ελληνική μουσική
117 online   ·  209.325 μέλη

Κυκλοφόρησε ο νέος διπλός δίσκος των Ένα & Ένα

AERAKIS
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
14.07.2016, 00:06

Αν η υψηλή αισθητική, το ερμηνευτικό και μουσικό κύρος, η αίσθηση του μέτρου και η αυστηρή επιλογή μουσικής και λόγου, είναι τα κεντρικά στοιχεία της τέχνης του τραγουδιού, οι  Ένα κι ΕΝΑ είναι η ομάδα των μουσικών- ερμηνευτών που έρχεται στο δισκογραφικό τοπίο με τις σπάνιες αυτές αρετές να ενυπάρχουν στο μουσικό τους σύμπαν.

Οι Ένα κι Ένα γνωρίζουν καλά τις «γειτονιές» (Δημοτικό, ρεμπέτικο, έντεχνο) του μουσικού μας πολιτισμού. Κάθε περιοχή που «επισκέπτονται»,  γίνεται κόσμος δικός τους. Οι ίδιοι μάλιστα  φιλόξενοι στη συγκίνηση, της δίνουν θέση σοβαρή, την αφήνουν να διαπεράσει παιξίματα, χορδές, κουρδίσματα και ερμηνείες.

Είναι αξιοπρόσεκτος  ο τρόπος που οι Ένα Κι Ένα, «ενώνουν» τις εποχές και περιόδους του τραγουδιού μας. Είναι εκείνη η χρυσή κλωστή, αυτή που βρίσκεται σε χέρια ολίγων, που δένει χωρίς κόμπους και τεχνάσματα, το παρελθόν με το παρόν, τη χαρά με τη λύπη.

Εδώ «συγκατοικούν», η «Μυσιρλού» με τις «Συνταγές μαγειρικής» των Χαϊνιδων, το «Βαπόρι απ την Περσία» με το «Βάλε με στην αγκαλιά σου», η «Κανελόριζα» με το «Μερακλίδικο πουλί», το «Μήλο μου και μανταρίνι» με το «Πως θα περάσει η βραδιά», τραγούδια δηλαδή που ενώ προέρχονται από διαφορετικές χρονικές αφετηρίες, με τους Ένα κι Ένα, συνθέτουν μια ιδανική ενότητα τραγουδιών.

Τους «Ένα κι Ένα» αποτελούν οι: Βασίλης Ξυλούρης, Μαρία Κώτη, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Βαγγέλης Συλιγάρδος και Νίκος Βλατάς. Τέλος είναι σημαντικό να πούμε ότι σε αυτή την συγκεκριμένη ηχογράφηση συνετέλεσε και ο Μιχάλης Κώτης.


Κεντρική διάθεση:

Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

Κοραή 14, Τ.Κ 71202, Ηράκλειο

Τηλ./Fax: 2810225758, www.aerakis.net


Μπορείτε να δείτε εδώ το spot clip εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=dPjo2eMHBuA />


επισυναπτώμενα:   ena-ki-ena-cover-small.jpg   
#1