ελληνική μουσική
346 online   ·  209.027 μέλη

Πρώτη φορά αριστερά τέλος...Κλείνει η αριστερή παρένθεση;

KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
27.08.2015, 21:55

Δεν βρίσκομαι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όμως- οπότε άστοχο το παράδειγμά σας Smile. Στον κυριο Hastaroth όμως απάντησα στο προηγούμενο ποστ μου, όχι σε σας. Θα σας παρακαλούσα ωστόσο να σχολιάζετε γενικά αν θέλετε και τα λεγόμενά μου, κανένα πρόβλημα.. αλλά να μη μου απευθύνετε το λόγο με το "εσύ", περιμένοντας απάντηση στα λεγόμενά σας από εμένα. Αν γίνεται για λόγους ευγενείας στην οποιαδήποτε συζήτηση.

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 27-08-2015 22:19 ]


#21   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
28.08.2015, 11:07

Να είστε καλά αγαπητέ φίλε - Απάντησα και απαντώ στον κύριο Hastaroth καθώς και σε όποιον θεωρώ ότι αξίζει να απαντήσω! Δημοκρατία έχουμε άλλωστε και ελευθερία στις απόψεις!Αλλά πραγματικά το εννοώ. Θα μπορούσατε να σχολιάζετε τα λεγόμενά μου και να λέτε αυτό που θέλετε να πείτε χωρίς να μου απευθύνετε το λόγο στο δεύτερο ενικό επιζητώντας την εμπλοκή μου σε  μια 'πολεμική' συζήτηση! Δεν υπάρχει λόγος! Καθαρά για λόγους ευγενείας όπως είπα. Την καλημέρα μου και καλή συνέχεια σας εύχομαι!

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 28-08-2015 11:17 ]


#22   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
28.08.2015, 13:57

Παράθεση:

Το μέλος KRISTHESS στις 26.08.2015, 22:05 έγραψε...

Eμένα πάντως κύριε Hastaroth μου , μου δίνει την εντύπωση ο Τσίπρας ότι πλέον πατάει στο έδαφος. Τώρα αν κάνω λάθος, ο χρόνος θα δείξει. Απλά δε θέλω άλλα ψέματα από κανέναν πολιτικό πια, ούτε άλλά Ζάππεια ούτε άλλα προγράμματα Θεσσαλονίκης. Είναι γελοίο αυτό που βιώνουμε κατά καιρούς.Είναι τόσο δύσκολο αυτό που ζητάω?Τόσο δύσκολο να μας λένε ότι 1+1 = 2 και όχι 3 ή 4? Αν όλοι έλεγαν την αλήθεια θα κερδίζαμε πολλά περισσότερα θεωρώ..Η αλήθεια μπορεί να πονάει αλλά είναι πολύ καλύτερο να μη ζει κανείς με απατηλές ελπίδες, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Είναι άλλο να αποδέχεσαι και να προσπαθείς να καλυτερεύσεις μια πραγματικότητα όσο σκληρή κι αν είναι..και άλλο να βρίσκεσαι διαρκώς σε μία άρνηση και να θεωρείς ότι η πραγματικότητα δεν είναι έτσι αλλά κάπως αλλιώς.

Πώς συμπεραίνεις ότι ο Τσίπρας "πλέον πατάει στο έδαφος";Αφού κορόϊδεψε τους πάντες,μέσα κι'έξω απ'την χώρα,υπέγραψε μιά συμφωνία την οποία δηλώνει ότι δέν αποδέχεται αλλά "θα την υλοποιήση" και αμέσως μετά προκηρύσσει εκλογές-λέγοντας τί στους ψηφοφόρους;"Ψηφίστε με γιατί εγώ θέλω την Ελλάδα εντός τού ευρώ,ενώ οι άλλοι δέν την θέλουν";Κι'άν την θέλη "εντός τού ευρώ",γιατί αρνείται να συνεργαστή με τά άλλα κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,"Ποτάμι") που κι'αυτά δηλώνουν το ίδιο;Αν πάλι δέν θέλη να εφαρμόση το τρίτο μνημόνιο,γιατί έπρεπε να διασπάση τον ΞΥΡΙΖΑ και να οδηγήση την χώρα σε εκλογές;Ούτε ο ίδιος δέν ξέρει τί θέλει,μού φαίνεται.Οπότε σε ποιό έδαφος πατάει;

