ελληνική μουσική
327 online   ·  209.193 μέλη

EUROVISION 2016 - Η Συμμετοχή της Ελλάδας - Utopian Land

KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
10.03.2016, 16:06

Διαβάζουμε στα σάιτ... To “Utopian Land” από τους Argo είναι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 61ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της  Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη 10-14 Μαΐου.

Το τραγούδι έχει στίχο αγγλικό και ελληνικό, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στην ποντιακή διάλεκτο. Το “Utopian Land” αποτελεί μία σύγχρονη προσέγγιση στις δυσκολίες που βιώνουν οι λαοί, καθιστώντας το πιο επίκαιρο από ποτέ.
Οι Argo καλούν,μέσα από το τραγούδι τους, τον κόσμο να ακολουθήσει και να λάβει μέρος στο όνειρο, όπου, όμως, χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή.

“Join with us, for a Utopian Land…”. Η ελληνική συμμετοχή συμπορεύεται με το concept των διοργανωτών “Come Together”, προσκαλώντας με τον δικό της τρόπο τον κόσμο να αναζητήσει ένα κοινό αισιόδοξο μέλλον.

Οι στίχοι του τραγουδιού.

We are the rise in the rising sun dance with us and have some fun We are the rise in the rising sun join with us for a Utopian Land 

Πλανήτης Γη 2016 -ότι και αν κάνουν η γένια μας θα τ’ αντέξει την προσφυγιά την έζησα μικρός κοιτάζω πίσω μα προχωράω εμπρός Σκούμε το πρωί – τσατεύω τα παιδία Πέραμ’ άψιμον και αχπάσταμε σην Ουτοπίαν Σα ούτον κόσμον κ’ εύραμε στερέα πάμε χαλάνουμε εκές σ εναν μερέαν

(μτφ. Ποντιακών: Σηκώνομαι το πρωί – ανταμώνω τα παιδιά Παίρνουμε φωτιά και ξεκινάμε για την Ουτοπία Σε αυτόν τον κόσμο δεν στεριώσαμε Πάμε εκεί σε άλλη μεριά να κάνουμε χαμό) 

We are the rise in the rising sun dance with us and have some fun We are the rise in the rising sun join with us for a Utopian Land

 Xοπ χοπ τεμέτερον χιπ χοπ πέραμε εισιτηρια και πάμε στο αεροπόρτ δυο ώρας αναμένουμε το airbahal βγάλω τα στύπα και ο Κότσον πα έβγαλεν το μπουκάλ χοπ σαλούτ παρακάθα και ποτία πίνουμε βότκας κι η γιάγια μ΄ γαβουρεύει χαψίαστ΄αεροπλάνο εσέβαμε με τ΄αχπαστόν αδά νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών

(μτφ. Ποντιακών: χοπ χοπ το δικό μας το χιπ-χοπ πήραμε τα εισιτήρια και πάμε στο αεροδρόμιο δύο ώρες περιμένουμε την airbahal βγάζω τουρσιά και ο Κώστας έβγαλε το μπουκάλι χοπ χαιρετάμε παρέα και ποτά πίνουμε β’οτκα και η γιαγιά μου ψήνει τους γαύρους στο αεροπλάνο μπαίνουμε με τον χορό της νύφης εδώ νυχτώνει και εκεί που πάμε ξημερώνει) 

We are the rise in the rising sun dance with us and have some fun We are the rise in the rising sun fight with us for a Utopian Land 

Αδά νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών ξημερών Αδά νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών Κι ακει , κι ακει κια ακει πκι ακεί που πάμε ξημερών

(μτφ. Ποντιακών: Εδώ νυχτώνει κι εκει που πάμε ξημερώνει ξημερώνει Εδώ νυχτώνει κι εκει που πάμε ξημερώνει Ξημερώνει Κι εκει, κι εκει, κι εκει Κι εκει που πάμε ξημερώνει)

 We are the rise in the rising sundance with us and have some fun We are the rise in the rising sun join with us for a Utopian Land We are the rise in the rising sun dance with us and have some fun We are the rise in the rising sun join with us for a Utopian Land.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω... Ότι προσπαθούμε τάχα να περάσουμε μήνυμα για τους πρόσφυγες , προβάλλοντας  κάτι από ποντιακό στοιχείο? 

