ.

Είναι τρομερά στενάχωρο και απογοητευτικό όταν μία "οικογένεια" μετά από τόσα χρόνια κάθεται στο τραπέζι προς αναζήτηση λύσεων για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πριν καν ξεκινήσουν οι "διαπραγματεύσεις" οι περισσότεροι έχουν πάρει θέση στην εξώπορτα. Γιατί απαγορεύτηκαν είδη μουσικής που σχεδον 2 χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω ακούσει ποτέ, γιατί τοποθετήθηκε το βαρύ λαϊκό στα είδη που υποστηρίζονται υπό περιορισμούς την ώρα που στην αντίστοιχη ζώνη του Auto player υπάρχει Καζαντζίδης και γιατί "απαγορεύτηκαν" τα ρεμπέτικα, ένα είδος που διαχρονικά υποστηρίχτηκε από μία και μόνο εκπομπή (το εξαίρετο "Σεντούκι").

Ποσοστιαία και αναλογικά είμαι ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτού του ραδιοφώνου, και ως πρώην παραγωγος και ως νυν βοηθητικό εργαλείο. Ως άνθρωπο θα μ' έκανε πολύ χαρούμενη για την ποιότητα του είδους μας να υπήρχαν φωνές που θα πουν "Ναι, μετά από τόσα χρόνια θα περιοριστώ κατά 0,05% στην έκφραση μου προκειμένου να μεγαλώσει αυτό που δημιουργήσαμε και όταν θα φτάσουμε να έχουμε 70 εκπομπές και παραγωγούς, όταν ο auto player δεν θα έχει λόγω ύπαρξης και όταν ο υπάρχων server δεν θα μπορεί να υποστηρίξει τον αριθμό των ακροατών μας θα ενοχληθώ που δεν μου επιτρέπεται να κάνω ένα αφιέρωμα στην τοπική μουσική της Αφρικανικής φυλής των Τουαρέγκ".-


#22   
sympetheros
Φθασμένος
Chat
21.02.2015, 14:25

chryssana με ενδιαφέρον διάβασα τις απόψεις σου και κατάλαβα πως απαντάς εν μέρει  σε αυτα που έγραψα χωρις μάλλον να  έχεις καταλάβει  αυτά που έγραψα και δεν είναι τυχαίο μια που δεν άκουγες τις εκπομπές που έκανα στο εδώ ραδιόφωνο.

Το κείμενο σου το βρίσκω μάλιστα και εξαιρετικά προσβλητικό όταν αναφέρεσαι...''στην ποιότητα του είδους μας'' που θα προκυπτει απο την θετική μας ανταπόκριση στον ποσοστιαίο περιορισμό!

Στην εξώπορτα μόνο εγώ πήρα ανοιχτά τουλάχιστον θέση και το γιατί το εξήγησα .

οταν διαφωνείς με το σπίτι που σε φιλοξενεί λογικό είναι να φεύγεις εσύ που σε φιλοξενούσαν αφού τους ευχαριστήσεις .

Οικογενειακή κατάσταση δεν υπάρχει με ανθρώπους που δεν γνωρίζεσαι σχεδόν καθόλου προσωπικά

.Σεβασμός και αλληλοεκτίμηση γι αυτό που καταθέτει ο καθένας ναι υπάρχει απεριοριστη.

Ελπίζω αυτό που σχεδιάστηκε να μεγαλώσει μ αυτούς που μπορούν να το υποστηρίξουν περιορίζοντας την εκφρασή τους όπως λές και ελπίζω ακολουθωντας τη γραμμή που χαράχθηκε.

Δεν ειναι δυνατόν να στηρίξεις κάτι που δεν σε εκφράζει κι όποιος το κάνει στα συμβατικά ραδιόφωνα το κάνει καθαρά για ..βιοποριστικούς λόγους που εδώ ευτυχώς δεν υπάρχουν.

Ας το δούμε λοιπον θετικά ότι αφήνουμε χώρο σε νέους ανθρώπους που θα πιστεύουν σ αυτο που δημιουργήθηκε και εγώ θα μείνω να κάνω παρέα στους Τουαρέγκ


#23   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
21.02.2015, 15:53

Ήλπιζα πως μετά από τόσο καιρό η γραφή μου θα ήταν πιο αναγνωρίσιμη ασχέτως του αν είναι αποδεκτή ή όχι.
Δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν γιατί πολύ απλά όλα είναι θέμα επιλογής και οι επιλογές δεν επιδέχονται κρίσης ή σχολιασμού.

