ελληνική μουσική
351 online   ·  209.855 μέλη

Μαζί και στη σκηνή ο Βασίλης Γισδάκης με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα

elechrista
15.06.2015, 02:42

«Της ημέρα τα σκοτάδια»

BABEL, Σάββατο 20 Ιουνίου

Ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας βρίσκονται μουσικά μετά την πρώτη τους δισκογραφική συνάντηση και επί σκηνής, το Σάββατο 20 Ιουνίου στον Πυρήνα Τέχνης BABEL, στις 10 μ.μ.

Μια μουσική συνάντηση ιδιαίτερης  σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι ο Βασίλης Γισδάκης συναντιέται με τον πρωτοεμφανιζόμενο δισκογραφικά συνθέτη Δαμιανό Πάντα σ’ ένα κύκλο τραγουδιών, που έχει έντονα τα στοιχεία του προσωπικού ύφους του συνθέτη, αλλά και της ελληνικής μουσικής μας κληρονομιάς.

Θα παρουσιαστούν  τα τραγούδια που ήδη αγαπηθήκαν από το album «Της ημέρας τα σκοτάδια», που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Τραγούδια με έντεχνο πυρήνα, όπου συναντώνται κομμάτια ηλεκτρικού ήχου και ροκ διάθεσης, με μελωδικές μπαλάντες και λαϊκότροπα ακούσματα. Τραγούδια επίκαιρα, με το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του σήμερα, και άλλα πιο εσωτερικά, με πρωταγωνιστή τον έρωτα.

Το πρόγραμμα όμως, πέρα από τα τραγούδια του νέου δίσκου, θα περιλαμβάνει και τραγούδια από τις μουσικές καταβολές των δύο καλλιτεχνών. Από τον Μάνο στον Μίκη  αλλά και από τον Ξαρχάκο στον Μαρκόπουλο, θα μας παρουσιάσουν με τη φωνή του Βασίλη τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική μουσική σκηνή.

Ο Βασίλης Γισδάκης, με την αφηγηματική μα πάνω από όλα παραστατική φωνή και παρουσία του στη σκηνή, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει. Με λυρισμό, ευαισθησία, αλλά και εκρηκτικότητα ενώνεται μοναδικά με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα, ο οποίος  αναδεικνύει και φωτίζει τις πιο λεπτές και μοναδικές μουσικές αποχρώσεις των τραγουδιών στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις.

Μαζί με τον Βασίλη Γισδάκη και τον Δαμιανό Πάντα στο πιάνο, θα βρεθούν επί σκηνής οι μουσικοί ‘Ελσα Παπέλη στο τσέλο κι ο Αλεξανδρος Καραμπίλας στο μπουζούκι και τις κιθάρες.   

Μαζί τους στο τραγούδι και στα φωνητικά θα είναι η Άννα Σαράντη.

Ώρα έναρξης: 22:00

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Πυρήνας Τέχνης BABEL

Β. Σοφίας 87 – Μαρούσι

Τηλ. 2155252982  • Τίτλος τραγουδιού  « Μεγάλη Νύχτα »

Μουσική, στίχοι : Δαμιανός Πάντας – Ερμηνεία : Βασίλης Γισδάκης
  • Τίτλος τραγουδιού « Ο βραχνάς »

Μουσική : Δαμιανός Πάντας  – Στίχοι : Αντώνης Παπακωνσταντινίδης  – Ερμηνεία : Βασίλης Γισδάκης

  • Τίτλος τραγουδιού « Κραυγή »

Μουσική : Δαμιανός Πάντας  – Στίχοι : Βασιλική Β.  –

Ερμηνεία : Βασίλης Γισδάκης – Συμμετέχει η Ρίτα Αντωνοπούλου

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 15-06-2015 02:54 ]επισυναπτώμενα:   gisdakis-pantas new.jpg