Το ότι ψάχνουμε τη.. Γη της "Ουτοπίας" ..θεωρώντας προφανώς ότι είναι η..  Dreamland??? Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο τεράστιο ερμηνευτικό σφάλμα ..να χρησιμοποιεί κανείς μία λέξη αγγλική..θεωρώντας πως έχει..άλλη έννοια..που δεν έχει!!!! Utopian Land.. Το ουτοπικό είναι κάτι που δεν υπάρχει και δε δύναται να υπάρξει!!! Δεν είναι η χώρα του.. Ονείρου όπως το μεταφράζουν αυτοί!!!.. Πήγαν να κάνουν κάτι και κατέληξαν σε προχειροδουλειά... και με απευθείας ανάθεση παρακαλώ από την ΕΡΤ και τον κύριο Τσακνή..  Λυπάμαι για το αποτέλεσμα.. Προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου..ωστόσο δεκτό αν αρέσει σε κάποιους. Προβλέπω ότι θα πατώσουμε για άλλη μία φορά.. όχι ότι θα νοιαστεί φυσικά και κανείς. Νά'χαμε να λέγαμε. Άλλα θέλουμε να πούμε..άλλα λέμε στην τελική..και τι είχες Γιάννη ..τι είχα πάντα


-----------------

Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα..

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 10-03-2016 17:21 ]


#1   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
10.03.2016, 17:05

ιδού και το βίντεο της έμπνευσής μας...(μην πω καμία άλλη κουβέντα..και παρεξηγηθώ..)...νομίζω δηλαδή.. ίσως και να κάνω λάθος ωστόσο.

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 10-03-2016 17:26 ]


#2   
tallos
Φθασμένος
Chat
10.03.2016, 17:06

ετσι κι αλλιως στην γιουροβισιον ψηφιζουν με πολιτικα ,κοινωνικα κριτιρια και το χειροτερο τραγουδι να στειλουμε,η κυπρος θα μας ψηφισει π.χ.

[ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 11-03-2016 14:08 ]


#3   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
11.03.2016, 12:56

Εδώ και χρόνια,το Eurovision song contest έχει πάψει να είναι διαγωνισμός τραγουδιού κα έχει μετατραπεί σε διαγωνισμό τσίρκου.

Υποθέτω όμως ότι πλέον βρίσκονται ιδιώτες χορηγοί που καλύπτουν τα έξοδα τής Ελληνικής ομάδας και δέν αναγκαζόμαστε να τα πληρώνουμε διά τών φόρων μας.Οπότε δεν χρειάζεται να χολοσκάμε ιδιαιτέρως.

Αφ'ότου μάλιστα ανέλαβε τα ηνία τής ΕΡΤ ο αγνός κι'άδολος αγωνιστής κύριος Διονύσιος Τσακνής,μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι


#4   
mary_omikron
Μουσικοπαραδεισένιος , Forum Moderator
Chat
11.03.2016, 18:46
Πολυπολιτισμικότητα δεν σημαίνει αχταρμάς....
#5   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
11.03.2016, 22:18

mmm...

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 11-03-2016 22:23 ]


επισυναπτώμενα:   Screenshot2016-03-11at10.12.17PM.jpg   
#6   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
11.03.2016, 22:47
Τελικά ..τώρα καταλαβαίνει κανείς..τα άθλια Αγγλικά ..και τα άθλια..ποντιακά.. Από τις... ΔεξιώσΗς. Ποιότητα.
#7   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
20.03.2016, 01:30

Τώρα το είδα κι εγώ.

