ελληνική μουσική
230 online   ·  209.535 μέλη

Συναυλία Ονειρόδρομοι - Canto Experimental στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

mousic7
MusicHeaven Guru
Chat
19.03.2017, 23:26

Συναυλία Ονειρόδρομοι- Canto Experimental

                                      Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2017

      Η Ποίηση ως Έκθεμα

 

«Οι ψηφίδες μετουσιώνονται σε λέξεις

με  τα γλυπτά να σμιλεύουν το λόγο»

 Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική δράση–βιωματικό εργαστήριο με τίτλο : «Η Ποίηση ως Έκθεμα: Οι ψηφίδες μετουσιώνονται σε λέξεις με τα γλυπτά να σμιλεύουν το λόγο», την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ώρες 18.00-21.00 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η όλη εκπαιδευτική δράση θα ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» (InterCultural Cities-ICC), του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο δίκτυο «ALDA: European Association for Local Democracy», του Δήμου Πατρέων, ως μέλους του, καθώς επίσης και στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού 2017», η οποία υποστηρίζεται από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ ΑΕ και αναμένεται να διασυνδεθεί με το διακρατικό έργο URBACT III / “ARRIVAL CITIES”.

            Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης– εκδήλωσης είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα ψηφιδωτά και τα γλυπτά της Ρωμαϊκής Πάτρας, να γνωρίσουν πτυχές της πολυπολιτισμικής Πάτρας των ρωμαϊκών χρόνων που αποτελούσε σημαντικό πολυεθνικό και κοσμοπολίτικο κέντρο, να εμπνευστούν από αυτά και να οδηγηθούν στη συγγραφή δικών τους ποιητικών έργων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για μικρό χρονικό διάστημα, μπροστά από το έκθεμα  έμπνευσής  τους.

           

Στην εκπαιδευτική δράση θα συμμετέχει ο λογοτέχνης και ποιητής της πόλης μας Κώστας Λογαράς και μαθητές από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν ή που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά κάποιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

            Η εκπαιδευτική δράση θα πλαισιωθεί στις 20:00 με το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι» με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου, με την Κλειώ Πεφάνη στο φλάουτο την Γιώτα Νίνιου στο πιάνο, τον Γιώργο Παπαδόπουλο στην κιθάρα, και  τη συμμετοχή  της παιδικής χορωδίας  Canto Experimental του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών με υπεύθηνη Καθηγήτρια την Ιωάννα Μιντιλογλίτη. Ανάμεσα στις μουσικές συνθέσεις οι μαθητές θα απαγγέλλουν τα ποιήματά τους, με παράλληλη προβολή των εκθεμάτων έμπνευσής τους.

 

Επιπλέον από τις 18.00-20.00 το  Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί το ευρύ κοινό να

  • γνωρίσει  επιλεγμένα ρωμαϊκά  ψηφιδωτά και γλυπτά της εκθεσιακής ενότητας «ψυχαγωγία» και να γράψει τα δικά του ποιήματα σε διαμορφωμένο «τοίχο» στο Μουσείο μας.
  •  ξεναγηθεί στην περιοδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Δυαδικότητα» από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
  •   παρακολουθήσει στις 20:00 τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Ονειρόδρομοι»  με τη συμμετοχή  της παιδικής χορωδίας  Canto Experimental του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών

Ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης  δράσης ΑΜΠ: Γεωργία Μανωλοπούλου, Λίλα Κουτσουμπελίτη, Θανάσης Θεμελής, Αλεξάνδρα Κωτσάκη

Τηλ. Επικοινωνίας: 2613616176-8, 8:00-15:00

 

Τμήμα Πολιτιστικών θεμάτων Δ/θμιας Εκπαίδευσης: Ευφροσύνη Κωσταρά

 

Είσοδος ελεύθερη

 Χορηγοί

 infonews24.gr  Freshart24.gr  Achaia Clauss  Music Station  Fm Records Music Station, ,Lavita Radio, Artic.gr, Bohemians Music Page.

Βιογραφικά

 

Κλειώ Πεφάνη

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985,σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών στην τάξη της Iwona Beata Glinka από όπου πήρε το δίπλωμα της στο Φλάουτο με άριστα παμψηφεί το 2006.Επελέγη ως αναπληρωματικό μέλος της Μεσογεικής Ορχήστρας Νέων.

