ελληνική μουσική
316 online   ·  209.196 μέλη

Κονσόλα για μαγαζί με λαική ζωντανή μουσική

panikas87
Περαστική Νότα
Chat
17.03.2016, 23:51

Καλησπέρα στο φόρουμ. Αρχικά ήθελα να σας ενημερώσω πως είμαι παντελώς άσχετος πάνω στο θέμα ¨κονσόλα¨. Ψάχνω λοιπόν μια κονσόλα για μαγαζί με ζωντανή μουσική , αρμόνιο - μπουζούκι και 2 φωνές. Πιθανώς μελλοντικά να προστεθεί ακόμα ένα όργανο,Υπαρχουν ήδη 4 αυτοενισχυόμενα ηχεία JBL, από τα οποία τα 2 χρησιμοποιούνται ως μόνιτορ και τα υπόλοιπα 2 ως εξωτερικά. Παρακαλώ θα ήθελα τια απόψεις σας για αξιοπρεπείς κονσόλες μέχρι 400 ευρώ (δεν αποκλείω την περίπτωση μεταχειρισμένης κονσόλας). Επίσης διαβάζω για αναλογικές, ψηφιακές και αυτοενισχυόμενες. Θα μπορούσε κάποιον να με ενημερώσει επ αυτού? 

Ευχαριστώ.

[ τροποποιήθηκε από τον/την panikas87, 17-03-2016 23:54 ]


#1   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
18.03.2016, 17:18

Αφού έχεις αυτοενισχυόμενα ηχεία χρειάζεσαι μη ενεργή κονσόλα (ενεργή κονσόλα = με ενίσχυση - αυτοενισχυόμενη) .

Θα χρειαζόσουνα ενεργή κονσόλα αν τα ηχεία σου ήταν παθητικά.

Αν , όπως στην περίπτωση σου, χρειάζεσαι μόνο μερικά κανάλια μια απλή αναλογική κονσόλα (για όλα τα βαλάντια) είναι η πιο οικονομική επιλογή από μια ψηφιακή.

Θα χρειαζόσουνα ψηφιακή (πανάκριβη)  κονσόλα αν σ’ ενδιέφερε πολύ το mixing και φυσικά αν είχες τις γνώσεις μουσικής τεχνολογίας που απαιτούνται ή αν έχεις την επιμονή και υπομονή να τις μάθεις (πχ χειρισμούς στα ενσωματωμένα effects, automated mix functions, στη συνεργασία με DAW μέσω MIDI  , στο να μπορείς να κάνεις  save τα  settings σου, στο να μπορείς να χειριστείς τα  parametric EQ σε κάθε input channel……).

Σου προτείνω, λοιπόν, να αγοράσεις αναλογική και μάλιστα με USB που κάποτε μπορεί να σου χρειαστεί για ε΄υκολη και άμεση σύνδεση με τον υπολογιστή (Το USB σημαίνει ότι η κονσόλα διαθέτει και ενσωματωμένη κάρτα ήχου για εύκολη αναπαραγωγή ή ηχογράφηση απευθείας με τον υπολογιστή)

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια ματιά στο άρθρο μου ΕΔΩ


#2   
panikas87
Περαστική Νότα
Chat
18.03.2016, 17:50

Εχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήταν πραγματικά πολύ κατατοπιστική όπως και το άρθρο σου. Η αναζήτηση λοιπόν στρέφεται στις αναλογικές κονσόλες. Έχεις να μου προτείνες κάποιο μοντέλο/μάρκα? Γενικά δαβάζω καλές κριτικές για τις Yamaha. Επίσης υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό της κονσόλας στο οποίο θα πρέπει να δώσω ιδιαίτερη σημασία? 


#3   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
19.03.2016, 00:42

Την κονσόλα απ’ ότι λες την θέλεις για :

αρμόνιο - μπουζούκι και 2 φωνές και πιθανώς μελλοντικά να προστεθεί ακόμα ένα όργανο.

Επειδή τα JBL διαθέτουν ρυθμιστικά στάθμης καθώς και HF και LF για να τελειοποιήσουν τα μπάσα και τα πρίμα που αντισταθμίζουν  την ακουστική της αίθουσας , γι αυτό (για μένα) ,αγόρασε την πιο φτηνή κονσόλα που θα βρεις αρκεί να έχει :

  • τις εισόδους που χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω για το μέλλον
  • τις εξόδους που χρειάζεσαι (συνήθως οι φτηνότερες έχουν 2 εξόδους) 
  • αφού θέλεις και μπουζούκι ή κιθάρα να έχει δυνατότητα Switchable Hi-Z Preamp

 Αν όμως αγοράσεις κονσόλα χωρίς Hiz ή Switchable Hi-Z Preamp τότε ρίξε μια ματιά στο άρθρο ΕΔΩ :να δεις τι απαιτείται αν θέλεις σωστή σύνδεση εγχόρδου με μαγνήτη:


#4