ελληνική μουσική
416 online   ·  209.329 μέλη

Το τραγούδι ψεύτρα είναι κλεμμένο δικό μου τραγούδι

panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 03:01

Λοιπόν δεν περίμενα να βρεθώ σε αυτή την θέση αλλά πρέπει να σας ανακοινώσω πως το τραγούδι ψευτρα σε αυτό το γκρούπ είναι δικό μου. Απο ότι ακούω έχει γραφτεί άλλη μελωδία στα κουπλέ (οχι δυστυχώς έκλεψε και το κουπλέ) αλλά τα ρεφρεν καθώς και η εισαγωγή που πατάει στο ρεφρέν είναι δική μου. Θα σας εξηγήσω παρακάτω πώς έγινε και θα σας δώσω ότι αποδεικτικό στοιχείο έχω.

Κάπου τον μάρτιο του 2014 και ανταποκρινόμενος σε αγγελεία που είχα βάλει εδω στο musicheaven, ο άγγελος ραζής μου ζητάει να γράψω πάνω σε ενα στίχο που έχει γράψει. Ο στίχος δεν έβγαίνε στα μέτρα και του γράφω ένα κουπλέ και ένα ρεφρέν αφού έτσι και αλλίως θα ήταν τα ίδια και μετά αφου θα διόρθωνε τα κουπλέ του. Με ρώτησε αν μπορώ να του κάνω και ενορχήστρωση και του είπα οτι δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Του είπα να το προσπαθήσει με μια ορχήστρα που είχε τοτε. Από τοτε δεν πήρα απάντηση. Σκέφτηκα οτι απλά το άφησε είτε γιατι δεν μπορεί να το ηχογραφήσει, είτε γιατι δεν του άρεσε.  Κανονικά έπρεπε να με ρωτήσει να θα το ενορχηστρώσει, αν θα αλλάξει μελωδια στα κουπλέ και γενικά αν θέλω να του το δώσω, τίμη η τσάμπα κλπ κλπ.Πότε μου δεν του ανέφερα οτι του το δίνω το κομμάτι να το κάνει οτι θέλει. 

Σήμερα λοιπόν κάθως άκουγα τα κομμάτια του διαγωνισμού που συμμετείχα κίολας σε προηγούμενο γκρούπ, βλέπω τον τίτλο ψεύτρα και λέω κοιτα σύμπτωση. Δυστήχως όμως απο την εισαγωγή του καταλάβα τι συμβαίνει.

Θέλω να ξεκαθαρίσω οτι ουδέποτε ο άνθρωπος αυτός με ρώτησε το οτιδήποτε για το τραγούδι. Το ενορχήστρωσε λές και δεν τρέχει τίποτα και με περίσιο θράσος το κοτσάρισε και στον διαγωνισμό.

Συγχωρεστε με που τα links μου είναι απο το dropbox. Σας έχω και το κομμάτι που έγραψα εγώ σαν σκελετό. Ακούστε το και πείτε μου.

Στον άγγελο να πώ πως λυπάμαι ειλικρινά. Θα δεχτώ την απειρία του και αν μου στείλει κάποιο μύνημα σύντομα, θα προσπαθήσω να βρεθεί μια άκρη. Αλλίως κάτι πρέπει να κάνω.

Εδώ ειναι το mail που μου ζητάει να γράψω το τραγούδι. https://dl.dropboxusercontent.com/u/2141695/razis/mail.png

Εδώ είναι οι στίχοι του κομματιού τότε.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2141695/razis/stixoi.png

Και εδώ ειναι το τραγούδι που έγραψα τότε σαν σκελετό.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2141695/razis/pseutra.mp3

Την εδώ κατάσταση την αφήνω στην κρίση σας και στην κρίση της διαχείρησης. Αλλά εντάξει είναι εντελώς λυπηρό. Ελπίζω να ωφείλεται στην απειρία του και όχι σε πραγματικό και φθηνό κλέψιμο. 

Επίσης απο οτι βλέπω στο youtube εμφανίζεται σαν συνθέτης και στιχουργός στο τραγούδι. 

[ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 27-05-2015 03:36 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 27-05-2015 03:42 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την trelakias, 27-05-2015 20:03 ]


#1   
Angelica007
Περαστική Νότα
Chat
27.05.2015, 12:57

Καλησπέρα, ναι παιδια ειναι ιδιο το κομματι.. Ντροπή.


#2   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
27.05.2015, 13:39

1. Τί θα ήθελες να κάνει η σελίδα μετά την αποκάλυψη του θέματος;

2. Θεωρείς ότι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο απ' αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ, ακόμα κι αν είχε την αρμοδιότητα;

3. Έχεις κάνει άλλες κινήσεις πέραν του συγκεκριμένου θέματος;

Ρωτάω για να ξεκαθαριστεί ο σκοπός του topic. 

Αν το ζητούμενο σου είναι να λάβεις υποστηρικτικές απαντήσεις ή να κάνεις ζημιά στο τραγούδι ως δικαίωση, όλα καλά! Δεν μπορεί να σε αποτρέψει κανείς.

[ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 27-05-2015 13:40 ]


#3   
essendream
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 14:14
Μα....εάν αποδειχθεί μια κλοπή πνευματικής περιουσίας δεν θα έπρεπε κανονικά να ακυρωθεί η συμμετοχή ενός τραγουδιού που δεν είναι καν αντιγραφή αλλά το τραγούδι αυτό καθ΄αυτό;;; Αφού αυτός που έδωσε το τραγούδι στον διαγωνισμό είχε το θράσσος να μην βάλει τουλάχιστον ότι οι στίχοι δεν είναι δικοί του, νομίζω πως κάπως θα πρέπει να δικαιωθει ο πραγματικός δημιουργός του τραγουδιου!!!
#4   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 15:27

Chrysanna αυτό που θέλω είναι να ακυρωθεί το τραγούδι σε πρώτη φάση. Αλλιώς συμμετέχω με δυο τραγούδια στον διαγωνισμό. Το είπα εξάλλου οτι την εδώ κατάσταση την αφήνω σε εσάς και στο musicheaven. Το τι θα κάνω εκτός musicheaven είναι άλλη υπόθεση.

essendream την μουσική έκλεψε.

Δεν εχω σκοπό να κάνω ζημία σε κανένα. Το τραγούδι μου έκλεψαν απλα ρε παιδιά. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε. Δεν χρειάζομαι σκοπό. Με έκλεψαν απλά! Το musicheaven χειρίστηκε το θέμα άψογα για άλλη μια φορά. Υποθέτω οτι υπάρχει κανονισμός για τα κλεμμένα κομμάτια. Φαντάζομαι οτι δεν μπορω του χρόνου να κατεβω στον διαγωνισμό με τραγούδι του φοίβου για παράδειγμα;

Πάντως το σοβαρό θέμα δεν είναι ο διαγωνισμός. Το τραγούδι το έχει βγάλει καιρό πρίν. Απλά λόγο του διαγωνισμού το ανακάλυψα. Όπως θα δείτε σε αυτο το βίντεο( https://www.youtube.com/watch?v=_PJbH7It2mo ) στο κανάλι του εμφανίζεται οτι έχει γράψει μονο τον στίχο και την ενορχήστρωση(αυτή την τρομερή) την έχει κάνει ενας άλλος. Μουσική δεν υπάρχει κανείς. Λες και είναι κανα παλιό παραδοσιακό που δεν ξέρουμε πλεον ποιος είναι ο συνθέτης. Τραγικός. Στο αλλό βέβαια βιντεάκι του ίδιου τραγουδιού εμφανίζεται και σαν συνθέτης. Και έχει βάλει και διαφημίσεις για να βγάλει και κάτι απο τον κόπο του. Τόση κούραση να το γράψει.

Τέσπα σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και τα σχόλια σας.

[ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 27-05-2015 15:28 ]


#5   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.05.2015, 15:49

Παράθεση:

Το μέλος Chrysanna στις 27.05.2015, 13:39 έγραψε...