Κάνεις λάθος στο ότι δεν διάβασα αυτά που έγραψες και στο ότι δεν έχω ακούσει τις εκπομπές σου.
Ανήκεις στους παραγωγούς που άκουγα πολύ ευχάριστα, μου αρέσουν οι μουσικές σου επιλογές και απολάμβανα την θετική σου διάθεση που υπήρχε πάντα.

Με εξέπληξε όταν είδα να γράφεις γι' αυτολογοκρισία και περιορισμό. Δεν είχα ακούσει ποτέ απο 'σένα δημοτικά τραγούδια (θα το θυμόμουν γιατί έχω δυσανεξία στο είδος) αλλά ούτε και ρεμπέτικα. Αν με ρωτούσε κάποιος θα τοποθετούσα την εκπομπή σου την κατηγορία του Εντέχνου χωρίς όμως να τις έχω ακούσει όλες οπότε θα δεχτώ το λάθος μου αν ένα απ' τα δύο είδη, ή και τα δύο, ήταν σταθερά στην μουσική σου και δεν το ξέρω.

(Ο συλλογισμός μου και η τοποθέτηση μου δεν ακουμπά καθόλου το κομμάτι του αφιερώματος το οποίο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αν εγώ, σαν παραγωγός, αποφασίσω να κάνω μια εκπομπή-αφιέρωμα στην πορεία ενός καλλιτέχνη εκεί η μουσική είναι απλά συνοδευτική. Βασικός σκοπός είναι η περιγραφή της καλλιτεχνικής του ζωής και αν αυτή εμπεριέχει μία ρεμπέτικη εποχή, θα την αναφέρω. Το ειπες και μόνος σου όμως πως οι αφιερωματικές σου στιγμές ως παραγωγός γίνονταν επιλεκτικά, στοχευμένα και "στιγμαία" χωρίς να είναι αυτή η βασική ταυτότητα της εκπομπής όπως του Deos επί παραδείγματι)

Σαφώς και δεν μπορεί να υπάρξει οικογενειακή κατάσταση με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις γι' αυτό και χρησιμοποίησα τον όρο μεταφορικά θέλοντας να περιγράψω την έλλειψη περιορισμών, την έλλειψη ιδιοτελών σκοπών αλλά και την αγάπη για το αντικείμενο, ως θεμέλιο. Δεν το έθεσα σ' επίπεδο ανθρώπων αλλά σ' επίπεδο ραδιοφώνου και εκπομπών.

Για να μην κουράσω άλλο, δεν μου επιτρέπεται να κρίνω ούτε τις δικές σου αποφάσεις αλλά ούτε και του Γιώργου και δεν θα το κάνω. Μπορώ όμως να έχω άποψη και να την εκφράζω ελεύθερα, χωρίς εμπάθειες ή επιθυμία να προσβάλω και να στοχοποιήσω κανέναν, πράγμα που έκανα. Μου έκανε εντύπωση η ευκολία και η ταχύτητα εξόδου καθώς και η απουσία διαλόγου σε αντιδιαστολή πάντα με τα χρόνια κοινής πορείας.

Μόνο αυτό!


-----------------

Shattered Glimpses...

[ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 21-02-2015 15:58 ]


#24   
Chrisspatra
Περαστική Νότα
Chat
21.02.2015, 20:42

Αποφάσισα και εγω να εκφράσω την γνώμη μου ,που αυτο πιστεύω κατα την γνώμη μου ειναι το προβλημα...εχω ακουσει ολες τις εκπομπες όλων των παιδιών εδω και εκτός απο του deos και του συμπεθέρου οι άλλες εκπομπες όλες είχαν θέμα ηχητικό...ένας ακροατής που θα ακουσει τον σταθμο αν ακουσει κατι ηχητικά που δεν θα του αρέσει στο αυτί του δεν ξαναμπαινει..τελευταίο παραδειγμα άκουσα χτες την marita η φωνή της Ακουγόταν ωραια αλλά τα τραγούδια με πολυ μπάσο και μεγαλη διαμόρφωση...


