ελληνική μουσική
148 online   ·  209.826 μέλη

ΕΛΕΟΣ!

ph
23.06.2005, 01:06

Με αφορμή το απαράδεκτο κείμενο για τον Καρυωτάκη, θέλω να ρωτήσω τους διαχειριστές αν ελέγχονται όσα δημοσιεύονται στο e-περιοδικό. Είναι από τα λίγα κείμενα που διάβασα, ελπίζω να μην πάθω ίκτερο αν διαβάσω κι άλλα. Παρακαλώ σχολιάστε αυτό το πράγμα. Ελπίζω το musicheaven να μη συμβάλλει στην κατρακύλα του ίντερνετ, όπου οι φιλόλογοι, οι γιατροί και οι καλλιτέχνες είναι πενταπλάσιοι της αληθινής ζωής.
jorge
23.06.2005, 02:02
Θες να γίνεις πιο σαφής; Επίσης ρίξε μια ματιά και εδώ (δεοντολογία μελών).
ph
23.06.2005, 10:03

Απλά ήθελα να μάθω αν οι διαχειριστές ελέγχουν την εγκυρότητα όσων δημοσιεύονται στο περιοδικό ως πληροφορίες.
xristos
23.06.2005, 10:18
Τι επιδειξιομανία είναι αυτή; Αν είσαι γνώστης του αντικειμένου μπορούσες διακριτικά να κάνεις ένα σχόλιο κάτω από την δημοσίευση. Και πες ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Η ξερολίαση τι είναι;

Μα τι άνθρωποι είστε εσείς;
ph
23.06.2005, 14:19

Δεν το ξερα πως υπάρχεις εσύ να μου λες τι κοινότοπο να λέω!
kifa
23.06.2005, 14:32
Ph...ότι και να είσαι .. ότι και να υποστηρίζεις και όπου και να ανήκεις δεν έχεις το δικαίωμα να αφερείς ή να προσβάλλεις τις αναφορές οποιουδήποτε πρώτον χωρίς κριτικό πνευμα , δευτερον με στοιχεία και τρίτον με ευγένεια....

Λυπάμαι που η σκληρή γλώσσα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα αλλά η προσβολή δημόσια οποιασδήποτε ενέργειας βλάπτει πολύ περισσότερο από τη καλοπροαίρετη ανάγνωση και παρατήρηση κάποιων πραγμάτων...Γι αυτό το λόγο υπάρχουν και τα προσωπικά μυνήματα στο ΜΗ...

μην προσπαθείς να ξεχωρίσεις απο το πλήθος αν δεν εισαι έτοιμος/η για κάτι τέτοιο....

Φιλικά,

Κώστας.

"Ξέρεις πως κι αν ακόμη ξαφνικά πολυβολήσουν όργανα, και μουσικούς, και ακροατές, η μουσική δεν πρόκειται να σταματήσει".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ


[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: kifa on 23-06-2005 14:34 ]
Desmar
23.06.2005, 14:34
Quote:

Το μέλος ph στις 23-06-2005 στις 14:19 έγραψε:


Δεν το ξερα πως υπάρχεις εσύ να μου λες τι κοινότοπο να λέω!

...
είμαι σίγουρη ότι κάπου μέσα σου υπάρχει ένα τρυφερο και γλυκό πλάσμα, με ευγένεια που παλεύει να βγει στην επιφάνεια...

χαλάρωσε λοιπόν ... και άστο να βγει ... θα δεις ότι μπορείς να περνάς καλύτερα ... όταν δεν είσαι επιθετικούλικο ...

έλα να σε κεράσω μια μπυρίτσα ... ...
Sideline
23.06.2005, 15:02
Οι απόψεις μου έχουν μεταφερθεί στα σχόλια του άρθρου

[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Sideline on 23-06-2005 15:08 ]
falimento
23.06.2005, 15:03
Mήπως να αρχίζω να τα χώνω και εγώ και να το παίζω είρωνας για να μου γράφετε γλυκόλογα;;;

Κάπου μέσα μου, υπάρχει ένα ανάγωγο και ξινό πλάσμα που παλεύει να βγει στην ...επιφάνεια!
vivip
23.06.2005, 15:08
Αγαπητέ/ή ph,