Οσο γι'αυτό που ζητάς,ναί,είναι δύσκολο να σού το πούν άνθρωποι που δέν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους,που δέν έχουν βιώσει το άγχος μήπως μείνουν άνεργοι ή την ίδια την ανεργία και που βλέπουν την πολιτική όχι σαν καθήκον τους πρός την χώρα αλλά σάν τρόπο να "την περνάνε ζάχαρη" με βουλευτικές/υπουργικές αποζημιώσεις (αφορολόγητες μάλιστα),τζάμπα αυτοκίνητα και ταξιδάκια πέρα-δώθε και αίσθηση "εξουσίας" (ατιμώρητης μάλιστα.Δές πόσο κακό έκαναν στην χώρα όλοι αυτοί που επί 40 χρόνια την λυμαίνονται βάζοντας άχρηστους φόρους,"βολεύοντας" φίλους και συγγενείς,παίρνοντας "μίτζες" γιά άχρηστα έργα,χωρίς ούτε ένας απ'όλους αυτούς να έχη χάσει κάτι-και μήν μού πής γιά τον Τσοχατζόπουλο τον γέροντα που σε δυό χρόνια θα βγή απ'την φυλακή και θα πάη στην Ελβετία να ξεκοκκαλίση τα κλεμμένα του,οι άλλοι,Σαμαράς,Βενιζέλος,Κουβέλης,Γιωργάκης Παπανδρέου,ο Μπαρούφακλας με το λαμπερό κρανίο και ο Τσιπραλέξ ο παραισθησιογόνος κλπ κυκλοφορύν ανενόχλητοι και ξαναζητούν την ψήφο μας....)

[ τροποποιήθηκε από τον/την Hastaroth, 28-08-2015 14:04 ]


#23   
tallos
Φθασμένος
Chat
28.08.2015, 16:16
Μην ελπιζετε σε τιποτα,ειμαστε Βαλκανια.
#24   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
29.08.2015, 05:25

Επίσης υπενθυμίζω τοίς πάσιν ότι Ευρωπαϊκή Ενωση δέν σημαίνει μόνο "δανειστές τοκογλύφοι" (όταν είναι να δώσουμε πίσω τα δανεικά).Σημαίνει και συμμετοχή τών λοιπών Ευρωπαίων σε διάφορα προγράμματα,με συγχρηματοδότηση επ'ωφελεία μας.Τέτοια προγράμματα ειναι π.χ. το Erasmus που δίνει την δυνατότητα σε Ελληνες φοιτητές να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα ξένων πανεπιστημίων,ή το πρόγραμμα με το οποίο ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών τής Αθήνας αντικατέστησε τα παμπάλαια σοβιετικής κατασκευής τρόλλεϋ (που πιό συχνά έβλεπα να τα σέρνουν οι γερανοί στο αμαξοστάσιο λόγω βλάβης παρά να κυκλοφορούν μεταφέροντας κόσμο) με νέα και σύγχρονα οχήματα που επιπροσθέτως διαθέτουν και μικρόν πετρελαιοκινητήρα,ώστε όταν κλείνουν οι διαδρομές τών δρομολογίων τους λόγω πορειών,διαδηλώσεων κλπ ή όταν χαλάση κάποιο όχημα,,να μπορούν να πάνε από εναλλακτικές διαδρομές και να μήν καθηλώνωνται σε μακριές σειρές μπλοκάροντας και την υπόλοιπη κυκλοφορία-αλλά και πολλά άλλα που αφορούν εκσυγχρονισμούς λιμανιών,σιδηροδρομικών γραμμών,αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών.Εκτός Ε.Ε.αυτά δέν θα τα έχουμε.Και υπενθυμίζω ότι πρόκειται γιά συγχρηματοδοτήσεις-δηλαδή μάς δίνουν (δέν μάς δανείζουν) οι λοιποί Ευρωπαίοι λεφτά γιά να "σουλουπώσουμε" την χώρα και να τήν κάνουμε (κάποτε,εν καιρώ τώ δέοντι) σοβαρό Ευρωπαϊκό κράτος.Αυτά άς τα σκεφτούν όσοι ξεθάβουν το τσεκούρι τού πολέμου "ενάντια στην Ε.Ε" ώς άλλοι Μοντεζούμηδες Ινδιάνοι......