#25   
ilio
Βετεράνος
Chat
22.02.2015, 11:37

Παιδιά νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος για καμία έξοδο οποιουδήποτε παραγωγού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ραδιόφωνο μας!Νομίζω πως μία προσεκτικότερη ανάγνωση της παραγράφου για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται από τα μουσικά είδη,θα επιβεβαιώσει το παραπάνω που λέω.

Όλοι μας γνωρίζουμε τα μουσικά είδη που φιλοξενούν οι εκπομπές στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο και φυσικά πως δεν επιτρέπονται τα σύγχρονα λαϊκοπόπ,τα Electronica,τα πολύ εμπορικά hitakia κλπ όπως είχαν αναφερθεί και σε ένα παλαιότερο κείμενο οδηγιών προς τους παραγωγούς,από την παλιά ραδιοφωνική ομάδα ανάπτυξης.

Οπότε πιστεύω πως οι νέες οδηγίες αναφέρονται για εξ ολοκλήρου εκπομπές που περιλαμβάνουν (κατ' εξακολούθηση) τα μουσικά είδη που είτε δεν είναι επιθυμητά,είτε είναι όσα πρέπει να υποστηρίζονται λιγότερο.

Τουλάχιστον αυτήν την ανάγνωση έκανα εγώ,όσον αφορά τις νέες οδηγίες.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Γι αυτό Δημήτρη (sympetheros) η πολυσυλλεκτικότητα της εκπομπής σου βρίσκεται ήδη μέσα στα μουσικά είδη που επιτρέπονται και το γεγονός πως κάποια στιγμή θα γίνουν κάποια αφιερώματα στο ρεμπέτικο τραγούδι,δεν νομίζω πως απαγορεύεται ρητά από τις νέες οδηγίες και θα συμφωνήσω με τα όσα έγραψε η Sillia αλλά ιδιαίτερα και με την υπογράμμιση της στα λεγόμενα του jorge:"Χορχε Γνωρίζεις απόλυτα από ποιοτικό λαϊκό τραγούδι, άρα θεωρώ πως δε σε αφορά το παραπάνω".


Γιατί πραγματικά υποστηρίζω και εγώ πως δεν σε αφορά το παραπάνω και πως έχεις την κρίση για να επιλέγεις πάντοτε το ποιοτικό τραγούδι,από όποιο μουσικό είδος και αν προέρχεται,και στην περίπτωση του λαϊκού μας τραγουδιού,έχεις και τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία για όμορφες και στοχευμένες μουσικές επιλογές.

Άρα γιατί βρε να πας εσύ ειδικά προς την πόρτα; {#emotions_dlg.biggrin} Και γιατί νιώθεις πως αυτοπεριορίζεσαι;

Αντιθέτως,θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι η δική μου εκπομπή,παρότι πολυσυλλεκτική επίσης,ρέπει περισσότερο προς το έντεχνο,έντεχνο λαϊκό,δημοτικό (έχω παίξει αρκετές φορές δημοτικά τραγούδια ή με παραδοσιακά ηχοχρώματα),γενικότερα ελληνικό τραγούδι και πως θα πρέπει να αυτοπεριοριστώ.

Αλλά δεν θα το κάνω γιατί υποστηρίζω πως οι νέες οδηγίες δεν μας αυτοπεριορίζουν αλλά βρίσκονται εκεί ως μπούσουλας,ως οδηγός για νέους παραγωγούς που βρίσκουν για πρώτη φορά το ραδιοφωνό μας αλλά και για να οριστεί μια πιο συγκεκριμένη ταυτότητα του ραδιοφώνου μας ως προς το κυρίως μουσικό περιεχομενό που μεταδίδει.

'Ετσι λοιπόν,δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως γίνεται μια προσπάθεια για ανανέωση και ανάπτυξη του ραδιοφώνου και πως αυτό που μας λείπει περισσότερο είναι οι ενεργοί παραγωγοί και όχι οι απώλεια τους!!!

Παλιοί παραγωγοί αλλά και νέοι που με μεράκι,αγάπη για το ραδιόφωνο,ποιοτική θέαση της μουσικής στο σύνολο της και διάθεση για επικοινωνία,που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις υπάρχουσες ζώνες του αυτόματου playlist.

Kαι αυτό είναι το ζητούμενο! Smile

Επίσης,ας μην ξεχνάμε πως τις περισσότερες φορές ο γραπτός λόγος δεν επαρκεί για να εκφράσει τις όποιες μας σκέψεις,έτσι ώστε να γίνει απόλυτα αντιληπτός και κατανοητός από όλους.

