ελληνική μουσική
109 online   ·  208.909 μέλη

Χρυσές Νότες στο Προφίλ

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
11.06.2005, 19:49
Όλοι έχουμε δει τις Χρυσές Νότες στο προφίλ ενός μέλους. Έχουμε παρατηρήσει πως οσο μεγαλύτερη συμμετοχή έχει κάθε μέλος στα δρώμενα του MusicHeaven, τόσο περισσότερες Χρυσές Νότες έχει.

Πιο συγκεκριμένα, οι Χρυσές Νότες υπολογίζονται από τη συμμετοχή του στο Forum, τις δημοσιεύσεις στο e-Περιοδικό, τις Παρτιτούρες που έχει στείλει, τις συναυλίες που έχει καταχωρήσει στην Ατζέντα, τα Μουσικά Σταυρόλεξα που έχει στείλει, τα σχόλιά του στις διάφορες ενότητες κλπ.

Ο τρόπος υπολογισμού άλλαξε, ώστε να γίνει πιο δίκαιος. Πλέον τα posts στο Forum δε μετράνε το ίδιο. Τα posts που είναι ταυτόχρονα και η αρχή ενός topic, μετράνε περίπου 10 φορές παραπάνω από τα υπόλοιπα.

Πιο πολύ μετρούν πλέον και οι δημοσιεύσεις στο e-Περιοδικό, ενώ τα σχόλια στο e-Περιοδικό μετρούν λιγότερο, μια και αρκετές φορές δεν περιέχουν κάτι ουσιαστικό.

Επίσης έχει γίνει και μια "κανονικοποίηση" προς τα κάτω, άρα οι Χρυσές Νότες όλων μας έχουν μειωθεί. Ασφαλώς όμως συνεχίζουν να δείχνουν (πολύ πιο αξιόπιστα) τη συμμετοχή κάθε μέλους στην εξέλιξη του MusicHeaven.
#1   
santourman
Φθασμένος
Chat
11.06.2005, 21:09
Quote:

Το μέλος jorge στις 11-06-2005 στις 19:49 έγραψε:Ο τρόπος υπολογισμού άλλαξε, ώστε να γίνει πιο δίκαιος. Πλέον τα posts στο Forum δε μετράνε το ίδιο. Τα posts που είναι ταυτόχρονα και η αρχή ενός topic, μετράνε περίπου 10 φορές παραπάνω από τα υπόλοιπα.Μήπως είναι πολύ το 10 φορές παραπάνω? Σύμφωνοι, να μετράει παραπάνω το πρώτο post, αλλά η -εντελώς- προσωπική μου άποψη είναι να μετράει το διπλάσιο ή τριπλάσιο από τα άλλα.
Και μια μικρή έντσταση: `Οπως ακριβώς πολλά σχόλια στις δημοσιεύσεις δεν περιέχουν κάτι ουσιαστικό (και γι'αυτό πολύ σωστά μειώθηκε η βαθμολογία στα σχόλια), μήπως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και στο φόρουμ, όπου παρατηρείται μια 'μπυρο-συρροή' σχεδόν σε κάθε topic?
Αυτό το καταθέτω απλά σαν άποψη, αφού δεν έχω κάποια πρόταση επί τούτου.

Κι επίσης, θα θεωρούσα δίκαιο, αν αυτό δεν είναι μυστικό υψίστης ασφαλείας , να ξέρουμε τον ακριβή τρόπο βαθμολόγησης όλων των δραστηριοτήτων μας στο M/H, δηλ. πόσο πιάνει το κάθε τι.

[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: santourman on 11-06-2005 21:12 ]
#2   
vouliakis
Βετεράνος
Chat
12.06.2005, 01:14
H μπύρα ως emoticon και ως χρυσή νότα


Ένας από τους λόγους συμμετοχής μας σε μια συζήτηση είναι και η ανάγκη να δείξουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με όσα έγραψε κάποιος πριν από εμάς, ότι μας ενθουσίασε, ότι έγραψε ακριβώς αυτό που θα γράφαμε και μεις, ή -ακόμα- ότι περιέγραψε κάποιο δικό μας συναίσθημα με τρόπο που ίσως ποτέ εμείς οι ίδιοι δεν θα καταφέρναμε. Ότι βρήκαμε -ίσως- στο γραπτό του ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Αλλά ας μη γινόμαστε ...λυρικοί:

Εδώ και λίγο καιρό, αρκετοί από εμάς, προτιμούν κάποιον από τους παραπάνω λόγους -αν όχι όλους μαζί- να τον "συνοψίσουν" στο κέρασμα μιας virtual μπύρας, παρά να αναλωθούν σε λεκτικές αβρότητες τού στιλ: "Μα, ναι! ναι, Γιώργο, μπράβο! Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ!", ή: "Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες, Κώστα!", κ.λπ.