Το 2011-2012 παρακολούθησε ετήσο κύκλο σπουδών μετεκπέδευσης στο Φλάουτο στην Μουσική Ακαδημία Κρακοβίας,καθώς και αρκετά σεμινάρια στην Γερμανία και στην Ελλάδα υπο τους PhillipPierlot,LukasGraf,SusanMilanκαι πολλούς άλλους.

Απο το 2005-2011 υπήρξεμέλος της Δημοτικής Μουσικής Δήμου Πατρών.Έχει συνεργαστείμε διάφορα τοπικά μουσικά σχήματακαι έχει εργαστεί ως μουσικός στα ΚΔΑΠΜΕΑ ,ως μουσικός διδασκαλίας Φλάουτου και σε Δημοτικά σχολεία ως Θεατρολόγος ,καθώς είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πατρών.Τη σχολική περίοδο 2014-2015 εργάζεται ως θεατρολόγος και μουσικός στο δημοτικό σχολείο Ληξουρίου.

 CANTO EXPERIMENTAL

 Η Χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών «Canto Experimental» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014.  Αποτελείται από 65 μαθητές και  μαθήτριες όλων των τάξεων του Σχολείου υπό τη διεύθυνση και επιμέλεια της καθηγήτριας Μουσικής κ. Ιωάννας Μιντιλογλίτη. Στόχος της είναι ο μουσικός πειραματισμός, η δυνατότητα δηλαδή οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν να μπορούν να βιώνουν τη μουσική μέσα από όλες τους τις ικανότητες. Γι αυτό και πολύ συχνά οι εκτελέσεις των μουσικών κομματιών της Χορωδίας συνοδεύονται από μουσικά όργανα που παίζουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά συχνά  και οι διδάσκοντες άλλων ειδικοτήτων του Σχολείου! Το ρεπερτόριό της επίσης, όταν καλείται να πλαισιώσει τις σχολικές εκδηλώσεις, «πειραματίζεται» με ιδιαίτερες εκτελέσεις ακόμα και των ήδη γνωστών τραγουδιών.

Η «Canto Experimantal» ερμηνεύει τραγούδια ελληνικού, αλλά και διεθνούς ρεπερτορίου δίφωνα, τρίφωνα, αλλά και τραγούδια ίδιων φωνών. Εκτός από τη συμμετοχή της στις σχολικές εορτές έχει συμμετάσχει στη Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα, στη συνάντηση Σχολικών Χορωδιών της Πάτρας και έχει αποτελέσει τον εργαστηριακό πυρήνα για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καλλιτεχνικής Παιδείας, τον Ιούνιο στην Πάτρα, που διοργάνωσε το Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Κορυφαία στιγμή για τη χορωδία υπήρξε η συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Χορωδιών στο Novisad της Σερβίας τον Απρίλιο του 2015, όπου και κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία της.

Επίσης, τον Οκτώβριο 2016 εμφανίστηκε στη Λάρισα, σε εργαστήριο (workshop) με θέμα «Υποδειγματική πρόβα σχολικής χορωδίας» υπό την που έγινε με την καθοδήγηση του καταξιωμένου μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας που διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ).

Link https://www.youtube.com/watch?v=zLsIq5GeNX8&list=PLwZBgxuJHyuQgVNwEZbVV01BShnLxe4vO&index=1

 Ονειρόδρομοι Γιώργος Παπαδόπουλος

Οι Ονειρόδρομοι είναι ένα  μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη και κιθαρίστα Γιώργο Παπαδόπουλο το 2012 έχοντας σαν στόχο να παρουσιάζοται ζωντανά αυτές οι συνθέσεις.

Το Μουσικό σχήμα Ονειρόδρομοι απαρτίζεται στην Πάτρα  από τους Γιώργο Παπαδόπουλο στην κιθάρα,Κλειώ Πεφάνη στο φλάουτο τον Νίκο Φορλίδα στα κρουστά και την Γιώτα Νίνιου στο πιάνο.

Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει ορχηστρική μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου  από τους ορχηστρικούς δίσκους του Ονειρόδρομοι, Χρώματα καθώς και τραγούδια  από το  δίσκο του Ανάμεσα στο φώς και στη βροχή σε στίχους του Θανάση Σάλτα που κυκλοφορούν απο την Fm Records.Πρόκειται για συνθέσεις του που έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης καθώς και σε Διαγωνισμούς –Φεστιβάλ Τραγουδιού.

To 2012 εκδόθηκαν από την Cambia συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου  με το γενικό τίτλο “Ονειρόδρομοι” (Μουσικό Βιβλίο-cd).