Όπως επίσης και η γραφή του καθενός μας είναι διαφορετική και αυτό θα πρέπει να συνυπολογίζεται ιδιαιτέρως προτού καταλήξουμε στο οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Γι αυτό θεωρώ πως η προηγούμενη διαφωνία Χρυσάννας - Δημήτρη ήταν μια απλή παρεξήγηση!

Αφενός γιατί ο Δημήτρης πολλές φορές εκφράζει τις σκέψεις του,όπως ακριβώς μιλάει (το έχω παρατηρήσει {#emotions_dlg.biggrin}) χωρίς να τις ωραιοποιεί ή να τις στρογγυλεύει μέσω του γραπτού λόγου με αποτέλεσμα να φαίνεται κάπως σκληρός ορισμένες φορές αλλά τελικά δεν είναι έτσι και αφετέρου η Χρυσάννα έχει ένα ιδιαίτερο στυλ γραφής που μπορεί να φαίνεται πως είναι αυστηρό ή προσβλητικό,μερικές φορές,αλλά στην ουσία πάλι δεν είναι έτσι.

Απλώς ο Δημήτρης δεν το έχει παρακολουθήσει γιατί δεν είναι ενεργός στο φόρουμ,όσο η Χρυσάννα,για παράδειγμα.

Συνεπώς δεν παίζει άγχος παιδιά και στεναχώρια γιατί ως γνωστόν όλοι οι καλοί χωράμε εδώ μέσα,πόσω μάλλον όλοι εσείς που αποτελείτε την ομάδα αυτού του ραδιοφώνου!! {#emotions_dlg.thumbup}

Τέλος,επείγει να δούμε τα όσα ανέφερε ο ChrissPatra παραπάνω όσον αφορά τα ηχητικά προβλήματα σε κάποιες εκπομπές και να τα βελτιώσουμε.

Αυτά τα πολλά από εμένα  {#emotions_dlg.rolleyes}

Καλά κούλουμα σε όλους!!! {#emotions_dlg.beer}


-----------------

"Δεν τα βλέπεις όλα από εκεί που τα κοιτάς"

[ τροποποιήθηκε από τον/την ilio, 22-02-2015 11:39 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την ilio, 23-02-2015 00:29 ]


#26   
MikeBooklover
Συγχορδία Μινόρε
Chat
22.02.2015, 17:52
Έλειπα για μια εβδομάδα και έχασα όλη την εξέλιξη της συζήτησης και μόλις είδα και τις αλλαγές (στις οποίες δεν πρόλαβα να προσαρμοστώ και ζητώ συγγνώμη). Σαφώς είναι αναγκαίες και δυστυχώς δεν είναι εφικτό να γίνουν χωρίς να αλλάξει κάτι (τι αλλαγές θα ήταν;). Εγώ έχω αναγνωρίσει πολλάκις και από μικροφώνου ότι υπηρετώ ένα εντελώς αντιεμπορικό -ας μου επιτραπεί η έκφραση- είδος μουσικής το οποίο δέχομαι απόλυτα ότι μπορεί να μην ταιριάζει στο σταθμό. Βέβαια έχω κάνει εκπομπές με διάφορα είδη μουσικής αλλά προβληματίζομαι κατά πόσον θέλω να κάνω την εκπομπή με τα επιτρεπόμενα είδη μουσικής και κατά δεύτερον πόσο ταιριάζει μια εκπομπή λόγου γενικότερα στην όλη μορφή που πρέπει να πάρει ο σταθμός. Επομένως μπορεί σήμερα να είναι και η τελευταία εκπομπή του Ex Libris αλλά δεν θέλω να πάρω απόφαση πριν το συζητήσω με τα παιδιά που σηκώνουν το φορτίο της προσπάθειας αυτής.
#27   
dimitris1965
MusicHeaven Guru
Chat
22.02.2015, 23:31

Οταν αποφασίζεις να δώσεις ενα ύφος στο ραδιόφωνο λες, θέλω να παίζω ροκ, η ελληνικά, ξένα η ....κτλ... όταν λες απλά ποιοτικό εν γένει, αλλα ποιοτικό δεν ειναι το ρεμπέτικο, ή το δημοτικό, ή, η συμφωνική μουσική, απλά οδηγείς τα πράγματα σε άλλη σκέψη. Ότι απλά αυτά είναι ότι δεν ενδιαφέρουν "μεγάλο" κοινό... άρα δεν τα θέλω. Δεν νομίζω άλλη εξήγηση.

