ελληνική μουσική
455 online   ·  209.879 μέλη

Nana Simopoulos Group - Στο café του Νομισματικού Μουσείου - 4 Ιουνίου

elechrista
02.06.2015, 15:19

H Nana Simopoulos είναι διακεκριμένη μουσικοσυνθέτις που ζει στη Νέα Υόρκη. Η μουσική της κινείται στη σκηνή της world Jazz, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, μπουζούκι και σιτάρ. Παίζοντας μ' ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο ινδικό σιτάρ, Jazz κιθάρα και μπουζούκι δημιουργεί ηχητικές δονήσεις που είναι βαθιά μυστικιστικές. Στη μουσική της η Ινδία σμίγει με την Ελλάδα, η Ελλάδα με την Αφρική και όλα συναντούν  τη τζαζ. Οι ελληνικοί ρυθμοί που χρησιμοποιεί είναι κυρίως καλαματιανό και συρτό, αργό ζεϊμπέκικο και τσάμικο. Οι αρμονίες της είναι από την κλασική μουσική και τη τζαζ, ενώ χρησιμοποιεί συχνά το ισοκράτημα από τη βυζαντινή μουσική, η οποία είναι παρόμοια με την ινδική μουσική.

Οι συναυλίες της είναι βιωματικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με τον τυπικό ήχο ενός κουαρτέτου Jazz. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών είναι ένας συνεχής διάλογος που άλλες φορές εναρμονίζεται κι άλλες φορές οδηγεί σε ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς. Συχνά καλεί το κοινό να συμμετέχει με τη δημιουργία δικών του ήχων, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε ερμηνεία της. Όταν ο χώρος το επιτρέπει, χρησιμοποιεί κινούμενες multimedia προβολές που συνοδεύουν τα live της. 

Το τελευταίο έργο της, «Daughters of the Sun», βρέθηκε στην πρώτη θέση στα τσαρτς των ραδιοφωνικών σταθμών της Νέας Παγκόσμιας Μουσικής της Αμερικής (NAV New Age and World radio charts), ενώ έχει συνθέσει κομμάτια για παραστάσεις μοντέρνου μπαλέτου των ομάδων Joffrey Ballet και Dance Theatre of Harlem.

Σημαντικές είναι οι συνεργασίες της Nana με κορυφαίους καλλιτέχνες εκπροσώπους της Jazz, όπως ο μπασίστας Charlie Haden, ο τρομπετίστας Don Cherry, ο βραζιλιάνος κρουστός Cafι Da Silva, ο κρουστός και κλακετίστας Royal Hartigan κ.α.

Έχει εμφανιστεί με τη διάσημη σοπράνο Lauren Flanigan στο θέατρο Symphony Space της Νέας Υόρκης και στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον με τη Mary Ann McSweeney στo πλαίσιο του festival, «Γυναίκες της Jazz».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nana Simopoulos είναι καθηγήτρια Κινηματογραφικής Μουσικής (Professor of Music for Film) στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης (School of Visual Arts).

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Νana όλο και πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της με εμφανίσεις και συνεργασίες με έλληνες καλλιτέχνες. «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα βρίσκω όλο και περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και εξαιρετικούς χώρους για την εκτέλεση της Jazz», λέει η Nana. 

Μαζί της:

Caryn Heilman στα κρουστά και στο χορό,

Μάνος Λούτας στο μπάσο,

Sam Malieri στο σαξόφωνο,

Solis Barki στα κρουστά.

 

Ώρα έναρξης: 21:00

  

Περισσότερες πληροφορίες:

http://nana.net/

 

Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | τηλ. 210 3610067 | e.nma.garden@gmail.com

Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden

https://www.facebook.com/events/744354968964251/

Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλίες - Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live.[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 02-06-2015 15:21 ]επισυναπτώμενα:   NANA-SIMOPOULOS-poster_Nomismatiko.jpg