Αν, λοιπόν, η "μπυρο-συρροή" αφορά σε κάποιον από τους παραπάνω λόγους, προσωπικά, δεν τη θεωρώ off-topic. Το αντίθετο. Τη θεωρώ "δείκτη" όσων μας ενώνουν, εδώ στο Music Heaven.

Τώρα, προσωπικά, ποτέ δεν έχω σκεφτεί πόσες χρυσές νότες έχω μαζέψει ή πόσα μηνύματα έχω στείλει ή πόσα topic έχω ξεκινήσει ή οτιδήποτε άλλο "στατιστικό".
Για αρκετούς μπορεί η ποσότητα να είναι "δέλεαρ", όμως την άποψή μου για ορισμένα "μετρήσιμα μεγέθη", την έχω "καταθέσει" εδώ...

Σε όσα αφορούν στα σχόλια των δημοσιεύσεων, θεωρώ εξ ίσου ουσιαστικό κάποιον καλό λόγο - προτροπή στο συγγραφέα να συνεχίσει τις δημοσιεύσεις του. Ειδικά αν συμφωνούμε με όσα γράφει, δίχως να έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.
Κανείς δεν μας υποχρεώνει με αφορμή μια δημοσίευση να κάνουμε κάθε φορά με τα σχόλιά μας επίδειξη γνώσεων, χωρίς κανένα λόγο, δηλαδή μόνο και μόνο για να γίνεται -ανούσια και "εξυπνακίστικη" πολλές φορές- κουβέντα.

Τέλος, προσωπικά πάντα, δεν θα με πείραζε, οι "μπύρες-emoticons" που νοιώθω την ανάγκη να στείλω, στο forum ή αλλού, να μη μετράνε και καθόλου στον λογαριασμό με τις χρυσές νότες.
Έτσι κι αλλοιώς, σπανίως τον "τσεκάρω" - κι αυτό, μόνο από περιέργεια...
#3   
GL
MusicHeaven Guru
Chat
12.06.2005, 01:22
Παναγιωτη..............!!!!!!!!


#4   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
12.06.2005, 02:17
Νομίζω πως πρέπει να χαλαρώσουμε και να αντιληφθούμε την πραγματική έννοια που πρέπει να έχουν οι Χρυσές Νότες.

Δεν είναι βαθμολογία. Δεν είναι καταξίωση. Δεν είναι τίτλος. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης μεταξύ μας. Μη γελιέστε. Είναι ένα ηλεκτρονικό ΤΙΠΟΤΑ. Κανείς δε θα αμοιφθεί, κανείς δε θα κερδίσει κάτι.

Ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι η ανάγκη να γνωρίζουν οι νέοι, αλλά και να θυμούνται οι παλαιότεροι την προσφορά κάποιου στο site. Αν ένα νέο μέλος δει οτι ο Υ έχει πολλές Χρυσές Νότες αμέσως ξέρει οτι μπορεί να καταφύγει στη βοήθειά του, ενώ αυτόματα δίνει και μεγαλύτερη βαρύτητα στις προτροπές και τα σχόλιά του, σε ότι έχει να κάνει με το site. Είναι πιθανότατα πιο αξιόπιστος από κάποιον που έχει 2-3 νότες.

Όσον αφορά τις μπύρες, υπάρχουν φορές που πράγματι δηλώνουν συμφωνία και ενθουσιασμό και αντικαθιστούν - χαριτωμένα ειν' η αλήθεια - συμφωνία και λεκτικές αβρότητες.