Λυπάμαι για τον Τσακνή, που όσο περνάει ο καιρός πέφτει όλο και περισσότερο στα μάτια μου. Πλέον θα έχουν πάτημα και οι επόμενοι πρόεδροι της ΕΡΤ, τόσο στο να κάνουν απευθείας αναθέσεις, όσο και στο να επιλέγουν αχταρμοτράγουδα. "Εδώ ολόκληρος Τσακνής έστειλε αυτούς το 2016, εγώ σας φταίω που επέλεξα τον Φύτσουλα", θα λένε τα επόμενα χρόνια.

Και μια γερμανική τραγουδάρα με το "Land", διότι αν θες να πας τον ακροατή "σε άλλη χώρα", πόσο μάλλον σε μια ουτοπική, θέλει πολλά πράγματα... 

[ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 20-03-2016 01:31 ]


#8   
loukas76gr
MusicHeaven Guru
Chat
21.03.2016, 00:41

Είτε ως Argo, είτε ως Europond μια χαρά το τραγουδάκι.

Και το χιπ-χοπ και το ποντιακό σε λύρα και σε στίχο.

Προσωπικά μου αρέσει, αν και στο πρώτο άκουσμα δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς άκουσα...

Όπως δεν μπορώ να καταλάβω τον κακό χαμό που γίνεται στο διαδίκτυο (δεν εννοώ για τον τρόπο επιλογής, αλλά για το τραγούδι). Υπήρξαν κομμάτια στο παρελθόν που σίγουρα γραντζούνισαν άσχημα τα αυτιά μας, αλλά αυτό δεν θα το εντάξω στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Όπως και νά 'χει, καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Και αφού τα παιδιά το κατέχουν στους γάμους και στις δεξιώσεις, στο πανηγύρι της Eurovision θα κολλήσουν; {#emotions_dlg.lol}


#9   
sv2dxa
Βασική Νότα
Chat
22.03.2016, 09:04
( Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω... Ότι προσπαθούμε τάχα να περάσουμε μήνυμα για τους πρόσφυγες , προβάλλοντας κάτι από ποντιακό στοιχείο? ) Πολύ φοβάμαι ότι δεν αναφέρεται στους πρόσφυγες που έρχονται αλλά στους πρόσφυγες που φεύγουν. ( δυστυχώς ).
#10   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
11.05.2016, 16:06

τελικά τα καταφέραμε κύριε Τσακνή μου...Δώσαμε  "μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη" με το τραγούδι μας , όπως ακριβώς το προβλέψατε{#emotions_dlg.tt2} . Τα συγχαρητήριά μου..Τώρα θα μου πει κάποιος..δεν πειράζει..ένα τραγούδι ήταν και τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν. Όχι λοιπόν. Δεν ήταν ένα τραγούδι απλά. Ήταν ένα τραγούδι με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση σε κάτι ..ΆΓΝΩΣΤΑ παιδάκια που κανείς δεν γνωρίζει ΠΩΣ προωθήθηκαν. Προφανώς έτρεφαν τις γνωστές.."αυταπάτες"..της Κυβέρνησης  και  στην ΕΡΤ, ότι θα πήγαινε καλά, χωρίς να μπει καν η διαδικασία της επιλογής από τον κόσμο.Γι'αυτό η ΕΡΤ έχει 2 φορές ευθύνη για την αποτυχία. Το τραγούδι ΔΕΝ το επιλέξαμε ως τηλεθεατές κι αυτό πρέπει κάποιος να το συγκρίνει με τις προηγούμενες χρονιές.Θα δεχόμασταν ευκολότερα την αποτυχία αν ήταν επιλογή του κόσμου και όχι ενός Ανθρώπου με ..δικά μας χρήματα. Τζάμπα η συμμετοχή με έναν αχταρμά χωρίς νόημα.

