ελληνική μουσική
672 online   ·  210.204 μέλη

Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Επιπλέον παράσταση 18/2

elechrista
02.02.2016, 17:44

«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ ...»

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Επιπλέον παράσταση: Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

  

Κωστής Αβυσσινός, Χαΐνης Δ. Αποστολάκης,

Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, Αρετή Κετιμέ,

Fide Kφksal, Γιώργος Μπαγιώκης,

Δημήτρης Μπάσης, Μάνος Πυροβολάκης

& σημαντικοί σολίστες μουσικοί


Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά ... μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ ... μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα ... Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Κι ας ακούγεται ο «Ερωτόκριτος» τώρα στο Κορδελιό και το «Σμυρνέικο Μινόρε» στη Θεσσαλονίκη ... Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!

Κρήτη και Σμύρνη … δύο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, σταθμοί της δράσης «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά». To βραβευμένο  μουσικό video του
ΕρωτόκριτουLink

>, με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών και το μουσικό video - αφιέρωμα / ντοκυμαντέρ στη Σμύρνη, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, γίνονται παράσταση και μεταφέρονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, με σημαντικούς συντελεστές και πλούσιο οπτικό υλικό.

Ο Κωστής Αβυσσινός, ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, η  Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, η Αρετή Κετιμέ, η Fide Kφksal, ο Γιώργος Μπαγιώκης, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μάνος Πυροβολάκης και οι σημαντικοί σολίστες Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Γιώργος Παππάς (νυκτά), Tigran Sargsyan (πνευστά) και ο Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο), ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ορχήστρας, μας μεταφέρουν νοερά στο μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια από την Κρήτη, την Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Μαζί τους ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοραής Δαμάτης

Σκίτσα: Soloup

Συμπαραγωγή: ΜΜΘ & «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά».

 

Λίγα λόγια για τη δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά»

 

Η δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» ξεκίνησε το  2011 με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού video, με μουσικό θέμα τον Ερωτόκριτο, στο οποίο συμμετείχαν εθελοντικά 77 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες. H ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκλονιστικήμε μηνύματα υποστήριξης από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ παράλληλα το video έλαβε τιμητική διάκριση στο Doc Festival Χαλκίδας το 2011, ειδικό έπαινο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 και χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η δεύτερη δράση της ομάδας είναι ένα μουσικό video και ένα ντοκυμαντέρ (που θα κυκλοφορήσει σύντομα) αφιερωμένα στη Σμύρνη. Σε μια κοινωνία που ανέπτυξε και στήριξε τις τέχνες και  αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη έκφραση διαπολιτισμικότητας της νεότερης ιστορίας. Μαζί μας περισσότεροι από  100 καλλιτέχνες - σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής - αλλά και καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η διαμόρφωση διαπολιτισμικής συνείδησης, αναδεικνύοντας μια κοινωνία που στηρίχθηκε στο σεβασμό της πολιτισμικής ετερότητας.

Παράλληλα,  προβάλουμε σημαντικά στοιχεία της πολιτισμικής μας ταυτότητας, ενώ επιχειρούμε να προσεγγίσουμε τη νεότερη γενιά και να διατηρήσουμε την ιστορική της μνήμη, χρησιμοποιώντας το πιο αποτελεσματικό μέσο … τη Μουσική!

Βασικός σκοπός της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» είναι να ενώσει ανθρώπους με κοινές αξίες και θέσεις σε καίρια θέματα για τη σημερινή κοινωνία: την Παιδεία, τον Πολιτισμό,  την προστασία του Περιβάλλοντος, τον Εθελοντισμό. Και όλοι μαζί να προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας!

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1)

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 | Ώρα 21:15

Επιπλέον παράσταση: Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 

Τιμές εισιτηρίων: Διακ. 35 ευρώ, Α’ θέση 30 ευρώ, Β’ θέση 25 ευρώ, Γ’ θέση 20 ευρώ, 15 ευρώ μαθητικά, φοιτητικά & ανεργίας

Περισσότερες πληροφορίες:

Τ. 2310 895 800 | email: info@tch.gr

http://www.tch.gr/

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων

http://www.ticketservices.gr/el/ThessalonikiConcertHall/

 

http://paizoumeoikologika.org/

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Δημοσιογραφικό συγκρότημα "Μακεδονία", Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM, ΕΡΤ, ΕΡΤ3, TV 100, 102 FM, 9,58 FM, Μusicpaper, Δίκτυο Μικρασιάτης, Popaganda, elcultureLivemedia, e-radio.

 [ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 12-02-2016 16:16 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 12-02-2016 16:18 ]επισυναπτώμενα:   AllArtists1_Kriti_Smyrni_Thessaloniki_PZO.jpg