ελληνική μουσική
182 online   ·  207.558 μέλη

Θέματα Αρμονίας

argos13
Περαστική Νότα
Chat
14.02.2021, 18:25

Καλησπέρα. Υπάρχει μήπως περίπτωση να γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει βιβλίο με τις λύσεις για θέματα αρμονίας για το βιβλίο του Μανώλη Καλομοίρη και Φιλοκτήτη Οικονομίδη; 

Το βιβλίο με τα θέματα αρμονίας που έχω είναι από τον εκδοτικό οίκο Γαϊτάνου, έκδοσις πρώτη και όπως είπα πριν είναι από τους Μανώλη Καλομοίρη και Φιλοκτήτη Οικονομίδη. Το ζητάω επειδή πρόσφατα αποφάσισα να επανέλθω στην αρμονία με σκοπό να διδάξω, αλλά θέλω πρώτα να θυμηθώ αρκετά πράγματα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν βιβλία με θέματα αρμονίας και οι λύσεις τους από τον Χάρη Κουρή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


#1   
CROSS
MusicHeaven Guru
Chat
21.02.2021, 12:14

Καλησπέρα!Λίγο περίεργη η ερώτησή σου.Το να πάρεις ένα βιβλίο με λύσεις θεμάτων,δε θα σε βοηθήσει σε κάτι.Για να ξαναθυμηθείς την αρμονία,καλύτερα διάβασε θεωρητικά βιβλία και στη συνέχεια δοκίμασε να λύσεις θέματα  μόνος σου.Μόνο έτσι θα μάθεις ή θα ξαναμάθεις.Τα βιβλία που αναφέρεσαι,αφορούν την λεγόμενη υποχρεωτική αρμονία που κάνουν κυρίως παιδιά,αλλά και όσοι θέλουν να μάθουν τα βασικά.Για να μπείς στη διαδικασία να διδάξεις,δεν αρκεί αυτό.Χρειάζεσαι τις γνώσεις του ειδικού αρμονίας και το αντίστοιχο πτυχίο.Τα βιβλία που διδάσκεσαι(και τα θέματα αρμονίας που λύνεις)είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και περιλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη ανάλυση,και εξειδίκευση πάνω στην αρμονία,απ'ο,τι αυτά του Καλομοίρη και του Κουρή,που έχουν πάρει ένα μέρος των βιβλίων που σου περιέγραψα πιο πρίν,και το έχουν παρουσιάσει πιο απλοποιημένα,γιατί αφορά την πρώτη επαφή, όχι γνώσεις που θα σε οδηγήσουν στη διδασκαλία.

Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις,αλλά δε θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα με τον τρόπο που γράφεις.


#2   
Xrysa99
Περαστική Νότα
Chat
04.06.2021, 15:55

Καλησπέρα μήπως θα μπορούσες να  μου τις δώσεις και εμένα αν τις βρήκες ?

Βασικά θα ήθελα μόνο τις 2 τελευταίες σελίδες!Παρακαλώ αν γίνεται!


#3   


Αυτά τα διάβασες;