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 12-05-2016 02:00 ]


#11   
sv2dxa
Βασική Νότα
Chat
12.05.2016, 15:20
Επειδή "τίποτα δεν είναι τυχαίο", και αφού κανείς δεν το φαντάστηκε... Ρίξτε λοιπόν στο "σακουλάκι της σκέψης" .1 Πρώτη φορά εισάγεται το Ποντιακό στοιχείο 2. Πρώτη φορά πηγαίνει συγκρότημα παλινοστούντων και 3. Πρώτη φορά φαίνεται επίσημα η Θεσσαλονίκη ως "μητέρα" της αποστολής ,Τώρα κολλήστε και την λέξη "αποτυχία" απο δίπλα και ίσως το μυαλουδάκι σας καταφέρει να κοιτάξει λίγο πιο μακριά... (Και για όσους καταλαβαίνουν απο μουσική να προσθέσω ότι οι δρόμοι της κρητικής λύρας της Παπαρίζου , λίγο διαφέρουν από την Ποντιακή , στο βαθμό που παρουσιάστηκαν στα τραγούδια της συμμετοχής μας . Στην μια περιπτωση Νο1 και στην άλλη στον πάτο... Κοιμάστε ή κάνετε πως κοιμάστε?)
#12   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
12.05.2016, 16:25
συγκρίνεις την Παπαρίζου και το Μy number 1 που προέκυψε απο ψηφορία κοινού μέσα από 4 κομμάτια με αυτό τον αχταρμά χιπ χοπ με ποντιακά του.. κ@@@@?(συγγνώμη για την έκφραση) ...Καμία μα καμία σχέση :)
#13   
sv2dxa
Βασική Νότα
Chat
13.05.2016, 09:29
όσο κι αν φαίνεται απίθανο , η δομή των τραγουδιών είναι κοινή. Παρ όλα αυτά πρέπει να κοιτάζουμε πιο βαθιά τα πράγματα. Eurovision δεν ειναι μουσική αλλα promotion.( Μας εχει διδάξει το παρελθόν οτι πολλά δεύτερα και τρίτα τραγούδια έμειναν στην ιστορία και χάθηκαν τα πρώτα.). Τέλος πάντων , αυτό που λέω εγώ είναι ότι το παρασκήνιο είναι "μεγάλο" πίστεψέ με. Ας μη κοιτάμε μόνο τη βιτρίνα. Υπάρχουν βαθύτερα πολιτισμικά και κοινωνικά μηνύματα που πρέπει να προσέχουμε...
#14   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
13.05.2016, 20:32

Παράθεση:

Το μέλος sv2dxa στις 13.05.2016, 09:29 έγραψε...

όσο κι αν φαίνεται απίθανο , η δομή των τραγουδιών είναι κοινή. Παρ όλα αυτά πρέπει να κοιτάζουμε πιο βαθιά τα πράγματα. Eurovision δεν ειναι μουσική αλλα promotion.( Μας εχει διδάξει το παρελθόν οτι πολλά δεύτερα και τρίτα τραγούδια έμειναν στην ιστορία και χάθηκαν τα πρώτα.). Τέλος πάντων , αυτό που λέω εγώ είναι ότι το παρασκήνιο είναι "μεγάλο" πίστεψέ με. Ας μη κοιτάμε μόνο τη βιτρίνα. Υπάρχουν βαθύτερα πολιτισμικά και κοινωνικά μηνύματα που πρέπει να προσέχουμε...

Aν η δομή των τραγουδιών είναι κοινή..τότε κακώς μου έστειλαν τραγούδι που θύμιζε κάτι παλιότερο. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο και σημαντικότερο:για μένα δεν κάνεις ως ΕΡΤ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση σε ένα συγκρότημα που ΔΕΝ  το ξέρει ούτε η μάνα του, διότι αυτό δείχνει νοοτροπία το λιγοτερο μη δημοκρατική.

