ελληνική μουσική
325 online   ·  209.162 μέλη

James Basdanis - DIDDYCOY (Νέα Κυκλοφορία EP)

Peruvian
Βασική Νότα
Chat
23.09.2020, 09:11

James Basdanis - "DIDDYCOY"

TrackList:

1. Diddycoy2. Unbalanced3. The Conium

Έναν χρόνο μετά την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Kaemos” ο δημιουργός και κιθαρίστας Δημήτρης Μπασδάνης, αναγνωρίσιμος στο ευρύ μουσικόφιλο κοινό ως James Basdanis, συνεχίζει το παραγωγικό μουσικό του ταξίδι με ένα νέο EP τριών νέων συνθέσεων του με τίτλο “Diddycoy”.

Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών που ο Τζέημς Μπασδάνης έγραψε στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε μετά την κυκλοφορία του “Kaemos” και που πήραν σάρκα και οστά στα Live όπου έδωσε με τους Anatolian trio σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Τρία instrumental κομμάτια (1. Diddycoy, 2. Unbalanced, 3. The Conium) με τον χαρακτηριστικό κιθαριστικό ήχο και την ιδιαίτερη μουσική αισθητική του δημιουργού τους. Κάθε ένα από τα κομμάτια είναι μια ιστορία. Ενας συνδυασμός συναισθήματος και τεχνικής σε ένα μπλέξιμο ανατολής και δύσης. Το μουσικό ύφος του James και εδώ ‘παίζει’ ανάμεσα στο ροκ, τη Jazz και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, Ενώ ο τίτλος του EP, “Diddycoy” (O ταξιδιώτης, ο “Ημίαιμος” - στη γλώσσα των Ρομά), φανερώνει το ταξιδιάρικο μπλέξιμο των μουσικών που θα ακούσει ο ακροατής σε αυτό το μίνι-άλμπουμ.

Η ηχογράφηση των κομματιών έγινε Live στα Ιωάννινα (Rana Studio) από τους Anatolian Trio, με τους James Μπασδάνη (κιθάρα), Νίκο Τάγγα (Μπάσο) και τον Γιώργο Μέμο (Τύμπανα), ενώ συμμετέχουν o Αλέξης Δόσης (Πλήκτρα) στο κομμάτι “The Conium” και η Σοφία Κάκκου (Κρουστά) (ηχογράφηση από τον Βαγγέλη Καραπέτρο στο Παζλ Studio (Αθήνα)), στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφει ο ίδιος ο δημιουργός.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νίκος Πανταζάρας
Παραγωγή: JBMusic
Ιστοσελίδα: www.basdanis.eu

diddycoy cover

[ τροποποιήθηκε από τον/την Peruvian, 23-09-2020 09:25 ]


#1   
EVAGGELIASAKELLARIOU
MusicHeaven Guru
Chat
23.09.2020, 11:12

Καλημέρα, Peruvian. Άκουσα με προσοχή τα τρία ορχηστρικά κομμάτια του Δημήτρη Μπασδάνη και μου άρεσαν πολύ, ιδίως το Diddycoy. Καλοτάξιδη σας είναι η νέα κυκλοφορία!


#2   
Peruvian
Βασική Νότα
Chat
23.09.2020, 16:01

Παράθεση:

Το μέλος EVAGGELIASAKELLARIOU στις 23.09.2020, 11:12 έγραψε...

Καλημέρα, Peruvian. Άκουσα με προσοχή τα τρία ορχηστρικά κομμάτια του Δημήτρη Μπασδάνη και μου άρεσαν πολύ, ιδίως το Diddycoy. Καλοτάξιδη σας είναι η νέα κυκλοφορία!Σε ευχαριστούμε πολύ Ευαγγελία!


#3   
freddieKrueger
Βετεράνος
Chat
26.09.2020, 11:45
Ωραία μουσική...πολύ θα ήθελα όμως και μια φωνή να τραγουδήσει πάνω τους(είναι βέβαια instumental) Όπως και να χει καλή επιτυχία
#4   
Peruvian
Βασική Νότα
Chat
28.09.2020, 22:10

Παράθεση:

Το μέλος freddieKrueger στις 26.09.2020, 11:45 έγραψε...

Ωραία μουσική...πολύ θα ήθελα όμως και μια φωνή να τραγουδήσει πάνω τους(είναι βέβαια instumental) Όπως και να χει καλή επιτυχία

 

Σε ευχαριστούμε πολύ Freddie Krueger!!! 


#5