Αγνοώντας τις προσβλητικές εκφράσεις και τις εκρήξεις θυμού σου, θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον εάν επιχειρηματολογούσες πάνω στο συγκεκριμένο κείμενο. Θα ήθελα να γνωρίζω εάν και ποιό από τα αναφερόμενα -στο συγκεκριμένο κείμενο- είναι λάθος και επίσης θα ήθελα να αναφέρεις τα σωστά -κατά την κρίση σου ή την πληροφόρισή σου- γεγονότα.
Αυτό πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο τόσο για τους συμμετέχοντες της πύλης όσο και για τους απλούς αναγνώστες αυτής. Το να διαφωνείς και να κάνεις κριτική στα γραφόμενα του site είναι θεμιτό και απολύτως απαραίτητο. Το να μη δίνεις τις σωστές κατευθύνσεις δεν σε καθιστά πιο "έξυπνο" ή "διαβασμένο" από όλους τους υπόλοιπους. Επίτρεψέ μου να πώ ότι μάλλον έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Αναμένω, λοιπόν, τους πραγματικούς λόγους διαφωνίας και όχι παραφωνίες από εσένα.

Με εκτίμηση...

υ.γ. Ελπίζω να μην εκλάβεις την παραπάνω επιστολή με "αδιαφορία και συγχώρεση", όπως έγραψε ο συγκεκριμένος ποιητής...

[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: vivip on 23-06-2005 15:11 ]
Sofia
23.06.2005, 15:26
Quote:

Το μέλος ph στις 23-06-2005 στις 10:03 έγραψε:


Απλά ήθελα να μάθω αν οι διαχειριστές ελέγχουν την εγκυρότητα όσων δημοσιεύονται στο περιοδικό ως πληροφορίες.

Αλίμονο αν οι διαχειριστές ( ο ένας και μοναδικός διαχειριστής στην προκειμένη περίπτωση) για κάθε δημοσίευση ανατρέχανε στην βιβλιογραφία για να διασταυρώσουν τα όσα γράφονται...Δεν θα έπρεπε τότε να ασχολούνται με τίποτε άλλο..
Γι' αυτό υπάρχουν τα σχόλια στις δημοσιεύσεις όπου ο καθένας μπορεί να γράψει τις ενστάσεις του, να δώσει τις δικές του πληροφορίες και να διορθώσει όπου χρειάζεται... Με στοιχεία όμως και όχι με λόγια κενά...Διακριτικά και όχι προσβάλοντας τον άλλο...Συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργεία του φόρουμ και όχι προκαλώντας εντάσεις..

Αλλά μάλλον...αρέσκεσαι στο να δημιουργείς πάντα ένα τέτοιο κλίμα...


Μέσα στα απλά είν' τα ωραία...


[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Sofia on 23-06-2005 23:17 ]
Desmar
23.06.2005, 15:46
Quote:

Το μέλος falimento στις 23-06-2005 στις 15:03 έγραψε:

Mήπως να αρχίζω να τα χώνω και εγώ και να το παίζω είρωνας για να μου γράφετε γλυκόλογα;;;

Κάπου μέσα μου, υπάρχει ένα ανάγωγο και ξινό πλάσμα που παλεύει να βγει στην ...επιφάνεια!

... προς θεού ... μη το αφήσεις να βγει έξω το ανάγωγο και ξινό πλασματάκι που κρύβεις μέσα σου ... κράτα το κλεισμένο και σφραγισμένο κάτω από την επιφάνεια ... και σφράγισε κάθε σχισμή για να μην μπορέσει να ξεφύγει ...

τώρα όσον αφορά τα γλυκόλογα ... όσα θέλεις βρε καλό μου ... χαχαχαχαχαχαχα ... σου χαλάμε εμείς ποτέ χατήρι ???

