ελληνική μουσική
535 online   ·  210.215 μέλη

Μπορείτε να μου προτείνετε καθηγήτρια μονωδίας;

Marina86
11.12.2017, 00:51

Καλησπέρα σε όλους.

Ξεκίνησα πριν ένα μήνα μαθήματα μονωδίας (κλασσικό τραγούδι) στο Μακεδονικό Ωδείο.

Πριν από αυτό, είχα επικοινωνήσει με την καθηγήτρια και της είχα πει ότι θέλω κάποιος να με προετοιμάσει για να δώσω του χρόνου εξετάσεις για να μπω στο Κρατικό Ωδείο.

Keep in mind, ότι όταν κάποιος σου λέει έτσι, πάει να πει ότι το θέλει επαγγελματικά και δεν κοροϊδεύει.

Τηλεφώνησα στο Κρατικό Ωδείο και ενημερώθηκα ότι έχω υπερβεί το ηλικιακό όριο εισαγωγής. Έτσι, τηλεφώνησα ξανά στην καθηγήτρια και της είπα ότι θα ξεκινήσω μαζί της στο ωδείο που διδάσκει.

Ξεκινήσαμε τα μαθήματα και όλως τυχαίως, χτες την ρώτησα για τις εξετάσεις και μου είπε ότι δεν θα δώσω. Απόρησα γιατί για να πάρεις στο τέλος δίπλωμα, είναι λογικό να εξετάζεσαι ΚΑΘΕ χρονιά. Έτσι, δεν είναι;

Η καθηγήτρια μου είπε ότι δεν με είχε δηλώσει στο μαθητολόγιο και δεν φαίνομαι στο Υπουργείο ότι σπουδάζω εκεί και με ρώτησε γιατί θέλω να πάρω πτυχίο. Της λέω: για να τραγουδάω. Και η ειρωνική της απάντηση ήταν: Για να τραγουδάς στα πάρτυ;

Εκείνη την στιγμή, δεν μπορούσα να ανοίξω συζήτηση, γιατί μπήκε η επόμενη κοπέλα για μάθημα. Μετά, όμως, την βρήκα κατ'ιδίαν και  της μίλησα. Για να δικαιολογήσει την βλακεία της, μου είπε ότι αν με νοιάζει για καριέρα, είμαι πολύ μεγάλη κι ότι δεν θα με παίρνουν σε θέατρα να τραγουδάω και ότι κανένας μάνατζερ δεν θα με θέλει και πως ανάμεσα σε μένα και σε μια πιο νέα, θα παίρνουν την νέα κι άλλες τέτοιες τρίχες...

Επειδή εγώ θέλω να συνεχίσω κλασσικό τραγούδι, αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να τα σκάω σ' όποιον ποδοπατάει τα όνειρά μου, θα ήθελα κάποιος που ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρει κάποια καλή καθηγήτρια, να μου προτείνει για να φύγω από αυτό το πράμα που του δώσανε την άδεια να λέγεται και ΩΔΕΙΟ!

Τώρα που το θυμήθηκα, έκανα εγγραφή τέλη Οκτωβρίου, ξεκίνησα να μαθήματα 3 Νοεμβρίου και μου ζητήσανε στο 1ο μάθημα να πληρώσω την 1η δόση, η οποία ήταν για Οκτώβρη, σύμφωνα με το λογιστήριο. Με βάλανε να πληρώσω για ένα μήνα που δεν έκανα..Μόνο και μόνο επειδή η χρονιά είναι 450€. Κι αν εγώ ξεκινούσα Φλεβάρη, θα με βάζανε να πληρώσω όλο το ποσό από Οκτώβρη; Έλεος!


kwnstantinos40
11.12.2017, 15:17
Αγαπητή Μαρίνα, υπάρχει πιθανότητα να μην πρόλαβες να απογραφείς στα μαθητολόγια, επειδή αυτά είχαν ήδη σταλεί στο υπουργείο από τον Οκτώβρη. Παρ' όλα αυτά, μπορείς να δώσεις προαγωγικές στις επαναληπτικές εξετάσεις, αφού μπορείς να δηλωθείς για το χειμερινό εξάμηνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μπορείς αν θες, να παραμείνεις υπό κατάταξη και να επιλέξεις κατατακτήριες εξετάσεις, όταν θα έχεις ετοιμάσει ένα πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό των ικανοτήτων σου. Με τον τρόπο αυτό θ' αποφύγεις τη χρονοβόρο διαδικασία των προαγωγικών, που θα σου πάρει πολλά κι ανώφελα χρόνια. Το Μακεδονικό Ωδείο ειν' ένα ιστορικό ωδείο της Θεσσαλονίκης, αν και δε γνωρίζω κάτι για την τωρινή του κατάσταση, ούτε για την καθηγήτρια σου... Πρώτη μου δασκάλα υπήρξε η Βαρβάρα Τσαμπαλή στο Νέο Ωδείο, μια σπουδαία καλλιτέχνης και έμπειρη δασκάλα, την οποία και σου προτείνω ανεπιφύλακτα! Καλή συνέχεια στο δύσκολο δρόμο της λυρικής τέχνης! Εύχομαι από καρδιάς, να την κατακτήσεις με το πείσμα και τη μαχητικότητα σου!!!
Marina86
11.12.2017, 16:13
Καλησπέρα. Ίσως κι εγώ να τους παρεξήγησα, αλλά, νομίζω ότι έπρεπε από την αρχή να με είχε ρωτήσει η δασκάλα μου εάν θέλω να μπω στο μαθητολόγιο κι όχι να το θεωρήσει δεδομένο ότι κάνω το κέφι μου. Αυτό για μένα ήταν πολύ χοντρό. Δεν ξέρω τι φήμη έχει το ωδείο που πηγαίνω, αλλά αυτό το περιστατικό εμένα με επηρέασε αρνητικά. Η δασκάλα είπε ότι θα με δηλώσει στο επόμενο εξάμηνο κι ο γραμματέας είπε ότι είναι καλύτερο να μην γραφτώ, αλλά να δώσω κατατακτήριες τον Οκτώβρη. Τι με συμφέρει πιο πολύ; Αν δώσω κατατακτήριες, πόσα λεφτά θα μου φάνε; Κι αν δώσω και δεν περάσω; Αν μου πούνε ξανακάνε την χρονιά;
kwnstantinos40
12.12.2017, 10:33
Για τα έξοδα των κατατακτηρίων, οφείλει να σας ενημερώσει επακριβώς η γραμματεία του ωδείου. Επίσης θα ήταν φρόνιμο, να προηγηθεί μια συνεννόηση με την καθηγήτρια, ώστε να ορίσετε με κοινή συναίνεση ένα ρεαλιστικό στόχο. Δεν έχει κανένα νόημα να το κάνετε για να βρεθείτε σε κάποια προκαταρκτική τάξη, ή έστω στην Α΄ κατωτέρα.
Marina86
12.12.2017, 21:24
Με κάλυψες. Πώς μπορώ να σβήσω το θέμα, τώρα;