ελληνική μουσική
437 online   ·  210.195 μέλη

Εργασία σε ιδιωτικό ωδείο και παράλληλη απασχόληση στο δημόσιο γίνεται;

Miriam32
07.11.2017, 21:21

Γειά σας,

μήπως γνωρίζει κανείς αν ένας δάσκαλος μουσικού οργάνου που εργάζεται σε ιδιωτικό ωδείο μπορεί να απασχολείται ταυτόχρονα σε έναν έως δύο από τους παρακάτω "εργοδότες";:

1) σε δημοτικό ωδείο

2) σε θέση δημοσίου υπαλλήλου σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ (με άλλη ειδικότητα, όχι σαν μουσικός)

3) σε κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (πάλι με άλλη ειδικότητα)


EVAGGELIASAKELLARIOU
08.11.2017, 07:20

Καλμέρα. Από όσο θυμάμαι έπρεπε να πάρεις άδεια (χορηγούταν από το υπηρεσιακό συμβούλιο) για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Αργότερα θεσπίστηκαν κριτήρια για το ασυμβίβαστο δημοσίου υπαλλήλου για απασχόληση στον ιδωτικό τομέα. Για παράδειγμα αναφέρω ότι ο δημόσιος υπάλλληλος δεν επειτρέπεται να συμμετέχει σε εμπορική εταιρεία ή να είναι έμπορος. Θα πρέπει να ρωτήσεις τη διεύθυνση προσωπικού ή διοικητικού του δημοσίου για πιο έγκυρες πληροφορίες. Αυτά τα ολίγα. Ε.Σ.


CHE
09.11.2017, 07:34

1) Σε δημοτικό ωδείο. Εξαρτάται από το είδος της σύμβασης που έχεις. Αν είσαι δημοτική υπάλληλος (άρα δημόσιος) χρειάζεται ειδική άδεια όπως είπε και η Ευαγγελία. Αν είσαι ως εξωτερικός συνεργάτης (π.χ. με σύμβαση έργου) τότε δεν έχεις πρόβλημα.

2) Σε θέση δημοσίου υπαλλήλου. Ασχέτως σε ποια ειδικότητα εργάζεσαι, όταν ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να έχει έσοδα και από άλλη πηγή οφείλει να πάρει ειδική άδεια.

3) Κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Απ' όσο γνωρίζω, αυτά τα προγράμματα προορίζονται σε ανέργους. Συνεπώς δεν γίνεται να απασχολείσαι και αλλού (εκτός βέβαια κι αν απασχολείσαι παράνομα -στα μαύρα, δηλαδή χωρίς ασφάλιση στο ΙΚΑ και χωρίς να εμφανίζεσαι στη μισθοδοσία- και επισήμως στον ΟΑΕΔ φαίνεσαι ως άνεργη).


Miriam32
09.11.2017, 11:25
Σε ευχαριστώ πολύ Che!