ελληνική μουσική
367 online   ·  209.329 μέλη

Σχετικά με τον υπολογισμό πόντων στον Διαγωνισμό Τραγουδιού

MusicHeaven.gr
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
18.05.2015, 19:16

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως στους όρους του Διαγωνισμού, τους οποίους οι συμμετέχοντες έχουν αποδεχτεί κατά τη συμμετοχή τους, γίνεται αναφορά για έναν αλγόριθμο που προστατεύει το Διαγωνισμό από διπλοψηφίες, όσο και από συμπεριφορές ακροατών τύπου "μπαίνω-ψηφίζω-τον-φίλο-μου-και-πατάω-το-κουμπί".

Θεωρούμε πως η ανωτέρω - υποκινούμενη από φίλους - ψήφος, μειώνει την αξιοπιστία των Διαγωνισμών γενικά. Πρόκειται για τη γνωστή λογική που μας έχει συνηθίσει η τηλεόραση, όπου κερδίζει αυτός με τα περισσότερα SMS, συνεπώς και αυτός με τον μεγαλύτερο "κύκλο" ή τους περισσότερους "φίλους".

Εμείς εδώ έχουμε απομονώσει αυτά τα φαινόμενα, διότι θέλουμε η έννοια "φιλία" να παίξει τον ελάχιστο δυνατό ρόλο και να αναδειχθεί η μουσική και το ίδιο το τραγούδι.

Έτσι, οι ψήφοι που μετράνε είναι μόνο από ακροατές που έχουν ασχοληθεί ενεργά με την ακρόαση και δεν έχουν ψηφίσει βιαστικά τους φίλους τους. Ο αλγόριθμος που έχουμε αναπτύξει με χρήση μαθηματικών μοντέλων και τεχνολογιών web, "πιάνει" με επιτυχία την πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν πιο καθαρό διαγωνισμό.

Πιστεύουμε πως τα καλύτερα τραγούδια αναδεικνύονται μόνο με αυτό τον τρόπο.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να εμφανίζονται μικρές αλλαγές προς τα κάτω, σε περίπτωση που έχουμε ψήφους που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.


#1   
tasostsapparellas
Περαστική Νότα
Chat
18.05.2015, 19:33
Δεχομαι την απάντηση σας και την βρίσω λογική εάν όντως είναι από μόνος του ο αλγόριθμος που ενεργεί χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι. Κατανοώ όμως ότι ο αλγόριθμος, όποιος και νάναι, δεν μπορεί να ξεχωρίζει την στοχοποιημένη ψήφο, εάν και εφόσον αυτή πληρή προσεκτικά όλους τους όρους του διαγωνισμού.
#2   
mmm
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
18.05.2015, 20:44

Για γέλια και για κλάμματα....... Στην απίθανη περίπτωση που δεν το γνωριζετε, οι συνεργάτες σας έχουν γεμίσει τον κόσμο με μηνύματα που περιέχουν ακριβείς οδηγίες προς τους ψηφοφόρους σας, πώς να ψηφίσουν το δικό σας τραγούδι παρακάμπτοντας τον αλγόρρυθμο, με τρόπο που πιστεύουν ότι λειτουργεί!

Χαρακτηριστικό topic εδώ : http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=32350

Το μήνυμα έχει αναφερθεί και σε άλλα σημεία του forum απο ανθρώπους που αγανάκτησαν με τις πρακτικές σας, ψαξτε και μόνος σας... Οπότε τώρα τι ζητάτε ακριβώς? Να σας πουν οι υπεύθυνοι περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να ξαναγράψετε καλύτερα τις οδηγίες και να μη χάνετε ψήφους??

Στο προηγούμενο topic που ανοίξατε, γράψατε : "Στο κάτω κάτω αν κάτι είναι καλό θα σταθεί από μόνο του. Αν όχι καλύτερα να μην σταθεί." Ξαναδιαβάστε λοιπόν αυτό που ο ίδιος γράψατε, ξανά και ξανά, γιατί έχετε απόλυτο δίκιο έτσι ακριβώς είναι το σωστό, και αφήστε τον αλγόρρυθμο να κόβει όσα πρέπει να κόψει, μια χαρά το κάνει μέχρι τώρα...


#3   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
18.05.2015, 21:49

Παράθεση:

Το μέλος tasostsapparellas στις 18.05.2015, 19:33 έγραψε...

"Στο κάτω κάτω αν κάτι είναι καλό θα σταθεί από μόνο του. Αν όχι καλύτερα να μην σταθεί."Δεν βλέπω να το πιστεύεις αυτό που γράφεις, διότι ναι μεν το γράφεις (πιθανότατα για λόγους εντυπωσιασμού), αλλά ζητάς να αποσύρεις το τραγούδι σου και έτσι, του αφαιρείς τη δυνατότητα να διαγωνιστεί και "να σταθεί από μόνο του αν είναι καλό".

Υ.Γ. Τέτοια ξέρω κι εγώ να γράφω όσα θέλεις!  

[ τροποποιήθηκε από τον/την Orfeus, 18-05-2015 22:10 ]


#4