1. Τί θα ήθελες να κάνει η σελίδα μετά την αποκάλυψη του θέματος;

2. Θεωρείς ότι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο απ' αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ, ακόμα κι αν είχε την αρμοδιότητα;

3. Έχεις κάνει άλλες κινήσεις πέραν του συγκεκριμένου θέματος;

Αν το ζητούμενο σου είναι να λάβεις υποστηρικτικές απαντήσεις ή να κάνεις ζημιά στο τραγούδι ως δικαίωση, όλα καλά! Δεν μπορεί να σε αποτρέψει κανείς.

Χρυσάννα μου νομίζω πολύ καλά έκανε και γνωστοποίησε το θέμα του το παιδί.

Α)Ο Panosdk  δεν είναι νομίζω κάποιο εντελώς νέο μέλος, επομένως με αυτό που έκανε προφανώς ο αποστολέας δεν υπολόγιζε ότι θα τον συναντούσε στο σάιτ ίσως με κάποιον τρόπο..αλλιώς δε θα το έστελνε, πιστεύω.

Β)Το τραγούδι αυτή τη στιγμή είναι στις τελευταίες θέσεις, πράγμα που θεωρώ ότι ενισχύει τα λεγόμενα του Πάνου καθώς δε θα κέρδιζε και κάτι να πει ψέματα, διεκδικώντας το, ας πούμε, από κάποιον άλλον.

Τέλος, Γ) εφόσον θίχτηκε ο Πάνος , καλώς έκανε και άνοιξε θέμα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να έχει ένα επιπλέον νομικό έρεισμα ,σε περίπτωση που θελήσει να προβεί σε νομικές κινήσεις. Ό,τι κάνει κανείς παραπάνω σε μία τέτοια περίπτωση και δεν μένει "άπρακτος" ακόμα και λεκτικά, εφόσον υπέπεσε στην αντίληψή του κάτι , προσμετράει υπέρ του, καθώς ο αποστολέας δε θα μπορέσει να τον κατηγορήσει ότι δεν ενδιαφέρθηκε.

Καλό είναι να δώσει εξηγήσεις το μέλος που το έστειλε, πάραυτα, όπως.. αν είχε στην κατοχή του το κομμάτι πριν το συγκεκριμένο email του Πάνου. Αλλά πάντα με αποδείξεις. Αν δεν τις δώσει πιστεύω ότι το ΜΗ θα πρέπει να προβεί στην απόσυρσή του , έστω κι αν το κομμάτι είναι στις τελευταίες θέσεις, καθώς όταν τελειώσει η ψηφοφορία θα εμφανιστούν στα στοιχεία του τα στοιχεία αυτού που πιθανόν να το καπηλεύεται.Δεν είναι κακό το ΜΗ να δείξει ενδιαφέρον σε μία τέτοια πρωτοφανή περίπτωση, από τη στιγμή που το τραγούδι εστάλη στο διαγωνισμό και που ..για να το στείλει κάποιος πρέπει , σύμφωνα με τους όρους, να έχει τη σύμφωνη γνώμη των συντελεστών του. Αν ο συντελεστής δεν είναι ο προφανής , τότε πρέπει να αποκλειστεί.

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 27-05-2015 15:56 ]


#6   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
27.05.2015, 15:55

Δεν χαρακτήρισα την κίνηση του Πάνου ν' ανοίξει το θέμα. Ζήτησα κάποιες διευκρινίσεις προκειμένου να καταλάβω/καταλάβουμε ποιος είναι ο σκοπός του. Επιπλέον δεν πήρα θέση στην υπόθεση του τραγουδιού γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι έχει συμβεί - όπως και κανείς άλλος - εκτός των 2 άμεσα ενδιαφερομενων.

Η λογική μου και μόνο λέει πως όλα όσα υποστηρίζει ο Πάνος πρέπει με κάποιο τρόπο ν' αποδειχθούν. Όχι;


#7   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.05.2015, 15:58

έχεις απόλυτο δίκιο..απλά μού΄δωσε πάτημα να αμφιβάλλω , με το email που είδα.. όπως και το γεγονός ότι το τραγούδι είναι στις τελευταίες θέσεις.. Δεν νομίζω να άνοιγε τέτοιο θέμα κάποιος .. αν όντως δεν υπήρχε φωτιά.. Αλλά προσωπικά θα ήθελα να ακούσω και τις εξηγήσεις του μέλους που το έστειλε. Αν ο Πάνος είναι ο συνθέτης του, τότε θίγεται το νόμιμο συμφέρον του και έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την απόσυρσή του από τον Διαγωνισμό. Αυτό είναι το σημείο που αφορά το ΜΗ.

