ελληνική μουσική
141 online   ·  208.880 μέλη

Κλασσικό τραγούδι - χρειάζεσαι ταλέντο για να κάνεις καριέρα ?

marakinight
Περαστική Νότα
Chat
18.08.2015, 20:01

Καλησπέρα ! Ονομάζομαι Μαρία και είμαι 18 ετών! Είμαι μέλος χορωδίας εδώ και 3 χρόνια και μου αρέσει πολύ το κλασσικό τραγούδι! Για να είναι κάποιος καλός σε αυτό πρέπει να έχει "ωραία φωνή " ή με την κατάλληλη εξάσκηση μια μέτρια φωνή μπορεί να τραγουδά αξιόλογα? Αν και είμαι 3 χρόνια χορωδιακο μέλος δε μπορώ να καταλάβω μόνη μου αν έχω καλή φωνή... Επίσης αν ξέρει κάποιος, μπορεί να μου προτείνει καλά ωδεία ή καθηγητές σε Θεσσαλονίκη για μαθήματα? 

Ευχαριστώ πολύ!


#1   
lgiorgos
Περαστική Νότα
Chat
20.08.2015, 15:04

Γεια σου Μαρία!Και γω ασχολούμαι με κλασσική μουσική και συγχαρητήρια που εκτιμάς αυτό το είδος σε αυτή την ηλικία.

Η "ωραία" φωνή είναι κάτι σχετικό. Μάλλον εννοείς την ωραία χροιά. Η οποία μπορεί να αρέσει σε κάποιους και οχι σε κάποιους άλλους. Αυτό που ξεχωρίζει τον τραγουδιστή από τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι η ικανότητά του να πατά πάνω στις σωστές νότες. Αυτό είναι και αυτό που ονομάζω εγώ ταλέντο. Η μουσικότητα δηλαδή που έχεις ως άτομο. Από εκεί και πέρα, εάν έχει μία πολύ όμορφη χροιά, δυνατή-υγιή φωνή και μεγάλο εύρος τότε έχεις και το χάρισμα. Κατά κάποιο τρόπο δλδ, για μένα το χάρισμα είναι κατά κάποιο τρόπο το "κατασκευαστικό σου χαρακτηριστικό" και δεν γίνεται να το αλλάξεις, αλλά γίνεται να ανακαλύψεις και να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες της φωνής σου στο έπακρον. Ενω το ταλέντο είναι η μουσική σου ικανότητα, και είναι κάτι που μπορείς να βελτιώσεις πιο εύκολα μέσω μαθημάτων.


Τώρα όσον αφορά το είδος της όπερας. Ενώ στα περισσότερα είδη η χροιά είναι το νο1 στην όπερα δεν παίζει τον πρωταρχικό ρόλο. Αυτό που έχει σημασία είναι να ανακαλύψεις το πραγματικό σου fach και την φυσική σου τεσιρατούρα. Το κυρίαρχο χάρισμα στην όπερα είναι το εύρος. Μετά το πιο σημαντικό είναι η τεχνική σου. Την οποία ναι μεν μπορείς να την διδαχθείς από άλλους, αλλά κυρίως την ανακαλύπτεις μόνη σου. Η Μαρία Κάλλας δεν είχε την καλύτερη χροιά και ούτε την καλύτερη τεχνική, αλλά είχε την ικανότητα να συγκινεί τον κόσμο. Είχε μία ιδιαίτερη τραγικότητα στην φωνή της και την παρουσία της. Και δικαίως την θεωρούμε μία από τις μεγαλύτερες ντίβες όλων των εποχών.

Όσον αφορά τα ωδεία και τους δασκάλους στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι πολύ εξελιγμένο αυτο το είδος. Και οι δάσκαλοι είναι είτε μέτριοι ή και απατεώνες πολλές φορές...Και ειδικά αν είσαι εξελιγμένη είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεις κατάλληλο δάσκαλο.  Και εγώ ψάχνω για ωδείο, παρεμπιπτόντως. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να εξελιχθώ μόνος μου από βίντεο που βλέπω από δασκάλους στο youtube. O Franco Tenelli είναι ο καλύτερος από αυτους που υπάρχουν εκει πέρα.

Αυτά από μένα!Καλή συνέχεια!


#2   
VOICETEACHER
Φθασμένος
Chat
20.08.2015, 15:14
Και βέβαια πρεπει ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΛΗ φωνή και ΤΑΛΕΝΤΟ ,και θέλει ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ εκπαίδευση.το κρατικό Ωδειο Θεσσαλονίκης νομίζω ειναι ΚΑΛΟ για σένα.καλη επιτυχία.
#3   
lgiorgos
Περαστική Νότα
Chat
20.08.2015, 15:19
Αγαπητή κυρία δασκάλα ξέρετε αν είναι εύκολο να μας πάρει το κρατικό ωδείο; Γιατί έχω ακούσει διαφορα...Ευχαριστώ πολύ
#4   
VOICETEACHER
Φθασμένος
Chat
20.08.2015, 15:25
Δεν γνωρίζω ,εγω δεν εχω σχέση καμμια απλα κάποτε πήγαινε η κόρη μου...
#5   
marakinight
Περαστική Νότα
Chat
21.08.2015, 23:34
lgiorgos voiceteacher σας ευχαριστώ για τα σχόλια! lgiorgos με βοήθησες πολύ σε ευχαριστώ! Voiceteacher η κόρη σας τι γνώμη έχει για το κρατικό ωδείο? Έχει καλούς καθηγητές? Και πρέπει να δώσεις προκαταρκτικες εξετάσεις για να σε πάρουν?
#6   
VOICETEACHER
Φθασμένος
Chat
22.08.2015, 09:57
Ήταν ευχαριστημένη,πολυ,την πηρανσαν έξτρα ΤΑΛΕΝΤΟ...εχει φωνάρα,και μαλιστα ηταν 16 τοτε.
#7   


Αυτά τα διάβασες;