Το συγκεκριμένο έργο “Ονειρόδρομοι”  (DreamPaths)  επιλέχτηκε από τη διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης,μετα από ακρόαση Νέων Ελλήνων συνθετών σαν ένα από τα καλύτερα συνθετικά  έργα που κυκλοφόρησαν το 2012,έτσι προγραμματίστηκε  συναυλία με έργα του  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2013 όπου και πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία  ! Το Δεκέμβριο του 2014 παρουσιάστηκαν έργα του με επιτυχία επίσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

Οι συνθέσεις αυτές έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες με επιτυχία σε σημαντικούς χώρους ,όπως Φεστιβάλ κιθάρας Αττικής, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, Ιανός(Αθήνα),Τριανόν(Αθήνα),Θέατρο Αστέρια  (ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ),Υπαίθριο Δημοτικό  Θέατρο Κοζάνης,παλιό Μεταξουργείο Βόλου, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων),Φεστιβάλ Αμοργού, Δημοτικό θέατρο Πατρών Θέατρο Αγορά και Θέατρο Επίκεντρο Πατρών και πολλές άλλες,πραγματοποιόντας 65 περίπου εμφανίσεις τα τελευταία 3 χρόνια,με επιτυχία.

Η μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες, είναι ατμοσφαιρική,νοσταλγική, έχει κινηματογραφικό χαραχτήρα,καθώς και στοιχεία Ethnic και μινιμαλισμού.Η μουσική γραφή του κερδίζει την αγάπη του ευρύτερου κοινού,και απευθήνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από τις μουσικές τους προτιμήσεις .

Ο συνδιασμός του ηχοχρώματος της κιθάρας, με το πιάνο και το φλάουτο δίνει προσωπικό στυλ,είναι ξεχωριστός και δημιουργεί μια αίσθηση χαλαρότητας και ηρεμίας,ταξιδεύοντας τον ακροατή..μια μουσική με έντονα συναισθήματα και συγκίνηση.

Έχουν γίνει πολλά αφιερώματα με εξαιρετικές κριτικές και αναφορές στη μουσική του από ελληνικά και ξένα μουσικά sites  όπως Audio Sparx Holliwood.

Την χειμερινή περίοδο 2015-2016 παρουσιάστηκε σε 34 Θεατρικές παραστάσεις η μουσκή του στο έργο “Η κυρά της θάλασσας” του  γνωστού δραματουργού Ερίκου Ίψεν από την εταιρία Θεάτρου και τέχνης στο Θέατρο Αγορά της Πάτρας

Μπορείτε να ακούσετε την μουσική αυτή σε συναυλίες η από τα Albums στην παρακάτω,Playlist

 https://www.youtube.com/watch?v=IArwVGmRG-A&list=PLwZBgxuJHyuQ3vs03jisFG25o8AIDm9f1&index=1

 η κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο You Τube τη φράση Ονειρόδρομοι


-----------------

george[ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 19-03-2017 23:27 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 20-03-2017 23:12 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 20-03-2017 23:13 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 20-03-2017 23:16 ]επισυναπτώμενα:   αφίσα.jpg  αφίσα.jpg  
#1   
EVAGGELIASAKELLARIOU
MusicHeaven Guru
Chat
20.03.2017, 07:56
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
#2   
alkyoni
Βετεράνος
Chat
20.03.2017, 18:31

Καλη σας επιτυχια Γιωργο!!! {#emotions_dlg.thumbup}

(υ.γ. η αφισα που ανεβασες δεν εμφανιστηκε σωστα στην αναρτηση σου,  λογω του οτι ειχε ονομα αρχειου με ελληνικους χαρακτηρες. Την ανεβαζω εδω με διορθωμενο το ονομα για να εμφανιστει, αν θες κανε επεξεργασια στο μηνυμα σου και ανεβασε την ξανα αφου αφαιρεσεις τις προηγουμενες, κι εγω αφαιρω μετα την δικη μου Wink)

(οκ Γιωργο! Wink )

[ τροποποιήθηκε από τον/την alkyoni, 21-03-2017 00:40 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την alkyoni, 21-03-2017 00:59 ]επισυναπτώμενα:   afisa21-3-2017(mousic7).jpg   
#3   
mousic7
MusicHeaven Guru
Chat
20.03.2017, 23:18

Ευχαριστώ Αλκυόνη απλα δεν ξέρω τη δική σου πως να σβήσω..Παντως άλλαξα το όνομα και είναι οκ μια χαρά


#4