ελληνική μουσική
328 online   ·  209.531 μέλη

Μουσικά CD-ROM

Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
13.06.2005, 00:29
Τα CD-ROM που ακολουθούν, είναι στην ουσία τεράστιες εγκυκλοπαίδειες σε μικρό μέγεθος και βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να σας ξεναγήσουν, όποτε και όταν εσείς θέλετε, χωρίς καθυστερήσεις.

* MUSIC CENTRAL
(Microsoft)
Έχει εύχρηστο search που σας βγάζει ένα σωρό δεδομένα: καλλιτέχνη που ζητήσατε, δισκογραφία, βιογραφία, κριτικές δίσκων, οπτικοακουστικά δεδομένα, φωτογραφίες, αναλύσεις των μουσικών ειδών και συσχετισμοί. Μία πολύ αξιόλογη δουλειά, που αποκλείεται να μη σας ικανοποιήσει. Επίσης μπορείτε, να συνδεθείτε αυτόματα με τον τόπο web του Music Central στο Internet. Περιλαμβάνονται και οι κλασικές Guided Tours, όπου μπορείτε να μάθετε για τη γέννηση του ροκ και τη νέα ροκ επανάσταση με οπτικοακουστικά δεδομένα, αλλά και πλούσιο αρθρογραφικό υλικό που δεν κουράζει.

* Billboard MUSIC GUIDE
(Creative Multimedia)
Και αυτό το cd-rom είναι αρκετά καλό. Όχι τόσο όσο το Music Central της Microsoft, αλλά θα βρείτε και εδώ πληροφορίες που ίσως να μη γνωρίζετε. Τα περιεχόμενα έχουν ως εξής και ανάλογα διαλέγετε: καλλιτέχνες-συγκροτήματα, δίσκοι, μουσικές κατηγορίες, όπου καλύπτονται όλα τα είδη μουσικής.
Καλό θα ήταν, για να μην μπερδευτείτε, να επιλέξετε από την αρχή το search και να πληκτρολογήσετε το όνομα που σας ενδιαφέρει. Θα σας βγάλει όνομα, δισκογραφία, οπτικοακουστικά δεδομένα.
Μπορείτε ακόμα να δείτε την κριτική του δίσκου από το Billboard ή AMG. Όπως και στο CD-ROM Music Central έτσι και εδώ μπορείτε να συνδεθείτε αυτόματα με τον τόπο web Music match, αλλά και με το Billboard On Line.

* ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΡΟΚ ΣΚΗΝΉ
(Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη)
Απλό, λιτό, περιεκτικό πραγματοποιεί την αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού ροκ από τη δεκαετία του '60 μέχρι τις μέρες μας. Σε κάθε όνομα που επιλέγετε, θα δείτε αναλυτική δισκογραφία, βιογραφικά, συχνά video και ήχο. Τα βήματα από το ένα θέμα στο άλλο πραγματοποιούνται εύκολα και υπάρχουν επεξηγήσεις.

Ενδεικτικά ονόματα που παρελαύνουν:
-Από τη δεκαετία του '60: Aphrodites Child, Δέσποινα Γλέζου, BMW.
-Από τη δεκαετία του '70: Babylon, Διόσκουροι, Ηρακλής +DNA, Ηρακλής +Λερναία Ύδρα, Θαρσείν Χρει, Daltons.
-Από τη δεκαετία του '80: Annabouboula, Αλιγάτορες, Aliki Holland, Bang, Βαγγέλης Γερμανός, Γιάννης Γιοκαρίνης, Deus ex Machina, Kyoto, Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ, Λευκή Συμφωνία, Libido Blume, Last Drive, Magic de Spell, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μουσικές Ταξιαρχίες, Northwind, Sharp Ties, Τρύπες, Yell-o-Yell.
-Από τη δεκαετία του '90: Bokomolech, ¶γαμοι Θύται, ¶βατον, Ξύλινα Σπαθιά, Υπόγεια Ρεύματα.

-Πολύ ενδιαφέρον το αφιέρωμα στα ροκ περιοδικά από το '60 μέχρι σήμερα.

* Να προσθέσω επίσης, ότι γνωστό περιοδικό, δίνει μαζί με το τεύχος αυτού του μήνα σε DVD, 55 χρόνια Ελληνικής Μουσικής (Ελληνική Δισκογραφία 1950-2005), με πληροφορίες για 25.600 δίσκους.
Για 15.000 απ’ αυτούς, εμφανίζει και το εξώφυλλο.
Οι δίσκοι αφορούν 10.200 Έλληνες τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργούς και συγκροτήματα.
Για 1.200 απ’ αυτούς τους καλλιτέχνες υπάρχουν φωτογραφίες και βιογραφικά.

#1   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
13.06.2005, 01:06
Quote:

Το μέλος Orfeus στις 13-06-2005 στις 00:29 έγραψε:

* Να προσθέσω επίσης, ότι γνωστό περιοδικό,
Να το πάρει το ποτάμι. Κι ας είναι και ανταγωνιστές στην τελική...
#2