#25   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
29.08.2015, 11:08

Παράθεση:

Το μέλος adaptsound στις 28.08.2015, 11:56 έγραψε...

 Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έχεις απάντηση; Αν δεν έχεις δεν υπάρχει λόγος καν να μετέχεις στη συζήτηση. Να μετέχεις όμως και να είσαι και off-topic πάει πολύ.

Απαντήσεις αν έχεις δώσε.

Aγαπητέ φίλε θα γράφω όποτε θέλω και ό,τι θέλω. Δε θα σας δίνω λογαριασμό. Νομίζω δηλαδή. Δικαίωμά σας και δικαίωμά μου. Έχω κάθε λόγο να μετέχω σε όποια συζήτηση θεωρώ ότι μπορώ να το κάνω. Τα φασιστικά σας θα σας παρακαλούσα όχι σε μένα.Off topic??Είστε ο συντονιστής, μήπως, της κουβέντας και δεν το έχω καταλάβει?

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 29-08-2015 11:49 ]


#26   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
29.08.2015, 20:58

Παράθεση:

Το μέλος adaptsound στις 29.08.2015, 10:21 έγραψε...
Ούτε μηχανολογικά το κατέχεις. Αντικατάσταση ηλεκτρικού οχήματος με όχημα που χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης; Ωραία οικολογική συνείδηση... .

Κατάλαβες τί έγραψα;Μάλλον όχι.Να το ξαναπάμε λοιπόν απ'την αρχή:Τα σοβιετικής κατασκευής ηλεκτρικά τρόλλεϋ αντικαταστάθηκαν από ηλεκτρικά τρόλλεϋ που έχουν και εφεδρικό κινητήρα εσωτερικής καύσης ώστε όταν χαλάη ο ηλεκτρικός κινητήρας,να μήν ακινητοποιούνται στην μέση τού δρόμου,μπλοκάροντας καΙ την υπόλοιπη κυκλοφορία,αλλά να μπορούν να μετακινηθούν σε κάποια απόσταση ώστε να ελευθερωθή ο δρόμος.Επίσης όταν λόγω πορειών και απεργιών οι δρόμοι που περιλαμβάνονται στην κανονική διαδρομή τού δρομολογίου είναι κλειστοί,να μπορούν τα οχήματα να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές,ώστε να μήν ακινητοποιούνται και διακόπτωνται τα δρομολόγια.
Το κατάλαβες τώρα;Αλλη φορά λοιπόν να μήν διαστρεβλώνης τα λεγόμενά μου,γιατί αυτό απέδειξες με το σχόλιό σου.

Παράθεση:

Το μέλος adaptsound στις 29.08.2015, 10:21 έγραψε...

Τα σοβιετικά τρόλευ έχουν αντικατασταθεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία, τα οποία είχαν αντικαταστήσει τα παλαιότερα κατασκευής Lancia, τεχνολογίας... προπολεμικής. Τα οχήματα γενικά αντικαθίστανται όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους. Αυτό συμβαίνει εντός και εκτός της Ε.Ε. σε όλον τον δυτικό κόσμο, δεν είναι αποκλειστικότητα της Ε.Ε. Αυτά είναι επιχειρήματα τώρα;

Γιά να αντικατασταθούν τα οχήματα,χρειάζονται χρήματα.Οταν αυτά δέν υπάρχουν,τα οχήματα δέν αντικαθίστανται και εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε με τα σαράβαλα.Αυτό αποφύγαμε με την χρήση τού προγράμματος αντικατάστασης.Αυτό το επιχείρημα το κατάλαβες;

Παράθεση:

Το μέλος adaptsound στις 29.08.2015, 10:21 έγραψε...

Στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. υπάρχουν συνθήκες και προγράμματα γενικώς για να βοηθούνται οι χώρες μεταξύ τους. Στο EFSF μετέχει και η Ελλάδα, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, συμμετέχοντας με ένα ποσό το οποίο συμβάλλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων και δυσχερειών των μελών.

