ελληνική μουσική
235 online   ·  209.336 μέλη

Jacart «Θέλω να Ταξιδέψω»

Peruvian
Βασική Νότα
Chat
23.01.2021, 13:52

Δελτίο Τύπου

JACART
«Θέλω να Ταξιδέψω»

Οι jacart κυκλοφορούν τοπαρθενικό του τραγούδιμε τίτλο “Θέλω να ταξιδέψω” από τονεπερχόμενο δίσκοτους με τίτλο “Σταγόνες της Βροχής” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021.

Οι jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος.

Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούντραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι. Μια συνεργασία φίλων, έναproject ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιαςδημιουργικής ατμόσφαιραςκαισυναισθημάτωνμέσα απόνότες, loops, ρυθμούςκαιμελωδικούς σκοπούςαπό τηνελληνική παράδοσημέχρι τοροκ.  

Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική καισύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είναι τυχαία, αφού το Νότιο Πήλιο είναι ο τόπος καταγωγής του γνωστού κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη και μέλος των jacart Δημήτρη Μπασδάνη (γνωστός και ως James Basdanis). Κατά τα λεγόμενα του στόχος του είναι να βρει μία φόρμουλα να διασώσει και να “ξανα συστήσει” με μια σύγχρονη ματιά και μουσική φρεσκάδα αυτά τα λιγοστά τραγούδια του τόπου του. Το “Θέλω να ταξιδέψω” ίσως να προμηνύει τηναρχή αυτού του ταξιδιού!


Θέλω να ταξιδέψω, Θέλω να ταξιδέψω
Θέλω να ταξιδέψω στην Αίγυπτο να πάω

Να φέρω το πουλί μου, να φέρω το πουλί μου
Να φέρω το πουλί μου, πού ‘ναι στην ξενιτιά

Έλα πουλί μου έλα, να τα μιλήσουμε
γιατί είδα στο όνειρό μου πως θα χωρίσουμε.

Πουλί μου αγαπημένο μα πώς τα πίστεψες
της γειτονιάς τα λόγια και μ' απαρνήθηκες

Πολύ με βασανίζεις, μα τι μπορώ να πω
Όλα τα υποφέρω, γιατί σε αγαπώ


Στίχοι / Μουσική: Παραδοσιακό Πηλίου

Διασκευή: Δημήτρης 'James' Μπασδάνης

Ηχογράφηση / Επεξεργασία / Ενορχήστρωση: James Μπασδάνης

Μίξη / Mastering: Κώστας Μπασδάνης

οι jacart:

Φωνή - Κατερίνα Βασιλείου

Κιθάρα / Loops - Δημήτρης 'James' Μπασδάνης

Κρουστά - Νικόδημος Παπουτσής

Facebook: https://www.facebook.com/jacartband

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο σαλόνι του σπιτιού του James. Κατά τη διαδικασία ηχογράφηση των κρουστών βοήθησε ο Μιχάλης Καρπουζίδης. Πολλές ευχαριστίες στον Κώστα Μπασδάνη για την τελική μίξη των τραγουδιών του άλμπουμ.

Ακούστε το τραγούδιστοYoutubeσε έναLyric Video:


#1   
EVAGGELIASAKELLARIOU
MusicHeaven Guru
Chat
24.01.2021, 11:17

Καλημέρα, peruvian. Μου άρεσε η διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού: "Θέλω να ταξιδέψω". Εύχομαι να είναι καλοτάξιδος ο δίσκος: “Σταγόνες της Βροχής” των Iacard.


#2