ελληνική μουσική
627 online   ·  210.185 μέλη

Απορίες για ενίσχυση φωνής οργάνων σε portable amplifier με minimal set up

johnkar
09.05.2018, 22:01

Καλησπέρα σε όλους . Επειδή είμαι καινούργιος εδώ απευθύνομαι αρχικά στον Στέφανο Σκιαθίτη λόγω του ότι τον γνωρίζω λίγο ( είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα ). Με λένε Γιάννη είχα κάποια προβληματα με τον πνεύμονα μου , για την ακρίβεια είχα πάθει πνευμοθώρακα ( ούτε εγώ ήξερα τι ήταν ) τωρα όμως είμαι καλά .

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω Στέφανε και πιστεύω ότι το γνωρίζεις έχει να κάνει με τον φορητό ενισχυτή AROMA που έχεις παρουσιάσει και σκέφτομαι να τον αγοράσω. Να πω όμως πρώτα τι θα ήθελα να κάνω . Είμαι δάσκαλος μουσικής σε δημοτικό σχολείο και εχω σκεφτεί ότι θα ήταν καλό , όταν μαθαίνω τραγούδια στα παιδιά ,να μην είμαι “καθηλωμένος” στο αρμόνιο αλλά να μπορώ να περιφέρομαι εχοντας τον AROMA στη ζώνη μου , ενα ηλεκτροακουστικό γιουκαλίλι στα χέρια μου και ενα headset μικροφωνο ( μικρόφωνο κεφαλής δηλαδή ) για να μπορώ να ενισχύσω λίγο τη φωνή μου , λόγω του ότι με τα προβλήματα υγείας που είχα έχει εξασθενήσει ελαφρώς. Επίσης παίζω μουσική με μερικους φιλους που και που χρησιμοποιώντας ενα πνευστό όργανο από την Τουρκία , το νέυ και θελω να ενισχύσω λίγο τον ήχο του . Ειχα αγοράσει παλιότερα απο Thomann ένα πυκνωτικό μικρόφωνο κεφαλής ( t bone )της ταξης των 30 ευρω , απαιτει ομως phantom power .Εχω ενα μικρο μιξερακι behringer που μπορει να δωσει phantom powe και το συνδεω με εναν ακουστικο ενισχυτη που εχω και ολα ειναι οκ . Αλλα εαν θελω να κινουμαι μεσ την ταξη με το γιουκαλιλι ανα χειρας και τοheadsetστο κεφαλι μου δεν μπορω να εχω και το μιξερακι μαζι μου .Χρειάζομαι ενα minimal setup .Αγορασα δυο φτηνα headset των 2 ευρω απο κινα για δοκιμη . Εχουν στην ακρη τους το ενα 1/8trs και το αλλο 1/8ts .Επισυναπτω φωτογραφιες τους . Έχουν και κάποιες γραμμούλες πάνω στα βυσματάκια. Δεν ξέρω τι σημαίνουν .Δουλευουν στο pc ,οχι ομως στον ακουστικο ενισχυτη . Θελουν αραγε προενισχυση τυπου phantom ,κάτι που ενδεχομένως το δίνει η κάρτα ήχου του υπολογιστή ;Και εδώ έρχεται το ερώτημα που έχει να κάνει με την υποδοχή του μικροφώνου πανω στον ενισχυτή AROMA. Τι ειδους μικροφωνο πρεπει να κουμπωσει ; Υπάρχουν φτηνάheadsetπου να ταιριάζουν ; Αν αγορασω phantom power adapter( μια μπαταρία στην ουσία ) θα βοηθησει σε τιποτα ;

Θα μπορω αραγε να συνδεσω το πυκνωτικο κεφαλης που εχω ;

Βομβαρδισμός ερωτήσεων το ξέρω . Έχω απογοητευτεί με την άγνοια και ημιμάθεια που υπάρχει γύρω μας .

Ευχαριστώ όλους για το χρόνο τους .

Γιάννης Καραχρήστος

φωτο των βυσμάτων: 

https://ibb.co/gswT8n

https://ibb.co/dbxCZS

[ τροποποιήθηκε από τον/την johnkar, 09-05-2018 22:14 ]


johnkar
09.05.2018, 23:02

Επίσης , ψάχνοντας και ψάχνοντας έπεσα πανω σε αυτή τη σελίδα ερωταπαντήσεων με το ενδιαφέρον  (κατά τη γνώμη μου ) θέμα  : 

How can I use a computer mic with my PA amplifier?

όπου εχει και μερικές ενδιαφέρουσες απαντήσεις .

https://sound.stackexchange.com/questions/27811/how-can-i-use-a-computer-mic-with-my-pa-amplifier?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa


STEFANOS604
10.05.2018, 00:21

Ο Aroma είναι ένας φτηνός 5 W ενισχυτής με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν και οι καλύτεροι της ίδιας ισχύος ενισχυτές απλά χωρίς εφφέ.

Το μαγνήτη του γιουκαλίλι με βύσμα 1/4 ts (καρφί) θα το θέσεις στην Guitar Input του Aroma.

Για τον Aroma απλά απαιτείται μόνο η κάψα (χωρίς μπαταρία ή Phantom)) με το βύσμα 1/8 ts στην είσοδο mic του ενισχυτή Aroma (η πυκνωτική κάψα τροφοδοτείται από τον Aroma )

Ο Aroma  έχει και Aux in που μπορείς να συνδέσεις από ένα cd player ή φορητό mp3 player έτοιμους ρυθμούς. Κατεβάστε Έτοιμους Ελληνικούς Ρυθμούς Ντραμς 
ΕΔΩ :Link

>

 Φυσικά απαιτείται και μια SD card (πολύ φτηνή) για να μπορείς να ηχογραφείς ταυτόχρονα αυτά που παίζεις ή όταν σου 'ρχεται μια έμπνευση. Πλήρεις πληροφορίες με φωτογραφίες εδώ:

https://stefanos60.blogspot.gr/2015/06/aroma-cube-amp.html

Για οτιδήποτε άλλο μη διστάσεις να ρωτήσεις.


johnkar
10.05.2018, 21:55

Άρα να γιατί δεν μου δούλευαν τα headset στον ακουστικό ενισχυτή , ενώ δουλευαν στο pc . Φαντάζομαι γιατί χρειάζονται κάποιου είδους τροφοδοσία ( σαν phantom ) κάτι που δεν κάνει ο ακουστικός ενώ το κάνει ο aroma .

Ευχαριστώ Στέφανε.  

[ τροποποιήθηκε από τον/την johnkar, 10-05-2018 21:55 ]


STEFANOS604
10.05.2018, 22:12
Γιατί το στέρεο βύσμα βραχυκυκλώνει την είσοδο του ενισχυτή (απαιτείται mono βύσμα )
johnkar
10.05.2018, 22:38

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά ( ειδικά όταν έχεις καλό αποτέλεσμα ) . Νομίζω όμως , ότι είναι εύκολο να πελαγώσεις ....