Όμως η διοίκηση όλων αυτών δεν γίνεται με ευρωπαικό προσανατολισμό, αλλά με Γερμανικό προσανατολισμό. Δεν πρόκειται για την ευρώπη των λαών, αλλά την Ευρώπη των κεφαλαίων και του νεοφιλελευθερισμού. Εντελώς αντίθετο με το ευρωπαικό όραμα και την έννοια της Ε.Ε.

Εξακολουθείς να αραδιάζης αρλούμπες γιά τήν "Ευρώπη τών λαών",την "Ευρώπη τών κεφαλαίων" κλπ,χωρίς να εξηγής τί εννοείς.Στούς λαούς δέν ανήκουν κι'αυτοί που έχουν και επενδύουν κεφάλαια;Μήπως αυτοί είναι από άλλον πλανήτη;Αντιλαμβάνεσαι ότι απλώς αναμασάς τίς αριστερίστικες αρλούμπες;Εκτός άν είσαι κι'εσύ αριστεράρης,οπότε πάω πάσο διότι ο αριστερισμός είναι ασθένεια,δέν είναι πολιτική άποψη.

Και,επιτέλους,πάψε να κοπανάς συνεχώς αυτό το "νεοφιλελευθερισμός".Δέν υφίσταται τέτοιος όρος-πρόκειται γιά μιά αρλούμπα αριστεράδικης προέλευσης που την αμολάνε γιά να χαρακτηρίσουν ό,τι θεωρούν αντίθετο πρός τίς ουτοπικές απόψεις τους.Αν τώρα υπάρχη "νεοφιλελευθερισμός",πότε υπήρξε "παλαιοφιλελευθερισμός";

Παράθεση:

Το μέλος adaptsound στις 29.08.2015, 10:21 έγραψε...

Είναι δυνατόν να μιλάμε για κοινή Ευρωπαική πολιτική και πορεία των κρατών της Ε.Ε. όταν επί της ουσίας η ΕΚΤ είναι η Μπούντεσμπανκ που ελέγχεται από Γερμανούς και έχει την έδρα της στη Γερμανία; Μιλάμε για Γερμανικό ηγεμονισμό, και είναι η τρίτη φορά μέσα σε 100 χρόνια που η ανθρωπότητα υπόκειται σε αυτόν.

Αυτή είναι η άποψη τών αριστεράρηδων,που πολύ θα ήθελαν να μήν υπάρχη κάν Ευρωπαϊκή Ενωση.Δέν είναι όμως η πραγματικότητα.Είναι άλλο πράγμα η Bundesbank και άλλο η ECB.Αλλους κανόνες ακολουθεί η μία και άλλους η άλλη τράπεζα.

Παράθεση:

Το μέλος adaptsound στις 29.08.2015, 10:21 έγραψε...

Πρέπει να καταλάβετε, ότι στην οικονομία, η ανάπτυξη είναι ξεχωριστό πράγμα από την ύφεση. Αυτά τα δύο είναι αντίθετα και όπου έχει εφαρμοστεί ύφεση προκειμένου να έρθει ανάπτυξη, έχει αποτύχει παταγωδώς. Όταν λοιπόν περιμένουμε πρώτα να κάνουμε περικοπές, από αυτές τις περικοπές να υπάρχει πλεόνασμα και τέλος λόγω των περικοπών να είμαστε ανταγωνιστικοί και με τον τρόπο αυτό να προσελκύσουμε επενδύσεις, την ίδια στιγμή σε άλλα μέρη του κόσμου, εφαρμόζεται πρώτα ο αναπτυξιακός προσανατολισμός που φέρνει τάχιστα επενδύσεις και ανάπτυξη και σε βάθος χρόνου η ύφεση απορροφάται από την ανάπτυξη.

Όμως όταν στην ιστορία σου, το μόνο που έχεις να επιδείξεις είναι η "εκκαθάριση" και η προτεσταντικής ηθικής επιλογή του "γκρέμιστα όλα και πάμε από την αρχή", δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτε άλλο πέραν της επανάληψης της αποτυχίας σου.