έλα να σε κεράσω μπιρίτσα και να ρίξουμε και ένα χορό ... τι παρεάκι είμαστε????
dosakos
23.06.2005, 15:58
Μετά από μια πρόχειρη και σύντομη έρευνα διαπίστωσα τα εξής:
1) Δεν παντρτεύτηκε ποτέ ο Καρυωτάκης. Υπήρχε μια φήμη για τη σχέση του με την επίσης ποιήτρια Μ. Πολυδούρη, αλλά δε γνωρίζω αν αυτή είχε βάση. Γάμος πάντως δεν έγινε ποτέ.
2) Δε βρήκα ούτε μια αναφορά για αποδεδειγμένη χρήση ναρκωτικών, σε αυτά που κοίταξα τουλάχιστον. Μόνο μια όπου αναφέρει "πιθανή χρήση" (βλέπε 4ο link)

Πηγές:
http://users.otenet.gr/~lost/old/
http://www.deyteros.gr/writersgr/kariot/kariot.html
http://zwgrafou.bravehost.com/kariotakis.html
http://anatolikos.com/kariotakis/xronologio.htm

ps: Δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος για την εγκυρότητα των πηγών μου, αλλά πιστεύω πως βοήθησα στην έρευνα...έστω και ελάχιστα.
ph
23.06.2005, 23:00

Δεν ζήτησα να ψυχαναλυθώ δημοσίως.

Δεν θέλω να προβληθώ (αν ήθελα θα έβαζα ονοματεπώνυμο).

Ευχαριστώ όσους μου έγραψαν γλυκά (ομολογώ πως τέτοια γλυκύτητα κολάζει και την Τασσώ Καββαδία).

Απλά, νομίζω πως αυτό που έχει συμβεί, είναι πως ενόχλησε ο εκνευρισμός μου και όχι οι παρατηρήσεις μου. Αλλά όταν διαβάζεις πως ο Καρυωτάκης ήταν παντρεμένος (δηλαδή άφησε και μια χήρα πίσω του με την αυτοκτονία του!) και χτύπαγε και ενεσούλα εκνευρίζεσαι, και καλά κάνεις! Παρατηρήσεις μου σχετικά με τις ανακρίβειες θα βρείτε κάτω από το σχετικό άρθρο.

Για δε συζητάμε τώρα το θέμα που έθεσα? Της παραπληροφόρησης? Είναι μια τέτοια κιβωτός το ίντερνετ? Υπάρχει ασφάλεια για τη σωστή γνώση? Ε?
santourman
23.06.2005, 23:15
Ασφαλώς υπάρχει και η παραπληροφόρηση. Είναι γνωστό ότι όπου υπάρχει το καλό, θα υπάρχει και το κακό. Δράση - αντίδραση όπως ξέρουμε στη Φυσική. Υπάρχει και το καλό ίντερνετ και το κακό. Το θέμα είναι να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Κάποιος που δεν είναι ενημερωμένος πλήρως, φυσικά κινδυνεύει να πέσει σε παγίδα παραπληροφόρησης. Γι'αυτό ας έχει επιφυλάξεις για ο,τιδήποτε. Νομίζω πως είναι ο ασφαλέστερος τρόπος 'επιβίωσης' μέσα στο χάος του ίντερνετ.
ph
23.06.2005, 23:45

΄Εχεις δίκιο σαντουρ-μαν, αλλά όπως και να το κάνουμε στο ίντερνετ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Είναι πολύ εύκολο να στήσω εγώ μια σελίδα με τίτλο ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ, Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ και να αναλύω ζωή και έργο. Παλιότερα, η έκδοση ενός βιβλίου ήταν δύσκολο πράμα, δύσκολα κάποιος δημοσίευε πληροφορίες. (΄Οχι πως δεν υπάρχουν άρτσι μπούρτσι εκδόσεις...)


ph
23.06.2005, 23:48

Στη σοφία που μου τη μπαίνει προτείνω ακρόαση Ταμπάκη. Αγαπητή μου, όλοι ξέρουμε σε ποια εκπομπή εμφανίζεται και πως τραγουδάει. Στον Καρυωτάκη δεν συμπίπτουν οι πληροφορίες. Κατάλαβε πως και η προηγούμενη αντίδρασή μου ήταν από περισσότερη αγανάκτηση από τη δική σου για το χάος μας. ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ!!!!!!!!!!!
dimko
24.06.2005, 00:30
Αγαπητέ ph,

αν θυμάσαι σε προηγούμενο ποστ είχα συμφωνήσει μαζί σου. Κι αυτό το λέω για να αντιληφθείς την καλή προαίρεση των όσων γραφω.