Ερατώ, τί αλλάζει εν συγκρίσει με πιο παλιές αποφάσεις στο ύφος των εκπομπών, μόνο τα ρεμπέτικα και τα λαϊκά (τωρα αυτό με τα γλεντζέδικα αδυνατώ να το καταλάβω σαν έννοια μιλώντας για λαϊκό τραγούδι). Και το ερώτημα, πώς ενας παραγωγός που θα υποστηρίξει το έντεχνο λαϊκό, και εν γένει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαϊκό θα αυτοπεριορίσει το ρεμπέτικο, και σαφώς δε μιλάμε για μια εκπομπή φευγαλέα .... Άρα τί του λες λοιπόν έμμεσα, αν μπορείς προσαρμόσου... αν δε μπορείς δεν χωράς εδώ... (το ρεμπέτικο ως αναφορά σε ενα είδος δειγματολογικά, καθώς δεν υπάρχει μόνιμη εκπομπή). Ο Δημήτρης αυτό πιστεύω ότι λέει... Μου ζητάς να αυτοπεριοριστώ και να γίνω μέλος ενος ραδιοφώνου που χάνει την ιδιαιτερότητά του, βάζοντας περιορισμούς και ταμπέλες, άρα δε μου δίνει τον αέρα της προσωπικής μου ελευθερίας, με περιορίζεις, δεν το δέχομαι.....

Κατάλαβες Χρυσάνα, δεν ειναι το είδος μόνο, είναι θέμα γενικότερης αντίληψης.. Όπως επίσης διαχρονικά το ρεμπέτικο στηρίχθηκε από πιο πολλές εκπομπές από όσο φαντάζεσαι, άρα μη χρησιμοποιείς κάτι που δεν γνωρίζεις με τον όρο διαχρονικα :) ΚΑΙ εν τέλει δεν κατάλαβα ακόμα ποια εκπομπή δεν ηταν ποιοτική, ώστε να αναζητήσουμε την ποιότητα. ΠΟΙΟΣ ο λόγος για όλο αυτό.......

[ τροποποιήθηκε από τον/την dimitris1965, 22-02-2015 23:58 ]


#28   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
22.02.2015, 23:45

Παράθεση:

Το μέλος dimitris1965 στις 22.02.2015, 23:31 έγραψε...

ΠΟΙΟΣ ο λογος για ολο αυτο.......

Εξέλιξη;


#29   
ilio
Βετεράνος
Chat
22.02.2015, 23:53

Δημήτρη δεν νομίζω πως είναι έτσι τα πράγματα.

Ειλικρινά δεν το νομίζω και εγώ προσωπικά έκανα την ανάγνωση που πιο πάνω σας κατέθεσα.

Καλό θα είναι πάντως οι υπεύθυνοι του ραδιοφώνου να αποσαφηνίσουν την κατάσταση.


#30   
dimitris1965
MusicHeaven Guru
Chat
23.02.2015, 00:09

Και από πότε ο περιορισμός αποτελεί εξέλιξη???? Και ποιος ορίζει την ποιότητα αντικειμενικά ώστε να την εξελίξει???

[ τροποποιήθηκε από τον/την dimitris1965, 23-02-2015 00:15 ]


#31   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
23.02.2015, 00:42

1. Το ότι κάποιος νοιώθει να καταπιέζεται απ' το ενδεχόμενο της εξέλιξης, δεν σημαίνει ότι η εξέλιξη είναι καταπιεστική.

Τα συναισθήματα μας δεν καθορίζουν τις έννοιες... ευτυχώς!

2. Η ποιότητα δεν μπορεί να εξελιχθεί.

Ο άνθρωπος μπορεί να εξελιχθεί με σκοπό να προσεγγίσει την ποιότητα.

[ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 23-02-2015 00:45 ]


#32   
ilio
Βετεράνος
Chat
23.02.2015, 00:55

Παιδιά καλό είναι να μην παίζουμε με τις λέξεις.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν παραγωγοί που νιώθουν πως αυτοπεριορίζονται και πως δεν χωράνε στο νέο ραδιόφωνο.