Υπάρχουν όμως και φορές που χάνεται το μέτρο, τα τσουγκρίσματα ξεφεύγουν, με αποτέλεσμα ενδιαφέροντα topics να εμφανίζονται να έχουν 1 σελίδα με μπύρες. Και επειδή αρκετοί επισκέπτες δεν έχουν την πολυτέλεια των ατελείωτων ωρών surfing, όπως έχουμε οι περισσότεροι από εμάς, τρώνε άσκοπα τον πολύτιμο χρόνο τους προσπαθώντας να διαβάσουν απόψεις και να βγάλουν συμπεράσματα ανάμεσα σε μπύρες και τσουγκρίσματα. Αρκετές φορές λοιπόν δε βγάζουν άκρη, νομίζουν πως το θέμα έχει χαβαλέ ή οτι έχει ξεφύγει, μια και το προηγούμενο ουσιαστικό post βρίσκεται 2 σελίδες πίσω.

Σαν διαχειριστής έχω καθήκον να διευκολύνω αυτούς τους επισκέπτες, ιδίως μάλιστα όταν είμαι αυτός που λαμβάνει τα παράπονά τους.

Δεν είναι κακές οι μπύρες, αλλά ...με μέτρο.
#5   
vouliakis
Βετεράνος
Chat
12.06.2005, 02:38
Θα ήταν άραγε εφικτό στο forum να υπάρχει ένα extra "κουτάκι", π.χ. δίπλα σ' αυτό της αναζήτησης, με τίτλο "Στείλτε μπύρες" ???
(και από κάτω παράθεση: "Έστειλαν μπύρες: ο x, η y..." )


[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: vouliakis on 12-06-2005 02:58 ]
#6   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
12.06.2005, 02:42
Να μπορούμε όμως να διαλέγουμε και μάρκα
#7   
revekka
Φθασμένος
Chat
12.06.2005, 09:15
Για μένα οι χρυσές νότες ίσως να έχουν λίγη σημασία στην αρχή, δηλαδή τις πρώτες φορές που μπαίνει κάποιος στο mh (όπως είπε και ο Jorge) και γενικά δείχνουν μια συστηματικότητα, απο την άποψη ότι το τάδε μέλος είναι παρόν στο site.

Απο κεί και πέρα, το ποιον ‘εμπιστεύεται’ ο καθένας μας δεν έχει να κάνει με χρυσές νότες.

#8   
santourman
Φθασμένος
Chat
12.06.2005, 12:19
Quote:

Το μέλος jorge στις 12-06-2005 στις 02:17 έγραψε:Υπάρχουν όμως και φορές που χάνεται το μέτρο, τα τσουγκρίσματα ξεφεύγουν, με αποτέλεσμα ενδιαφέροντα topics να εμφανίζονται να έχουν 1 σελίδα με μπύρες. Και επειδή αρκετοί επισκέπτες δεν έχουν την πολυτέλεια των ατελείωτων ωρών surfing, όπως έχουμε οι περισσότεροι από εμάς, τρώνε άσκοπα τον πολύτιμο χρόνο τους προσπαθώντας να διαβάσουν απόψεις και να βγάλουν συμπεράσματα ανάμεσα σε μπύρες και τσουγκρίσματα. Αρκετές φορές λοιπόν δε βγάζουν άκρη, νομίζουν πως το θέμα έχει χαβαλέ ή οτι έχει ξεφύγει, μια και το προηγούμενο ουσιαστικό post βρίσκεται 2 σελίδες πίσω.

Δεν είναι κακές οι μπύρες, αλλά ...με μέτρο.

Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ με τον όρο 'μπυρο-συρροή'. Συμφωνώ απόλυτα στο να στέλνουμε μερικές πού και πού, αλλά μη χάνουμε και τον μπούσουλα! Γι'αυτό (νομίζω) υπάρχει και το συγκεκριμένο topic : Μπύρες

#9   
manblaz
Φθασμένος
Chat
12.06.2005, 12:26
Quote:

Το μέλος jorge στις 11-06-2005 στις 19:49 έγραψε:

Ο τρόπος υπολογισμού άλλαξε, ώστε να γίνει πιο δίκαιος. Πλέον τα posts στο Forum δε μετράνε το ίδιο. Τα posts που είναι ταυτόχρονα και η αρχή ενός topic, μετράνε περίπου 10 φορές παραπάνω από τα υπόλοιπα.
Χόρχε, οπως ειπες εσυ και οι περισσοτεροι σε αυτο το τοπικ, μικρη σημασια εχουν οι χρυσες νοτες....