Στη μία περίπτωση είχαμε τραγούδι που προέκυψε μέσα από ψηφοφορία κοινού, ενώ στην άλλη ίσχυσε το ..αποφασίζομεν και διατάσσομεν..προφανώς με.. μέσο. Που τους ανακάλυψε ο Τσακνής τους ..  Europond που μετονομάστηκαν σε ..  ARGO? Στα πανηγύρια??Ποτέ δε δόθηκε απάντηση. Και αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος  και όχι μόνο- το λέγαμε άλλωστε προκαταβολικά- ο συνδυασμός χιπ χοπ και ποντιακών και λίγο αγγλικών ήταν άκρως αποτυχημένος.. Και όπως είπε και η Μαίρη, πολυπολιτισμικότητα δε σημαίνει..αχταρμάς.

Όσον αφορά το άλλο που λες ότι παίζονται ..πολιτικά μάλλον παιχνίδια , σύμφωνα με όσα άφησες να εννοηθούν.. να σου θυμήσω ..ότι εμείς το "πολιτικοποιήσαμε" το τραγούδι με τις..δηλώσεις του κυρίου Τσακνή!!! και νά'χαμε και την ..τραγουδάρα..να νιώσουμε "αδικημένοι", άιντε να το δεχτώ. Με μάπα τραγούδι ούτε το "πολιτικό" παιχνίδι μπορεί να ..υποστηρίξει κανείς αφού θα χάσει το δίκιο του, διότι από την αρχή , βάσει ποιότητας, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.. Οι αντιδράσεις στο  youtube  στο πρώτο άκουσμά του, τα είπαν, άλλωστε, όλα Smile

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 13-05-2016 20:36 ]


#15   
sv2dxa
Βασική Νότα
Chat
13.05.2016, 23:22

Ωραία λοιπόν , ας τα πάρουμε από την αρχή. Κυρίως να τονίσω ότι , αν για κάτι είμαστε υπερήφανοι στη χώρα αυτή , σίγουρα είναι η έκφραση των απόψεων ( δείγμα δημοκρατίας ) που φυσικά έχει ως αποτέλεσμα γόνιμες και παραγωγικές συζητήσεις.

Ξεκινώντας να απαντήσω στο γιατί έστειλαν κάτι "πεπατημένο". Απλά γιατι η Eurovision είναι απλά γεμάτη συνταγές που ανακυκλώνονται.Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Αναμάσημα μηρυκαστικού τύπου. Αξέχαστη θα μου μείνει η χρονιά που δεν υπήρχε τραγούδι χωρίς χρωματική μετατροπία ( προς τα επάνω ) , που ως γνωστόν δημιουργεί το αίσθημα της ανάτασης.

Τώρα πάμε στο " απ ευθείας ανάθεση". Μήπως ( λέω μήπως ) δεν ήταν απ ευθείας ανάθεση τη χρονιά που στείλαμε τον Σάκη μας ( το παλικάρι μας ) , ενω είχε προηγηθεί διαγωνισμός? Ξεχνιούνται τέτοια πράγματα?

Την Κλεοπάτρα που στείλαμε κάπου στο 92 την ήξερε η μάνα της?

Στη συνέχεια να ξανα-μανα τονίσω ότι το budjet των ARGO είναι μη συγκρίσιμο με αυτό των Παπαρίζου και Σάκη. Καλώς η κακώς ( κακώς για εμένα ) το θέμα στη μουσική βιομηχανία είναι ο προώθηση. Πόσο χρήμα θα ρίξεις. όλα τα άλλα είναι " απλές οδοντόκρεμες".

Και για να μη παρεξηγηθώ , δεν είμαι Fan των Argo αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια με προβλημάτισε στίχος που άκουσα σε τραγούδι της Eurovision και με συγκίνησε (αν και δεν έχω Ποντιακή ρίζα ) που επιτέλους ήρθε η ώρα μετά το bullying των εντόπιων από το 1922 και τον κατατρεγμό αυτής της Ελληνικής φυλής ( συμπεριλαμβανομένης αυτής και των κακόμοιρων Ρωσοπόντιων που σπίτι έχουν και πατρίδα δεν έχουν ) ,  έστω και τεχνηέντως  με σκοτεινούς κατ εμέ σκοπούς , εεε! έστειλαν και ένα τραγούδι με Ποντιακό στίχο.