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 27-05-2015 16:02 ]


#8   
mary_omikron
Μουσικοπαραδεισένιος , Forum Moderator
Chat
27.05.2015, 16:03

Δυσάρεστο. Αναρωτιέμαι όμως εφόσον είναι σύνηθες να "κλέβονται" μουσικές/στίχοι όταν οι δημιουργοί επικοινωνείτε για την όποιου είδους συνεργασία, δεν κάνετε έστω και μια στοιχειώδη/υποτυπώδη μεταξύ σας συμφωνία? κατοχύρωση? εξασφάλιση? (δεν ξέρω πώς να το πω) ώστε να δεσμεύεται κάποιος να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά εν αγνοία σας? Μόνο στην αόριστη εμπιστοσύνη επαφίεστε?

Απ΄οτι αντιλαμβάνομαι απ΄τα γραφόμενα, εσύ Panosdk δεν του χάρισες την μουσική, αλλά ούτε επανήλθες να ρωτήσεις τι απέγινε και πώς είχε σκοπό να την "μεταχειριστεί" στο μέλλον και τώρα βρίσκεσαι προ δυσάρεστης ανακάλυψης, η οποία δυστυχώς συμβαίνει μέσα στον διαγωνισμό του ΜΗ.  


#9   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.05.2015, 16:11

Κατι ακόμα ..στο Youtube όντως αυτός που το ανέβασε δεν γράφει ποιος έγραψε τη μουσική. Ίσως δηλαδή εμμέσως πλην σαφως αναγνωρίζει ότι δεν είναι δική του η μουσική και απλά δεν αναγράφει το συνθέτη. Αν ήταν ο ίδιος, θα το έγραφε γιατί στους στίχους αναγράφει το όνομά του. Επομένως αφού είναι άλλος..( ο panosdk προφανώς..) τον ρώτησε πριν το στείλει στο διαγωνισμό? Ο panosdk λεει όχι... Published on Apr 22, 2014 ....Ερμηνεια- στιχοι Αγγελος Ραζης Ενορχηστρωση Αντωνης Κεραμιδας...

Από την άλλη Μαίρη μου  ίσως να είναι και λίγο δύσκολο να παρακολουθείς τις ενέργειες κάποιου.. ειδικά αν χαθεί ή δεν σηκώνει τηλέφωνα..μπορεί να συμβεί και αυτό..το πάθαμε και μεις με ένα πρότζεκτ στο Πανεπιστήμιο..και όταν ο καθηγητής πήρε χαμπάρι την κλοπή ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. 

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 27-05-2015 16:15 ]


#10   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 16:13

Εδώ είναι και το συνημμένο όπως βλέπετε. Δεν ξέρω πραγματικά αν θέλετε και άλλη απόδειξη. https://dl.dropboxusercontent.com/u/2141695/razis/attachment.png

Lady_omicron είναι πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ειλικρινά δεν πίστευα οτι μπορεί ενας άνθρωπος να κάνει μια τοσο βλακώδη κλεψιά. Να πάρει μέτρα οκ. Να πάρει όλο το κομμάτι; Συνήθως συνεργάζομαι με ανθρώπους που σέβονται τον ευατό τους.

[ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 27-05-2015 16:15 ]


#11   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.05.2015, 16:19
panosdk προσπαθησες μετά από αυτό να επικοινωνήσεις μαζί του?? Σου΄δωσε κάποια εξήγηση? Καλό ήταν να το είχες κάνει πριν δημοσιοποιήσεις το θέμα και να κρατήσεις και τα μέιλ εκείνα. Όπως και νά'χει κάλεσέ τον να δώσει εξηγήσεις τώρα ακόμα και εδώ..και αν δεν σε καλύψουν , τότε η μόνη οδός είναι η νομική.
#12   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 16:21
Και στα δύο κομμάτια οφείλει να γράψει τον συνθέτη. Το κενό στο πρώτο και το ονομά του στην σύνθεση στο δευτερο, είναι τεράστιο σφάλμα. Επίσης οταν ενορχηστρωνεις ένα κομμάτι η το βγαζεις σε δίσκο, παίρνεις τηλέφωνο τον συνθέτη. Παιδιά μην χάσουμε και τα βασικά. Δεν ενημερώθηκα για τίποτα και δεν γραφτηκε το ονομά μου πουθενά. Κοινως το τραγουδι εκλάπει. Δεν αναγνωριζεται κανεις οταν αντι γαι το ονομα του υπάρχει κενό. Δεν ξέρω ειλικρινά γιατι κάνουμε αυτή την κουβέντα.
#13   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.05.2015, 16:24
Η κουβέντα γίνεται γιατί εσύ την άνοιξες και καλό είναι που γίνεται, καθώς μπορεί να βοηθήσει σε μία τυχόν προσφυγή σου στα Δικαστήρια , αν θελήσεις να το τραβήξεις τόσο και δεν τα βρείς με τον ερμηνευτή και στιχουργό του συγκεκριμένου κομματιου.
#14   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 16:24
Επικοινώνησε το musicheaven γιατί το email που είχα εγω, το διέγραψε προφανώς ο ίδιος.
#15   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.05.2015, 16:26
οκ περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και τις εξηγήσεις.
#16   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 16:27
Δεν εχω πρόβλημα με την κουβεντα αυτή. Απλα δεν ειναι ελαφρυντικό οτι δεν έβαλε στο ένα βίντεο του τραγουδιού το όνομα του συνθέτη.
#17   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.05.2015, 16:32

δεν είναι όμως και καταδικαστικό, ακριβώς γι αυτό. Δεν διεκδικεί ο ίδιος, ως φαίνεται, και τη σύνθεση. Από εκεί και πέρα μπορεί να ισχυριστεί ότι το έκανε ακούσια γιατί μπορεί να μη θυμόταν το όνομά σου , αν χάσατε την επικοινωνία. Θέλω δηλαδή να σου πω ότι το μεμπτό κυρίως είναι ότι έστειλε το κομμάτι σε έναν διαγωνισμό με συνθέτη ποιον?? θα ήθελα να το δω αυτό.. Τα στοιχεία προς το παρόν δεν φαίνονται? Το ΜΗ επιβεβαιώνει ότι έστειλε το κομμάτι με συνθετη το δικό του όνομα? Ή το δικό σου? Αν το έστειλε με το δικό σου, τότε κλοπή δεν υπάρχει. Είναι άλλο το θέμα.Ας μας πει τουλάχιστον αυτό..να ξέρεις και συ πως θα κινηθείς.

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 27-05-2015 16:33 ]


#18   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.05.2015, 16:38

Μα αφού υπάρχει δευτερο βίντεο του ίδιου κομματιού, συνθεση στιχος αυτός. Και έτσι θα το έστειλε και εδω. Παιδια δεν γίνονται αυτα. Δεν θυμαμαι το ονομα αυτου που έγραψε το τραγούδι και το βγαζω έτσι; Στα νήπια είμαστε;

Δες https://dl.dropboxusercontent.com/u/2141695/razis/youtube.png

[ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 27-05-2015 16:39 ]


#19   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
27.05.2015, 16:57

Για να στοιχειοθετηθεί κλοπή δεν πρέπει να υπάρχει αποδεδειγμένη ιδιοκτησία;

Μπορείς με κάποιο τρόπο ν' αποδείξεις ότι το κομμάτι σου ανήκει; Πέρα απ' τα όσα λογικά αναφέρεις και τα όποια link. 

πχ. αν μένω 800 χρόνια σ' ένα σπίτι και δεν μ' έχει ενοχλήσει κανείς είναι προφανές ότι μου ανήκει αλλά απόδειξη είναι το συμβόλαιο ιδιοκτησίας.


#20