ελληνική μουσική
190 online   ·  209.537 μέλη

Απόστολος Ρίζος - Νέο album '6'

GraceCollin
Περαστική Νότα
Chat
05.06.2016, 14:29

Έξι μουσικά διηγήματα, έξι διαφορετικά βλέμματα, σε έναν κύκλο που μένει ανοιχτός

Έξι χρόνια μετά την προηγούμενη προσωπική δισκογραφική του δουλειά ("Τι είδες που δεν είδα εγώ;") ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, παρουσιάζει τη νέα συλλογή τραγουδιών του, με τον τίτλο '6'.
Έξι μουσικά διηγήματα γραμμένα μέσα στην τελευταία εξαετία, με αφετηρία την προσωπική θέση του καλλιτέχνη, αλλά από διαφορετικές γωνίες θέασης.

"Από το προσωπικό, ξεπηδάει το συνολικό" - λέει ο ίδιος.  "Μέσα στον έρωτα, γεννιέται η αγωνία για την επόμενη ημέρα. Μέσα από το βλέμμα ενός σκύλου, μπορείς να δεις μια κοινωνία που καταρρέει. Όταν γεννιούνται παιδιά χωρίς πατρίδα, οι φόβοι μας, γίνονται εφιάλτες και ο εχθρός είναι πλέον τόσο καλά κρυμμένος, που δε βλέπεις να τον σημαδέψεις.  Όλα συνδέονται, όλα ανατρέπονται και συνεχίζουν, μέσα σε μια πραγματικότητα που ο καθένας μας βιώνει διαφορετικά."
Τα περισσότερα τραγούδια του album, έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό από τις ζωντανές εμφανίσεις του Απόστολου, το προηγούμενο διάστημα. Δύο από αυτά - το "Σ' αυτή τη χώρα" και "To Ψάρι" - έχουν κυκλοφορήσει ως digital singles μέσα στον προηγούμενο χρόνο και ακούστηκαν στο ραδιόφωνο.

Τη μουσική και τους στίχους στο album '6' υπογράφει ο Απόστολος Ρίζος και σε δύο τραγούδια ("Σ' αυτή τη χώρα" και "Ποια Νίκη;") τους στίχους έχει γράψει η Τάμμυ Τσέκου.
Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν από κοινού ο Γιώργος Ανδρέου και ο Απόστολος Ρίζος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής, (ηχοληψία, μίξη, mastering) είχε ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά ο τραγουδοποιός, στη διάρκεια των δέκα μηνών παραγωγής του album.
To εικαστικό εξωφύλλου στο album '6', βασίζεται στο τεστ αντίληψης των χρωμάτων, 'Ισιχάρα', σχολιάζοντας τη διαφορετική οπτική της πραγματικότητας που έχει ο καθένας μας.  Το concept ανήκει στην Τάμμυ Τσέκου, όπως και η δημιουργία των εικαστικών που συνοδεύουν κάθε τραγούδι. Την επιμέλεια του εξωφύλλου και το lay out, έκανε ο Δημήτρης Γεώργας.

Track list:

1. Σκυλί Αδέσποτο
2. Σ' αυτή τη Χώρα*
3. Το Ψάρι
4. Ποια Νίκη;
5. Κρύψου Μέρα
6. Το Σπίτι που Μεγάλωσες

Στο τραγούδι "Το Σπίτι που Μεγάλωσες", συμμετέχει η μικρή Ναταλία Ρίζου.
Έπαιξαν οι μουσικοί: Κώστας Νικολόπουλος, Κώστας Μιχαλός, Παύλος Συνοδινός, Γρηγόρης Ντάνης (ηλ. κιθάρα) / Θοδωρής Κουέλης, ’γγελος Παπαδάτος (μπάσο) / Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα) / Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά) / Γιώργος Ανδρέου (rhodes, organ, πλήκτρα, πιάνο, ακορντεόν, μεταλλόφωνο, κρουστά) / Απόστολος Ρίζος (ακουστικές κιθάρες, δωδεκάχορδη κιθάρα, κιθαρόνι, ηλ. κιθάρα, τζουρά, μπαγλαμά, φυσαρμόνικα).

Το τραγούδι "Σ' αυτή τη χώρα", συμμετείχε το 2013 στον Τελικό των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 3, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και ακολούθησε η ηχογράφησή του στο Kyriazis Studio, με  ηχολήπτη τον Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Παραγωγή: Apostolos Rizos 2016
Κυκλοφορεί σε CD - ειδική έκδοση - από το δίκτυο Διανομής της Dms+ / τηλ.:2109739308

You Tube Official Audio Release Playlist - Album '6': http://bit.ly/1TcUAwR
iTunes: http://apple.co/1qFYQuP
Google Play: http://bit.ly/1SxpGg7
Spotify: http://bit.ly/1MMgojy
Apple Music: https://itun.es/gr/2vk8bb
Deezer: http://bit.ly/1QruaCG

Apostolos Rizos Official links:
YouTube: https://www.youtube.com/ApostolosRizos
Facebook page: https://www.facebook.com/ApostolosRizosOfficialPage
Website: www.apostolosrizos.gr
 

 Απόστολος Ρίζος - Προσωπική δισκογραφία

  • 2000 - «Ένας κύκνος κλαίει» | (στίχοι-μουσική: Νίκος Ζούδιαρης) | ΕΜΙ
  • 2001 - «Φυσαλίδα» | (στίχοι-μουσική: Νίκος Ζούδιαρης) | ΕΜΙ
  • 2010 - «Τι είδες που δεν είδα εγώ;» |(στίχοι-μουσική: Απόστολος Ρίζος) | Lyra
[ τροποποιήθηκε από τον/την GraceCollin, 05-06-2016 14:32 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την GraceCollin, 05-06-2016 14:36 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την GraceCollin, 05-06-2016 14:39 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την GraceCollin, 05-06-2016 14:42 ]επισυναπτώμενα:   Apostolos_Rizos_6_cover_WEB.jpg  Apostolos_Rizos_exofilla_6_album.jpg  
#1