Κλείνω με εκείνο το ωραίο " οι αντιδράσεις στο youtube τα είπαν όλα". Λοιπόν ας κατηγορηθώ για αυτό που θα πω αλλα ο λαός μας λέει : " μπορεί να κάθονται χιλιάδες μύγες πάνω σε ένα σκ@τό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν γούστο ".


#16   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
14.05.2016, 00:10

Πιστεύω να συμφωνείς ότι οι εποχές αλλάζουν. Αυτό όσον αφορά τις αναθέσεις σε .."άγνωστα" ή γνωστά  πρόσωπα όταν η μουσική έχει προχωρήσει και όλα παίρνουν αξία και με τη συμμετοχή του κόσμου , ειδικά μέσω διαδικτύου. Κανείς δεν είπε ότι παλιότερα δεν γίνονταν αναθέσεις. Υπήρξαν και αποτυχίες και επιτυχίες. Όπως πετυχημένο ήταν το πολύ ωραίο τραγούδι της Κλεοπάτρας.Όπως επιτυχημένη ήταν και η ανάθεση στον Ρουβά. Υπάρχει όμως μια διαφορά  στην αποδοχή κάποιου ή μη ανάλογα με τη διασημότητά του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν κάποιον δεν τον ξέρει η μάνα του οφείλει ,αν μη τι άλλο ,να συμμετέχει εκ των πραγμάτων με ένα πολύ δυνατό κομμάτι, ειδάλλως θα αμφισβητηθεί 2 φορές για τον τρόπο επιλογής του καλώς ή κακώς.Συνέβη και στο παρελθόν.Όμως όπως είπα οι εποχές αλλάζουν. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε η συνήθεια την επιλογή να την κάνει ο κόσμος και αυτός στην ουσία να αναλαμβάνει αν θέλεις και την ..ευθύνη μιας αποτυχίας.Ακόμα κι όταν γινόταν ανάθεση σε έναν.."διάσημο" υπήρχε πάντα η δυνατότητα επιλογής του κόσμου μεταξύ υποψηφίων τραγουδιών. Τι δημοκρατικότερο από αυτό.. Σήμερα συμβαίνει το εξής παράδοξο... Η ΕΡΤ να κάνει την επιλογή με απευθείας ανάθεση ,ι να μη θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη για την αποτυχία και να ζητά και τον λόγο παρακαλώ για το ..κράξιμο.

Όσον αφορά για το... bulling των εντόπιων προς τους Ποντίους..που αποφάσισαν προφανώς να πάρουν την.."εκδίκησή"τους ειδικά στην..  Eurovision... με τη γιαγιά που μαγειρεύει..χαψία ..που μετά μπλέκονται με λίγα ..ασυνάρτητα αγγλικά.., ας το αφήσω καλύτερα ασχολίαστο :).

Και επειδή δε θέλω να παραξηγηθώ, αν ήταν να πάμε με ποντιακό τραγούδι για να δηλώσουμε κάτι τέλος πάντων, ας πηγαίναμε με ένα καθαρά ποντιακό και όχι με αχταρμά.

Το συγκεκριμένο κομμάτι μπορεί να άρεσε ίσως σε σένα, αλλά αντικειμενικά δεν ήταν από τα ωραία κομμάτια της φετινής  Eurovision και η αποτυχία ήταν αναμενόμενη. Μην ψάχνεις για εξωτερικούς ή άλλους εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Ειδικά στην...Eurovision. Ο μόνος εχθρός της.. ΕΡΤ στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε ο ίδιος της ο εαυτός!(όσο για το Νο1 της Παπαρίζου - εκείνο ήταν τουλάχιστον σουξέ από το πρώτο άκουσμα- καμία σύγκριση δεν μπορεί να υπάρξει.)

