ελληνική μουσική
224 online   ·  209.873 μέλη

Αγορά Ηλεκτρικού Βιολιού

Asprogiannis
31.01.2016, 22:00

Γειά σε όλους! Είμαι 14 ετών κι θα ήθελα να μάθω βιολί! Δεν έχω κάποιο παρελθόν με την μουσική κι ΄θα ήθελα την βοήθειά σας. Έψαξα στο internet κι πιστεύω πως το είδος Βιολιού που μου ''παέι'' καλύτερα είναι το ηλεκτρικό. Μου αρέσει πολύ σαν σχέδιο κι ο ήχος με βολεύει αρκετά νομίζω. Επίσης μπορεί να πάιζω κι το βράδυ κι θα ήθελα κι ακουστικά. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 200 ευρώ περίπου για την αγορά ενός αξιοπρεπούς (για την τιμή) ηλεκτρικού βιολιού. Κοιτώντας στο internet έμαθα κάποια βασικά πράγματα κι στο σχολείο έχω 4 φίλους μου που παίζουν κι δοκίμασα λίγο (παίζουν κλασσικό όμως ). Το θέλω απλά σαν χόμπι, δεν το σκέφτομαι επαγγελματικά αλλά θα δείξει.. Σκέφτομαι να πάρω ένα Stagg ή Cecilio . Επίσης βρήκα κάποια μαθήματα στο internet που μπορούν να με βοηθήσουν να μάθω αρχικά. Για ωδείο δεν ξέρω γιατί δίνω δύο πτυχεία φέτος.. Τι πιστεύετε ότι είναι καλό σε αυτή την τιμή ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

[ τροποποιήθηκε από τον/την Asprogiannis, 31-01-2016 22:28 ]


stamkos
01.02.2016, 15:49
Φίλε μου αν δεν ήσουν 14 ετών θα νόμιζα πως διάβαζα κάποιο αστείο. Το να θες να μάθεις βιολί μέσω internet, να έχεις βρει τι σου πάει μέσω internet και να αφήνεις και προοπτική για επαγγελματική ενασχόληση στο μέλλον με αυτές τις προδιαγραφές, θα έκανε πολλούς να γελάσουν. Εγώ σου γράφω σοβαρά και πολύ φιλικά σεβόμενος το νεαρό της ηλικίας σου. Εφόσν σκέφτεσαι να μπεις στον κόσμο της μουσικής, αποφάσισε να επενδύσεις χρόνο, κόπο και χρήμα και ξεκίνα με τον παραδοσιακό τρόπο, τη βοήθεια ειδικών (ωδείου, δασκάλου) στα πρώτα και ιδιαίτερα σημαντικά σου βήματα. Το internet θα το βρεις μπροστά σου λίγο αργότερα. Καλή επιτυχία...
stet
01.02.2016, 21:36

Στα δικά μου μάτια, το θέμα έχει ως εξής. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και να μάθεις βιολί από το internet μέχρι ένα σημείο. Ποιό θα είναι αυτό το σημείο εξαρτάται πολύ από εσένα, τον χρόνο που θα αφιερώσεις σε αυτό, την επιμονή και την θέλησή σου.

Από το σημείο αυτό και πέρα, για να παίξεις δύσκολα κομμάτια κλασικών συνθετών, πιστεύω ότι χρειάζεται δάσκαλος.

Εγώ αυτοδιδάσκομαι, διαβάζω άρθρα μουσικής θεωρίας και παρακολουθώ μαθήματα θεωρίας και παιξίματος στο youtube. Ξεκίνησα με ένα cecilio ηλεκτρικό βιολί και έναν ενισχυτή 15 w και αργότερα αγόρασα και ένα ακουστικό βιολί και τώρα παίζω πότε με το ένα και πότε με το άλλο, ανάλογα με το πως προτιμώ κάθε φορά, το κάθε βιολί έχει τις δικές του χάρες, μου αρέσει και των δύο ο ήχος.

Στην αρχή λοιπόν δεν χρησιμοποιούσα καθόλου τον ενισχυτή, δεν είχε κανένα νόημα να τον χρησιμοποιήσω μιάς και πρώτοι ήχοι δεν ήταν ότι καλύτερο όπως καταλαβαίνεις, και έπαιζα χωρίς αυτόν, σκέτο το δοξάρι πάνω στις χορδές ώστε να δοθεί έμφαση αρχικά στην εκμάθηση των δακτυλισμών και της αρχικής τεχνικής σε πολύ εύκολα κομμάτια, χωρίς παράλληλα να βγαίνει δυνατός ήχος που θα μπορούσε να ενοχλήσει την οικογένειά μου.

Το cecilio το προτείνω μιάς και με αυτό άρχισα να μαθαίνω και κρίνω ότι είναι πολύ καλό και αξιοπρεπές για τα χρήματά του.  Άν ξανάρχιζα από την αρχή να μαθαίνω βιολί και ήθελα ένα ηλεκτρικό βιολί, πάλι αυτό θα διάλεγα. Μπορείς λοιπόν άνετα να αρχίσεις με αυτό, θα το έχεις για πολύ καιρό (εγώ τουλάχιστον το έχω) και αργότερα αγοράζεις κάποιο ακριβότερο και καλύτερο.  Όποιος φυσικά θέλει να αγοράσει από την αρχή κάποιο ηλεκτρικό βιολί με 1.000-1.200 ευρώ, κανείς δεν θα τον εμποδίσει να το κάνει.

