Αγαπητέ Χάρη, Χριστός Ανέστη!
Αν και το προηγούμενο post της Μαίρης έκλεισε για πολλοστή φορά το θέμα, θα καταχραστώ το topic για μία επιπλέον απάντηση. Παρακολουθώ μέρες τώρα το πως προσεγγίζεις το συμβάν απ' τα όσα γράφεις και έχω να πω πως είναι στενάχωρο, τόσο νέος και ταλαντούχος άνθρωπος, να έχεις τέτοια κολλήματα που μόνο στάσιμο σε κρατάνε και για να σου πω την αλήθεια φλερτάρουν με το σύνδρομο καταδίωξης.
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι δεν έκανες κάτι κακό ή παράνομο ή αντίθετο στους όρους χρήσης.
Υπάρχουν έννοιες όμως όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός ή τα χρηστή ήθη οι οποίες δεν μπορούν ν' αποτυπωθούν μέσω του γραπτού ή του προφορικού λόγου. Είναι άγραφοι κανόνες οι οποίοι ορίζονται απ' τις αντιλήψεις του μέσου συνετού ανθρώπου (κλέβω από Βικαιπαιδεια).
Τα προηγούμενα χρόνια όπου ο διαγωνισμός διεξαγόταν εντός των πυλών του ΜΗ, όλοι οι συμμετέχοντες έπαιζαν επί ίσοις όροις. Ο αριθμός των μελών με δικαίωμα ψήφου ήταν πεπερασμένος και προσβάσιμος απ' όλους τους δημιουργούς. Ακόμα κι αν όλοι οι δημιουργοί ήταν καμένοι και έπαιρναν τα μέλη (ενεργά και μη), με αλφαβητική σειρά για να στείλουν προσωπικό μήνυμα προώθησης πάλι θα ήταν δίκαιο. Απ' την στιγμή που ο διαγωνισμός έφυγε απ' τα στενά όρια του ΜΗ και εισήλθε στο χαώδες Facebook (εξέλιξη λέγεται), εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να υπάρξει ένας πλαίσιο κανόνων γιατί ο πεπερασμένος αριθμός γίνεται άπειρος και η προσβασιμότητα διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι συμμετέχοντες ενδεχομένως να μην έχουν καν λογαριασμό στο Facebook. Σε μια ιδανική κοινωνία δεν θα χρειάζονταν καν κανόνες επειδή όμως τρέχουμε σε αντίθετη κατεύθνση απ' οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικό, ο διοργανωτής ενός διαγωνισμού (ο οποίος είναι υπεύθυνος για ΟΛΟΥΣ του συμμετέχοντες) οφείλει να κάνει αυτό που πρέπει ακόμα κι όταν όλοι έχουν χάσει την μπάλα. Ακόμα και καθυστερημένα. Ακόμα κι αν ξέρει ότι θ' ακούσει γκρίνια για 2 ζωές.
Θεωρώ φυσιολογικό να υπάρξει μία έντοχη αρχική αντίδραση. Είναι σοκ να πέφτεις τόσες θέσεις κάτω πόσο μάλλον όταν μένεις και εκτός τελικού. Κάποια στιγμή όμως το σοκ πρέπει να δώσει την σκυτάλη στην νηφάλια σκέψη. Εδώ έχεις καθυστερήσει λιγάκι.
Για να μην κουράζω άλλο, θα κλείσω με λίγη τροφή για σκέψη.
Ωρύεσαι για την ψήφους που έχασε το τραγούδι σας απ' την μετατροπή του αλγορίθμου χωρίς - προφανώς - να σε νοιάζει ο αριθμός των ψήφων που χάνει απ' την συμπεριφορά σου. Αν δεν σ' απασχολεί προσωπικά έχεις σκεφτεί ότι ίσως απασχολεί τους συνδημιουργούς του οι οποίοι επέδειξαν νηφαλιότητα άξια σεβασμού;
Πολλές φορές έχεις αναφέρει ότι το τραγούδι δέχεται επίθεση. Αντιλαμβανομαι ότι η μετατόπιση ευθυνών ή μια θεωρία συνωμοσίας είναι ο καλύτερος μηχανισμός αθώωσης του εαυτού μας αλλά να θυμάσαι ότι η "Άτακτη αγία" δεν γράφει τα post στο συγκεκριμένο θέμα και ούτε της έχει επιτεθεί κανείς. Ίσα ίσα που όσοι την ψήφισαν, επιμένουν στην ψήφο τους.
Τέλος, θα σου ζητήσω να μου απαντήσεις στην ερώτηση που έκανα πριν 2 σελίδες περίπου:
Αλλά τι μπορεί να σε κάνει να πιστεύεις ότι το κομμάτι σου είναι κάτι παραπάνω από το 1/300+ ενός ολόκληρου διαγωνισμού ώστε να μπει κάποιος στην διαδικασία είτε να το ωφελήσει είτε να το υποβιβάσει, στοχευμένα;
Υ.Γ. Μην μπεις στην διαδικασία να επαναλάβεις τα όσα έχεις πει ή να μου κάνεις copy paste τους όρους ή να "μου την πεις" γιατί "στην είπα", θα είναι χάσιμο χρόνου για όλους. Πάρε τον χρόνο σου και απαντησε μου (αν θέλεις βεβαίως), λογικά και στοιχειοθετημένα.
-----------------
Shattered Glimpses...
[ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 13-04-2015 01:00 ]
[ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 13-04-2015 01:02 ]