ελληνική μουσική
328 online   ·  209.210 μέλη

Μουσικό Τμήμα ΠΑΜΑΚ ή ΑΠΘ;

xNikosx
Περαστική Νότα
Chat
30.01.2017, 15:01

Προετοιμαζομαι εδω και καιρο για τις πανελληνιες με σκοπο το μουσικο τμημα καποιου πανεπιστημιου στη Θεσσαλονικη( Παμακ ή Απθ). Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας σχετικα με τις δυο σχολες καθως οι αποψεις νομιζω διιστανται.Ευχαριστω εκ των προτερων.

[ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 30-01-2017 21:50 ]


#1   
PeterPapantonakos
Σολίστ
Chat
30.01.2017, 17:26
Μουσικολογία δεν εννοείς? Δεν θυμάμαι τα μαθήματα της σχολής (με ενδιέφερε και μένα κάποτε) αλλά τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι περιορισμένα νομίζω. Οι μουσικολόγοι μπορούν να δουλέψουν σε σχολεία (μουσικά ή μη)κυρίως για το μάθημα της μουσικής και για άλλα παρόμοια αλλά δεν νομίζω να έχουν προτεραιότητα στην αγορά των ωδείων σε σχέση με τους καθηγητές που έχουν πάρει δίπλωμα από κάποιο ωδείο. Πάντως το καλύτερο είναι να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο που οργανώνει το σχολείο ή το φροντιστήριο σου, ή κάποιος άλλος, γιατί στα σεμινάρια υπάρχουν ειδικοί στον επαγγελματικό προσανατολισμό και θα σε βοηθήσουν περισσότερο. Έχεις χρόνο όμως, διάβαζε προς το παρόν και μην σε απασχολεί από τώρα το θέμα της σχολής. Σου μιλάει κάποιος που έδωσε πέρσι πανελλήνιες. Καλή επιτυχία!
#2   
bluesyjasmine
Περαστική Νότα
Chat
05.02.2017, 15:28

Το τμήμα του ΠΑΜΑΚ είναι πολύ καλό αν σ' ενδιαφέρει να πάρεις ειδίκευση σε κάποιο μουσικό όργανο (κλασικής ή παραδοσιακής μουσικής) και γενικά έχει πιο πρακτικά μαθήματα και είναι 4ετούς φοίτησης. Το τμήμα του ΑΠΘ έχει πολλά θεωρητικά μαθήματα και είναι 5ετούς φοίτησης. Μπορεις να ρίξεις μια ματιά και στα προγράμματα σπουδών που έχει η κάθε σχολή μέσα από τις ιστοσελίδες τους στο ίντερνετ.

Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις μετά τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο και ν' αποφασίσεις ανάλογα. Αν παίζεις κάποιο μουσικό όργανο πολύ καλά, να διαλέξεις οπωσδήποτε το τμήμα του ΠΑΜΑΚ και να πάρεις ειδίκευση σ' αυτό το όργανο (πρέπει όμως να δώσεις εξετάσεις εντός της σχολής μόλις περάσεις τη σχολή), διότι παίρνοντας ένα πτυχίο με ειδίκευση οργάνου από το ΠΑΜΑΚ, μπορείς να δουλέψεις ως καθηγητής αυτού του οργάνου σε μουσικά σχολεία, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να δουλέψεις και ως καθηγητής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή ως καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων στα μουσικά σχολεία. Αν,όμως, διαλέξεις το τμήμα του ΑΠΘ ή το τμήμα του ΠΑΜΑΚ χωρίς ειδίκευση σε όργανο, τότε έχεις λιγότερες επαγγελματικές επιλογές, καθώς θα μπορείς  να δουλέψεις μόνο ως καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή ως καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων στα μουσικά σχολεία και όχι ως καθηγητής οργάνου σε μουσικά σχολεία.


#3   
MrSickhorse
Περαστική Νότα
Chat
23.02.2017, 11:31

Φίλε Νίκο καλησπέρα.

Ως φοιτητής του μουσικού πανεπιστημιου Κέρκυρας θα σε συμβουλευα να ρίξεις μία ματιά και από κει. Είναι 5ετους φοιτησης,οπότε βάσει νομοθεσίας το πτυχίο σου θα ισούται με Master (σε αντίθεση με τα 4ετης που θεωρούνται Bachelor). Το τμήμα μας έχει πολλές κατευθύνσεις για να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου (μουσικες επιστήμες ή παιδαγωγικα, μουσική εκτέλεση , σύνθεση κλασικης,ηλεκτρονικής και μουσικής κινηματογράφου,καθώς και μία πολύ αξιοσέβαστη κατεύθυνση Jazz κ μουσικής. Η Κέρκυρα τώρα ως νησί είναι πολύ φιλότεχνο με πανεπιστήμια όπως το τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας και φοιτητές που μπορείς να συνεργαστείς πολύ εύκολα για projects ή για χαβαλε και επίσης οι Κερκυραίοι  εκτός από τρελοι θεωρούνται και μουσικοί χομπίστες ,με έναν αξιοσέβαστο μεγάλο αριθμό φιλαρμονικών και χορωδιών, όπου στ περισσότερα η συμμετοχή και η εκμάθηση κάποιου οργάνου είναι δωρεάν. Τελος, με το σχέδιο Αθηνά που θέλει πολλά πανεπιστήμια να συγχωνεύονται και να κλεινουν, το πανεπιστήμιο μας έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη τα τελευταία 5 χρονια. Από την άλλη βέβαια, η οργάνωση ακόμα θέλει λίγο δουλειά αλλά γίνεται αξιοπρεπής προσπάθεια απ'το προσωπικό και τους φοιτητές και της εξυπηρετικοτατης γραμματείας που δουλεύει πάντα ώστε να πραγματοποιηθουν όλες οι απαιτήσεις των φοιτητών.

Βεβαια ακόμα και αν δεν επιλέξεις το πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, είναι καλό να γνωρίζει ο καθένας που είναι διχασμένος 5 πράγματα και για την τρίτη δημοφιλεστερη επιλογή. Αν θέλεις μπορείς να επισκεφτείς το site της σχολής ( music.ionio.gr )όπου έχει πληρης ενημέρωση για τη σχολή,τις δραστηριότητες,τον οδηγό σπουδών ,τους καθηγητές,καθώς και τηλέφωνο της γραμματείας όπου μπορείς να πάρεις τις πρωινές ώρες 11:00-1:30 για οποιαδήποτε απορία εχεις, που πιθανόν δεν καλυψες απ'το site.

για οποιαδήποτε άλλη απορία feel free to ask :D


#4