Δες στο παρακάτω βίντεο τι μπορεί να κάνει ένα ηλεκτρικό βιολί που μοιάζει με το cecilio.

Canon Rock violin Cover - Jung sung ahn

>

Επανέρχομαι στο θέμα της αυτοδιδασκαλίας και λέω ότι σαν αυτοδιδασκόμενος, έχω φτιάξει ένα καλό ρεπερτόριο (το οποίο συνεχώς διευρύνεται) από διάφορα είδη μουσικής για βιολί, κλασικά κομμάτια, Pop, bluegrass, country, irish, celtic και russian.

Δεν είμαι κατά των δασκάλων μουσικής και των ωδείων, αλλά κάπως ταίριαξε να αποφασίσω να αρχίσω μόνος μου, άνευ διδασκάλου και θα συνεχίσω έτσι γιά όσο κρίνω.

Βρίσκω παρτιτούρες στο internet, τις τυπώνω και ηχογραφώ τον ήχο τους. Στην αρχή όπως είναι φυσικό, ηχογραφούσα τα πάντα, ακόμα και τα πολύ εύκολα για να τα ακούω ξανά και ξανά πριν τα παίξω, τώρα με τον καιρό και την εξάσκηση ηχογραφώ μόνο τα πιό δύσκολα.  

Ένας καταγραφέας ήχου που να μπορεί να γράψει πολλές εγγραφές είναι απαραίτητος, ειδικά σε κάποιον που ξεκινάει να μαθαίνει μόνος του μουσική και κάποιο μουσικό όργανο.  Ο πρώτος καταγραφέας που αγόρασα είχε την δυνατότητα να καταγράψει 200 ηχογραφήσεις σε 2 φακέλους, αλλά τώρα πρόκειται να αγοράσω και άλλον με μεγαλύτερη χωρητικότητα.
 

Δύο από τα πρώτα και για αυτόν τον λόγο σημαντικά μουσικά κομμάτια για βιολί που έπαιξα ήταν το "Twinkle Twinkle Little Star" και το "Mary had a litle lamb' (αυτά που συνήθως παίζουν όλοι δηλαδή) και μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα κάποια ικανοποίηση που μπόρεσα να τα παίξω, γιατί μου έδειξαν ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω και να συνεχίσω να μαθαίνω βιολί μόνος μου, χωρίς δάσκαλο.

Δες την "επίσημη" παρουσίαση του ηλ. βιολιού cecilio, αφού είσαι ανάμεσα σε αυτό και σε κάποιο άλλο και αποφασίζεις ότι θέλεις.
Cecilio Black Metallic Silent Electric Violin

/> 

Πληροφορίες σχετικά υπάρχουν και στο παρακάτω link στο m/h.

Ηλεκτρικό βιολί για ενήλικες αρχάριους και μέθοδος αυτοδιδασκαλίας βιολιού.
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=32095&start=0

υ/σ  Μπορώ να προτείνω εδώ και 2-3 ιστότοπους για δωρεάν μαθήματα βιολιού στο internet που θα βοηθήσουν, αν εσύ ή όποιος άλλος το ζητήσει.

[ τροποποιήθηκε από τον/την stet, 03-02-2016 23:28 ]


Asprogiannis
02.02.2016, 18:19
Καλησπέρα! Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας, κι πάρα πολύ καλά τα links. Το σκέφτομαι σοβαρά για ένα ηλεκτρικό βιολί μιας κι δεν προτιμώ τα κλασσικά κομμάτια. Stet ποιο μοντέλο είναι το ηλεκτρικό βιολί ? Αξίζει λες για κάποιον σαν 'εμένα που τώρα θέλει να αρχίσει?
stet
03.02.2016, 01:36

Είναι το

Cecilio 4/4 CEVN-1BK Solid Wood Electric/Silent Violin with Ebony Fittings in Style 1 - Full Size - Black Metallic

http://www.amazon.com/Cecilio-CEVN-1BK-Electric-Silent-Fittings/dp/B003F1HVDU
 

Kατά την γνώμη μου, όπως είπα και παραπάνω, αξίζει για να αρχίσει κάποιος, άλλωστε το έχω και είμαι ευχαριστημένος.

Αν το άλλαζα και αγόραζα ένα καλύτερο, θα με ενδιέφερε να δω το Bridge Aquila Electric violin.


Asprogiannis
05.02.2016, 17:29
Ευχαριστώ πολύ φίλε stet. Μάλλον θα πάω στο Cecilio γιατί για το stagg env 4/4 δεν άκουσα καλά σχόλια. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου . :)
VioliBK
10.02.2016, 18:53
Αφου εχεις φιλους που παιζουν, πες τους να σου δειξουν σωστη σταση σωματος, σωστη θεση για το αριστερο χερι, κινηση του δεξιου χεριου και τις τεχνικες για το δοξαρι. Να θυμασαι οτι ειναι πολυ δυσκολο οργανο και η προοδος αργει να γινει αντιληπτη, μην τα παρατησεις. Ο ηχος μπορει να μην ειναι καλος στην αρχη, αλλα ολα φτιαχνουν σιγα σιγα. Μην βιαστεις, υπομονη και να ρωτας τους φιλους. Φυσικα παντα ο καλος δασκαλος ειναι η καλυτερη επιλογη, αλλα αυτο εξαρταται απο το τι θελει ο καθενας.