Η απάντηση είναι μια:

ΝΑΙ, ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

Αυτή είναι η χάρη του και η ασχήμια του, το ελάττωμα και το προτέρημά του μαζί. Είναι πρωτόγονα δημοκρατικό και δε στερεί από από κανέναν, μα κανέναν, το δικαίωμα λόγου.

Καλύτερα συμβιβάσου με αυτήν την ιδέα, και πιθανά στο μέλλον ίσως συμφωνήσεις με την άποψή μου, ότι, εν τέλει, αυτό είναι και το καλύτερο.

Γιατί όπου αρχίζουν και μπαίνουν περιορισμοί (θεσμικοί εννοώ, και όχι το administrating του συμπαθέστατου jorge), υπάρχουν πάντα τα κανάλια που θα κατευθύνουν τα πράματα σε συγκεκριμένα οφέλη. Και ήδη έχει ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση στις ΗΠΑ, η οποίαέχει σκοπό να αλλάξει αυτόν τον ελεύθερο χαρακτήρα του internet. (βλέπε blogs υπαλλήλων κλπ)

Από την άλλη, επειδή ακριβώς το internet είναι ελέυθερο, είσαιι και εσύ ελεύθερος να αντιπαραβάλεις τις απόψεις σου. Και χωρίς να δημιουργείς σαματά.

Γιατί συμβαίνουν δυο πράγματα:

Πρώτον όποιος βρίσκει πληροφορίες από to web, ξέρει ότι τις βρίσκει από το web, και όχι από τον Πάπυρο Λαρούς. Ξέρει λοιπόν πόσο πρέπει να αξιολογήσει την πληροφορία που έλαβε και κατά πόσο χρειάζεται επαλήθευση,

Δεύτερον, έχει τη δυνατότητα να δει και την αρνητική κριτική, όπως πχ τη δικιά σου, και να προβληματιστεί ακόμα μια φορά επί του θέματος. Και δεν έχει καμιά σημασία αν η διαφωνία είναι διατυπωμένη προκλητικά ή ήπια. Μη σου πω ότι η ήπια διατύπωση θα τον κερδίσει περισσότερο...
jorge
24.06.2005, 00:42
Quote:

Το μέλος ph στις 23-06-2005 στις 23:00 έγραψε:

Απλά, νομίζω πως αυτό που έχει συμβεί, είναι πως ενόχλησε ο εκνευρισμός μου και όχι οι παρατηρήσεις μου.
Ακριβώς. Να προσπαθείς να είσαι πιο ήπιος άλλη φορά, γιατί μόνο έτσι βοηθάς τη μουσική κοινότητα στην οποία ανήκεις.
Sofia
24.06.2005, 00:52
Quote:

Το μέλος ph στις 23-06-2005 στις 23:48 έγραψε:


Στη σοφία που μου τη μπαίνει προτείνω ακρόαση Ταμπάκη. Αγαπητή μου, όλοι ξέρουμε σε ποια εκπομπή εμφανίζεται και πως τραγουδάει. Στον Καρυωτάκη δεν συμπίπτουν οι πληροφορίες. Κατάλαβε πως και η προηγούμενη αντίδρασή μου ήταν από περισσότερη αγανάκτηση από τη δική σου για το χάος μας. ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ!!!!!!!!!!!

# Σου τη 'μπαίνω'..? Γιατί να έχω άραγε λόγο να κάνω κάτι τέτοιο?Σε ήξερα κι απο πρίν μηπως? Ή μήπως γενικά τη 'μπαίνω' σε όλους..?

# Οσο για την προταση σου...Ευχαριστώ αλλα δεν θα πάρω..Εχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω..

# Πάντως..πως καταφέρνεις και χώνεις τον Ταμπάκη σε κάθε θέμα...απορίας άξιον!

# Και για αλλη μια φορά θα πω σχετικά με τον Καρυωτάκη οτι θα μπορούσες απλά να διορθώσεις ό,τι κατά τη γνώμη σου ήταν λάθος, δίνοντας τις πηγες σου απο την αρχή, και όχι να δημιουργήσεις όλο αυτό που δημιουργησες...