ελληνική μουσική
499 online   ·  210.193 μέλη

Πρόγραμμα υπολογιστή παραγωγής συγχορδιών και ρυθμών ελληνικής μουσικής

sin12
09.04.2016, 12:29

Γειά σας, είμαι νεός στο forum και σχετικά άπειρος με μουσικά προγράμματα. 

Θα περιγράψω εν συντομία τί αναζητώ, άν υπάρχει φυσικά.

Διαθέτω ένα αρμόνιο (yamaha psr A-300) οπου το χρησιμοποιώ κυρίως για να να με συνοδεύει (στο μπουζούκι) με τις συγχορδίες και το ρυθμό που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Πχ μπορώ να του βάλω να παίζει Σολ μινόρε σε ρυθμό χασαποσέρβικο σε συγκεκριμένη ταχύτητα ( tempo) και να αλλάζω τη συγχορδία κλπ. Μόνο που η μνήμη του συγκεκριμένου αρμονίου περιορίζεται στο 5, δλδ μόνο μέχρι 5 αποθηκευμένες καταγραφές μπορώ να έχω.

Αναζητώ λοιπόν, αν υπάρχει, ενα πρόγραμμα στον υπολογιστή οπου μπορώ να κάνω ακρίβως αυτό. Δε με ενδιαφέρει να παίζω κομμάτια, απλά μόνο να παίζω συγχορδίες [πχ C, Cm, D, κλπ] (σε midi όπως στο αρμόνιο) με συνοδεία ελληνικών ρυθμών (σέρβικο, χασαποσέρβικο κλπ) με ρύθμιση ταχύτητας (tempo) και δυνατότητα αποθήκευσης των εγγραφών.

**Υποσημείωση: Γνωρίζω οτι κατα κάποιο τρόπο μπορώ να συνδέσω και το αρμόνιο με τον υπολόγιστη και με συγκεκριμένο πρόγραμμα να κάνω αυτό που θέλω αλλα θεωρώ είναι πιο πολύπλοκο και κοστοβόρο με ειδικά καλώδια και κάρτα ήχου...ίσως....δε γνωρίζω (;;;;;;). Αν υπάρχει κάποιος να με διαφωτίσει, θα το εκτιμήσω. Δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός, παίζω ερασιτεχνικά και θεωρώ ενα τέτοιο πρόγραμμα θα με βοηθούσε στην εξάσκηση.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός,..ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.