Και ξέρεις κάτι? Σε τέτοιες περιπτώσεις τα πράγματα κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος. Καλά κάνει και κρίνεται και κατακρίνεται η ΕΡΤ για τον τρόπο επιλογής από τη στιγμή που η επιλογή της απέτυχε παταγωδώς . Όταν κάνει πατάτες να είναι έτοιμη να τα ακούει κι όλας διότι όλοι εμείς την πληρώνουμε. Και ειδικά όταν βγάζει τέτοιους είδους ανακοινώσεις. Το συγκρότημα μπορεί να μη φταίει και τόσο στην τελική, αλλά η ίδια δεν μπορεί να προσπαθεί να βγει λάδι για αυτονόητα πράγματα. Υπήρχε και η επιλογή , αν ήθελε, να μη στείλει ποτέ τίποτα αν δεν ήταν ευχαριστημένη με το.. budget και την παραγωγή. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να ξοδευτεί.Για να περάσει ο κύριος Τσακνής το...μήνυμά του?? http://www.huffingtonpost.gr/2016/05/13/life-culture-Eurovision_n_9949738.html?1463144067&utm_source=Contra&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget  Και τι δήλωνε ο κύριος Τσακνής για το τραγούδι? "Θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη"... Αν όλα αυτά τα είδες εσύ  στο συγκεκριμένο κομμάτι.. εγώ ..λυπάμαι..αλλά δεν τα είδα Smile

[ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 14-05-2016 00:30 ]


#17   
trelakias
Φθασμένος , Forum Moderator
Chat
14.05.2016, 02:03

Προσωπικά, δεν ήξερα κανέναν και ούτε πιστεύω ότι οι πολίτες των άλλων χωρών ξέρουν.  Όλους το ίδιο τους έκρινα και μου άρεσε ίσως η διαδικασία να παρακολουθώ στη σειρά τόσους άγνωστους.  Ούτως ή άλλως, όλα τα κομμάτια κατά 80% είναι ίδια, Eurovision-ικού ρυθμού, και από ταλέντα ο διαγωνισμός πάντα είναι απλά μέτριος, οπότε η κριτική είχε μορφή κουτσομπολιού και χαβαλέ.  Αν θέλω μουσική και να κρίνω μια χώρα για τη μουσική της παραγωγή, υπάρχουν εκεί έξω πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα από όσα θα δω στη Eurovision.

Αν βγήκε η Ελλάδα ή η Καμπότζη με απασχολεί τόσο όσο ποιά βγήκε μις κόσμος.  Το θέμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι που συμμετείχαν το γιόρτασαν, βγήκαν λίγο από τα σύνορα, κάνανε γνωριμίες, το έβαλαν στο ιστορικό τους και ίσως έκλεισαν κάποια άλλη δουλειά τους.  Μπράβο τους.  Εμένα τι με αφορά το αποτέλεσμα?  Τι είχα - τι έχασα?  Θα κερδίσω κάτι δηλαδή με τη Eurovision?  Έχει τίποτα σοβαρές προεκτάσεις που δεν ξέρω?

Μόνο και μόνο επειδή πληρώνεται η ΕΡΤ από εμάς, το μόνο που μπορεί να με απασχολήσει σαν "πολίτη" (λες και δεν έχουμε άλλα θέματα) είναι η διαδικασία, οι μηχανισμοί και τα "κεφάλια" που αποφασίζουν.  Γιατί ανάθεση?  Γιατί τον Ρουβά? γιατί Παπαρίζου?  Γιατί εγώ δεν μπορώ να σας στείλω τραγούδι να με ψηφίσει ο κόσμος?  Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με Argo ούτε με Eurovision, οπότε βαστάτε λίγο.  Για να το πω αλλιώς:

Αν οι Argo είχαν βγει πρώτοι θα λέγαμε τίποτα κακό για Τσακνήδες? ΟΧΙ.