Έχουν δίκιο που το νιώθουν ναι ή όχι;

Παρακαλώ πολύ να υπάρξει σαφής απάντηση από τους υπεύθυνους του σταθμού.

Γιατί είναι κρίμα να διαμορφώνεται ένα κλίμα μη αποδοχής παραγωγών και μάλιστα ανθρώπων που έχουν προσφέρει πολλά στο ραδιόφωνο μας τη στιγμή μάλιστα που γίνεται μια προσπάθεια γενικότερης ανανέωσης του.


#33   
dimitris1965
MusicHeaven Guru
Chat
23.02.2015, 01:19

Εγώ μίλησα για περιορισμό, και ο περιορισμός ποτέ δεν φέρνει εξέλιξη, είναι ιστορική πραγματικότητα αυτό Εσύ μιλάς για καταπίεση που δεν έχει αναφερθεί, αλλά η καταπίεση φέρνει αντίδραση και η αντίδραση, εξέλιξη, όπως θες παρτο όπως θες δεστο…… Και επειδη μιλαμε για ραδιόφωνο, με την ιδία λογική που κόβεις τα ρεμπέτικα σαν εξέλιξη, κόψε το κλασικό ροκ, η το πανκ και αυτά< παρωχημένα> είναι, προχώρα στην εξέλιξη,. Και φυσικά ο άνθρωπος μπορεί να εξελιχτεί MA ποτέ με περιορισμούς και απαγορεύσεις, ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…..

[ τροποποιήθηκε από τον/την dimitris1965, 23-02-2015 01:22 ]


#34   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
24.02.2015, 14:30

Ευχαριστούμε για τις γνώμες.

Υπάρχει μια πραγματικότητα, την οποία ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί. Η κατρακύλα δεν έχει σταματημό για το σταθμό, σε επίπεδο ακροατών.

Κρίθηκε λοιπόν σκόπιμο, ο σταθμός να βρει μια ταυτότητα, μια και μετά από πολλές συζητήσεις επί πολλά χρόνια - επιτρέψτε μου λόγω ιδιότητας να έχω συνομιλησει με πάρα πολύ κόσμο - διαπιστώθηκε οτι η έλλειψη ταυτότητας είναι ενας βασικός λόγος που χάνονται ακροατές. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι, αλλά ένας είναι αυτός και ας μην συμφωνείτε ορισμένοι.

Με αυτό το σκεπτικό, έγιναν ορισμένες κινήσεις, πάντα με σεβασμό σε όσους έχουν ήδη εκπομπές. Χωρίς μονομερείς κινήσεις, χωρίς ακυρώσεις εκπομπών, χωρίς παρεμβολές.

Ήλπιζα πραγματικά να γίνει κατανοητή η προσπάθεια. Εν μέρει ομως βλέπω πως υπάρχει μια μαύρη τρύπα που καταπινει την ενέργειά μας και την προσπάθεια που κάνουμε για το καλύτερο. Δεκαδες ωρες, πανε μάλλον χαμένες, μια και κινδυνευουμε να καταλήξουμε σε κάτι από τα ίδια. Οι 2-3 προσθήκες στο ρεπερτόριο, που εξακολουθεί να περιλαμβάνει το 90% της μουσικής που υπάρχει στον κόσμο, περίμενα να γίνουν δεκτές για ένα κάποιο κοινό καλό, δηλαδή την προσπάθεια να ξεκολλήσουμε από τον απογοητευτικό αριθμό των ακροατών.

Με λυπεί αφάνταστα η συζήτηση σε αυτό το topic και η τόσο μεγάλη αντιπολιτευτική διάθεση που είδα. Μου έχει αφαιρεθεί κάθε όρεξη να συνεισφέρω πλέον έστω και 10 λεπτά από τον χρόνο μου, γνωρίζοντας οτι κάπου καπως κάποτε μεθαύριο, θα συναντήσω απόψεις που δεν εντοπίζουν ένα κοινό καλό, και δεν αναγνωρίζουν οτι εδώ μέσα υπάρχουν κάποιοι ρόλοι και οτι για κάποιο λόγο υπάρχουν αυτοί.

Λυπάμαι πραγματικά. Το topic κλειδώνεται και τέλος του μήνα ο σταθμός ή θα διαλυθεί ή θα συνεχίσει με όσους θεωρούμε πως συμπίπτουμε σε κάποιες βασικές αρχές.


#35