ελληνική μουσική
596 online   ·  210.210 μέλη

Usb Linux για ταχύτητα στον παλιό σας υπολογιστή

STEFANOS604
08.10.2016, 17:51

Το διαδίκτυο (ειδικά το fb) έχει κατακλυστεί από διαφημίσεις για φτηνά(25$)  USB όπως εδώ :

 

Απ΄ότι κατάλαβα έχει  λειτουργικό σύστημα Linux το οποίο είναι εγκατεστημένο στο USB.

Στην εκκίνηση του υπολογιστή ορίζεις να bootάρει από το USB αντί από το σκληρό δίσκο που είναι εγκατεστημένα τα Windows, χωρίς να επηρεάζει τα αρχεία στον σκληρό δίσκο των Windows.

Και φυσικά αυτά τα αρχεία θα είναι προσβάσιμα,αφού θα  φαίνονται σαν εξωτερικός δίσκος π.χ. να ανοίξεις ένα έγγραφο ή μια εικόνα αποθηκευμένα.

Τα Linux βέβαια δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε hardware είναι συμβατά και εκκινούν πιο γρήγορα ειδικά σε παλαιές συσκευές. Όμως πρόκειται για άλλο λειτουργικό.

Αν υποθέσουμε όμως ότι στο δίσκο μας έχουμε προγράμματα όπως π.χ. Photoshop, Microsoft Office, κ.λπ. που δεν είναι διαθέσιμα σε Linux δεν πρόκειται να δουλέψουν (ή ξέρετε αν αυτά τα 2 τουλάχιστον αν είναι διαθέσιμα?? Εκτός από εναλλακτικά π.χ κλπ. OpenOffice).

Πιστεύω όμως ότι για Internet θα είναι ΟΚ

Πρακτικά λοιπόν αξίζει ? Το έχει δοκιμάσει κάποιος


-----------------

''όταν διαβάζεις κάτι και μπορείς να βρίσκεις τα λάθη τότε έχεις μάθει

[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 08-10-2016 17:51 ]


STEFANOS604
13.10.2016, 16:15

Μόλις τέλειωσα την εγκατάσταση linux  στον από δεκαετίας  32 bit φορητό  Vaio με windows XP.

Πραγματικά ‘’φυσάει’’ και φυσικά με μηδενικό κόστος.

Ήδη τράβηξα μια φωτογραφία του Musicheaven.gr που έκανε λίγα δευτερόλεπτα να τη φορτώσει (με τα XP περίμενα πάνω από 10 λεπτά στην ουσία ήταν ΑΧΡΗΣΤΟΣ και τώρα έγινε χήσιμος).

Δεν χρειάζεται λοιπόν η πολυδιαφημιζόμενη αγορά του usb με το linux παρά να κάνετε ένα downloading Linux.

 


CROSS
13.10.2016, 18:09

Γενικά να ξέρεις ότι οι διαφημίσεις που μας εμφανιζονται είτε είναι μέσω google είτε στο FB σχετίζονται με το τί αναζητούμε εμείς.Αν ψάχνεις για usb linux κλπ.τότε θα βλέπεις διαφημίσεις σχετικές με αυτά.Αν ψάχνεις παπούτσια,θα βλέπεις παπουτσιων,αν ρούχα,ρούχων κλπ.

Δεν την έχω δεί ποτέ αυτή τη διαφήμιση,προφανώς γιατί δεν έχω αναζητήσει ποτέ στο google για linux.Δεν έχει κατακλύσει το ίντερνετ.Αυτό το σύστημα έχει σώσει πολύ κόσμο που βάζει διαφημίσεις,απο άσχετους και περίεργους που θα κλίκαραν χωρίς λόγο στις διαφημίσεις,χρεώνοντας άδικα τον διαφημιζόμενο.


STEFANOS604
13.10.2016, 18:54

Ακου φίλε Cross εγώ δεν ποστάρισα το συγκεκριμένο Thread για να διαφημίσω το Usb με λειτουργικό σύστημα Linux. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με άλλα λειτουργικά συστήματα ....

Όμως καθημερινά αυτό το usb στο fb ήταν σε prima vista για την αύξηση της ταχύτητας παλαιών υπολογιστών με windows XP.

Κάποια στιγμή το είδα και μ' έβαλε σε σκέψεις .Δηλαδή αφού δεν είναι hardware γιατί να πληρώσω έστω 25 ευρώ....

Είχα ένα τέτοιο laptop του 2005. Το έβγαλα απ' την αποθήκη που κάποια στιγμή θα ήταν για πέταμα ή το πολύ να έπαιρνα (σαν ηλεκτρονικός) κάποια εξαρτήματα του, αφού για να φορτώσει τα windows , το google και τη σελίδα πχ του Musicheaven περίμενες τουλάχιστον 15 λεπτά και με κάθε αλλαγή σελίδας αρκετό χρόνο. Άσε που τα XP δεν υποστηρίζονται πια.

Η διαφήμιση επομένως με κέντρισε να το ψάξω το θέμα και να διαπιστώσω τα αναφερόμενα στο αρχικό Post και χθες ασχολήθηκα με το downloading του Linux (το ''Obuntu 16.04 LTS'')  και τώρα είναι σαν να αγόρασα καινούριο laptop με γρήγορο σερφάρισμα (μόνο όμως με τον Mozila - δεν υποστηρίζει τον Chrome browser) έχει άφθονα προγράμματα όπως το openOffice...εφάμιλλο του MSOffice.....(τουλάχιστον όσα χρησιμοποιούσα και με τα windows).


STEFANOS604
17.10.2016, 17:37

Δείτε τη έκδοση Ubuntu του Linux και εφαρμογές στο video μου