Αν είχε πάει ο Ρουβάς δεύτερη φορά με ανάθεση και έβγαινε τελευταίος θα λέγαμε κάτι? ΟΧΙ

Αν είχαν βγει πρώτοι οι Argo θα κάναμε άγαλμα στην ΕΡΤ που "φέρει την ευθύνη"? ΟΧΙ

Αν είχαν βγει πρώτοι οι Argo θα λέγαμε "που πάτε ρε δεν σας ξέρει ουτε η μανα σας αχταρμάδες"? ΟΧΙ

Αν είχαμε κερδίσει θα έλεγε κανένας κόφτε τη Eurovision, δεν έχουμε λεφτά? ΟΧΙ

Άρα, αν θέλουμε να μας σέβονται πρέπει να σεβόμαστε κρίνοντας πάντα δίκαια και όχι όποτε χάνει η ομάδα.  Προσωπικά φέτος έτυχε να παρακολουθήσω τη Eurovision και όλη η εμπειρία ήταν κουτσομπολιό και καλαμπούρι.  Για να μην τα ισοπεδώνω όλα, συγκράτησα μονο τα οπτικά εφφέ του Ευαγγελινού (αν δεν κάνω λάθος) με την ομάδα της Ρωσίας.  

Μπράβο σε όσους έκαναν τίμια τη δουλειά τους και να συνεχίσουν με επιτυχίες.  Για όσους ανέντιμα κάνουν δουλειές να τιμωρηθούν είτε πάμε καλά είτε όχι.

[ τροποποιήθηκε από τον/την trelakias, 14-05-2016 02:07 ]


#18   
sv2dxa
Βασική Νότα
Chat
14.05.2016, 10:01
Δεν βρίσκομαι μακριά από τις απόψεις του "trelakia" και πράγματι έχω την αίσθηση , "kristhess" , ότι αφορά στο θέμα ΕΡΤ και κ.Τσακνής έχω να σύρω περισσότερα από αυτό το "διακκριτικό κατηγορώ "σου. Η ΕΡΤ έχει πολλές παθογένειες και δυστυχώς ο λογαριασμός συνήθως έρχεται στο σπίτι μας. Προσωπικά εστιάζω( αυτή είναι η δική μου άποψη ) ότι οι ARGO ήταν τα εξιλαστήρια θύματα αυτής της Eurovision. Έκαψαν άδικα το χαρτί να πάει πράγματι ένα "άφθαρτο" συγκρότημα και αυτό να είναι από τη Θεσσαλονίκη. Τέλος πάντων , τα φώτα έσβησαν νωρίς για τους ARGO και σίγουρα η ευκαιρία να στείλουμε ένα τραγούδι με την παρουσία του Ποντιακού στοιχείου μέσα του. Ολοκληρώνω εστιάζοντας περισσότερο στο σημείο που αναφέρει ότι σαν λαός έχουμε μάθει να ξεριζωνόμαστε ,να φεύγουμε , άλλωστε αυτό συμβαίνει και σήμερα με τους νέους που βρίσκονται σε απόγνωση και εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και αυτό συνέβη και στο παρελθόν. Τα αδέλφια μας οι Πόντιοι ξέρουν καλά απο ξεριζωμό και δυστυχώς για αυτούς "εκεί που πανε δεν ξημερώνει".
#19   
sv2dxa
Βασική Νότα
Chat
14.05.2016, 10:33
Θα προτιμούσα να αντικαταστήσω τη λέξη "καλλιτεχνικό" με τη λέξη "επικοινωνιακό".Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι άκομψος αλλά , δεν υπάρχουν "λαοί για τα πανηγύρια".Αυτό θα ήταν άδικο να το ιχσυριστούμε για οποιονδήποτε λαό.
#20