Απλα θελω να σε ρωτησω τι εννοεις με τον ορο "ταυτοχρονα posts"...

Οσο για τις μπυρες, δικιο εχεις οτι πολλες φορες χανεται το νοημα σε μερικα τοπικ και μπερδευται καποιος που θελει να βρει κατι, αλλα αυτο γινεται σε λιγα τοπικ...
#10   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
12.06.2005, 12:45
Quote:

Το μέλος jorge στις 11-06-2005 στις 19:49 έγραψε:

Τα posts που είναι ταυτόχρονα και η αρχή ενός topic.....

Μανώλη...
Σαφέστατο είναι...
Τι δεν καταλαβαίνεις;
#11   
manblaz
Φθασμένος
Chat
12.06.2005, 12:53
οκ ορφεα, τωρα το επιασα.......

απλα νομιζω οτι ειναι πλεονασμος και μπερδευτηκα.....
θα μπορουσε να γραψει απλα η εναρξη νεου τοπικ.......
χορχιτο.....
#12   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
17.06.2005, 01:32
Ο δαίμονας της PHP είχε εισβάλει και σε μας με αποτέλεσμα οι Χρυσές Νότες να υπολογίζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψην ο αριθμός των δημοσιεύσεων και των σχολίων ενός μέλους, αλλά και 1-2 άλλοι παράγοντες. Το πρόβλημα διορθώθηκε.
#13   
piterpiano
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
17.06.2005, 04:01
ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αλγοριθμος της χρυσης νοτας...


xrysh_nota=arithmos_smileys_mpoukaliwn_mpyras*200+prosfora_sto_chat*10+εφφ(poses_fores_irthes_se_sinantish_toy_mh)/συν(180π+θ)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#14   
xristos
Σολίστ
Chat
17.06.2005, 11:34
Έχω να κάνω μια σοβαρότατη καταγγελία, σ' αυτό το σοβαρότατο θέμα...

Οι ώρες προϋπηρεσίας στο "Καφενείο" δεν μετράνε πουθενά!
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ
και ο Admin επίσης!

Και πέρα από την πλάκα που κάνω κατά καιρούς (έχω σχεδόν πουλήσει τα παιδιά μου για καμιά δεκαριά "Χρυσές Νότες") ποιος πραγματικά κυνηγάει νότες; Και ποιος αλγόριθμος μπορεί να μετρήσει και να αποδώσει αυτό που πραγματικά συμβαίνει εδώ μέσα; Και τόσους ανθρώπους που μπήκαν στην ζωή μου ξαφνικά, ποιος αλγόριθμος θα τους κάνει "Χρυσές Νότες";


#15   
falimento
Σολίστ
Chat
17.06.2005, 11:41
Πρώτα απ' όλα τα παιδάκια σου τα οποία είναι τα πιο γλυκά χρυσά νοτάκια του κόσμου!

Κι όλους τους άλλους εδώ μέσα ας τους να ...αλγοριθμιάζονται!

"Έτσι σκληρά, έγινε ξένο ό,τι μας είχε απομείνει..."


[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: falimento on 17-06-2005 11:43 ]
#16   
piterpiano
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
17.06.2005, 17:09
πεστα τεραστιε!!!!
#17   
santourman
Φθασμένος
Chat
13.07.2005, 10:04
Jorge ο αριθμός των μηνυμάτων που έχει στείλει κάποιος στο φόρουμ (αυτός που φαίνεται δίπλα στο post του καθενός) διαφέρει από αυτόν που φαίνεται στο προφίλ του. Μαντεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι στην πρώτη περίπτωση συνυπολογίζονται και τα posts που έχει διαγράψει κάποιος μέσω της επεξεργασίας μηνύματος. Μπορεί να διορθωθεί ?

#18   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
13.07.2005, 11:59
Το έχω δει Μπάμπη μου. Είναι όπως ακριβώς τα λες.

Θα δοκιμάσω να το διορθώσω, όμως υπάρχει πιθανότητα να καθυστερεί η εμφάνιση των σελίδων στο Forum, μια και θα πρέπει τα posts του κάθε poster να υπολογίζονται real-time. Αν δείτε καμιά καθυστέρηση, πείτε μου.
#19   


Αυτά τα διάβασες;