Κι'εσύ πρέπει να καταλάβης ότι οι περικοπές δέν εφαρμόστηκαν γιά να έρθη η ανάπτυξη αλλά γιά να περιοριστή η σπατάλη τού κράτους.Αυτές τίς περικοπές θα έπρεπε μόνοι μας να τίς είχαμε κάνει,ώστε να συμμαζέψουμε τα έξοδά μας και να μήν χρειάζεται να δανειζώμαστε συνεχώς.Πρέπει επίσης να καταλάβης ότι μαζί με τίς περικοπές,οι Ευρωπαίοι μάς υπέδειξαν και κάποιες μεταρρυθμίσεις που θα έβαζαν τίς βάσεις γιά την ανάπτυξη-και εμείς δέν τίς κάναμε,γιατί το πολιτικό προσωπικό τής χώρας δέν ήθελε να θίξη τούς ¨προστατευόμενούς" του-τίς συντεχνίες και τους ψηφοφόρους του,τους οποίους είχε διορίσει ρουσφετολογικώς σε αντάλλαγμα τής ψήφου τους.Οταν όλοι-μά όλοι-οι υπουργοί εσωτερικών τής χώρας ούρλιαζαν "κανείς δημόσιος υπάλληλος δέν θ'απολυθή" και έβαζαν φόρους στον ιδιωτικό τομέα,αναγκάζοντάς τον να κάνη απολύσεις γιά να τα βγάλη πέρα,αυτούς τους ψηφοφόρους προστάτευαν.Αυτά όμως τα αποσιωπάς,διότι δέν έχεις και τί ν'απαντήσης.

Είχα πεί να μήν μετάσχω στην συζήτηση αυτή,αλλά δέν μπορώ να βλέπω κάποιους ν'αραδιάζουν ανοησίες και να διαστρεβλώνουν τίς απόψεις άλλων ανθρώπων,διότι έτσι κάνουν ζημιά τόσο στην συζήτηση όσο και στην γενικώτερη πολιτική "κουλτούρα" τού κόσμου.Δυστυχώς,με τούτα και με κείνα φτάσαμε εδώ που είμαστε και ούτε αυτές οι εκλογές θα λύσουν το πρόβλημα.Μόνο η εκ βάθρων αναδιοργάνωση τού κράτους,με περιορισμό και πλήρη μηχανοργάνωση τού δημοσίου τομέα,με διασύνδεση όλων τών δημοσίων υπηρεσιών μεταξύ τους ώστε να μήν αναγκάζεται ο πολίτης να μεταφέρη δικαιολογητικά απ'την μία υπηρεσία στην άλλη,με απλούστευση τών διαδικασιών ώστε να μήν χρειάζεται ο πολίτης έναν σκασμό χαρτιά γιά να συναλλαχθή με το δημόσιο,με εκλογίκευση τού φορολογικού συστήματος και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές-που,δυστυχώς,δέν τους προβλέπει το μνημόνιο που υπέγραψε ο τσιπράκος- ώστε η χώρα να είναι ανταγωνιστική γιά τους επενδυτές,θα αφήση τον ιδιωτικό τομέα ελευθερο να δημιουργήση πλούτο-και άρα και φόρους που θα κατευθύνωνται όμως στίς πραγματικές ανάγκες τού κράτους και όχι στα πανηγύρια και στά ταξιδάκια τών κυβερνώντων.Αυτά όμως σημαίνουν και μείωση τού αριθμού τών δημοσίων υπαλλήλων και αξιολόγηση,συνεχή αξιολόγησή τους ώστε να μή προσλαμβάνωνται και να μήν μισθοδοτούνται τεμπέληδες διοριζόμενοι χάρις σε "μπαρμπάδες απ'την Κορώνη".Οι περισσότεροι πολιτικοί δέν τα λένε αυτά.Οι ελάχιστοι που τα λένε,λοιδωρούνται απ'τους διάφορους adaptsound ξερόλες που περιφέρουν την ημιμάθειά τους παντού και νομίζουν πώς κάτι μάς λένε..........


#28   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
freak
Φθασμένος
Chat
31.08.2015, 22:52

Δεν διαφωνω με την βαση του ετσι οπως το θετεις, και δεν εχω ψηφισει μα ουτε και προκειται να ψηφισω παπανδρεου και καραμανληδες οπως ο ετερος κυριος συνομιλητης εδω μεσα, αλλα πιστευεις οτι ειναι τοσο απλο? Ασπρο η μαυρο?


#32   


Αυτά τα διάβασες;