ελληνική μουσική
367 online   ·  209.863 μέλη

Βοηθάει το γυμναστήριο στην κιθαριστική βελτίωση?

anastassakis
12.03.2021, 19:08

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του musicheaven.gr.

Σήμερα θα απαντήσουμε σε μία ακόμα ερώτηση που μας έστειλε ένας φίλος της εκπομπής, συγκεκριμένα την εξής:

Για όποιες διευκρινίσεις, αλλά και για να στείλετε τις ερωτήσεις σας να απαντηθούν σε επόμενο βίντεο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο email: 
ioannis@ioannis.org>Link

>

Τα λέμε την επόμενη φορά!

Φιλικά,

Ioannis Anastassakis

Coach of The Guitar Champions

https://eliteguitarcoaching.com


Akis305
13.03.2021, 17:42


 Γενικά μιλώντας, αν δεν υπάρχει περιορισμός λόγω κάποιου ιατρικού προβλήματος, η γυμναστική με βάρη δεν σε εμποδίζει να παίζεις μουσική. Δεν γνωρίζω για όλα τα όργανα, αναφέρομαι στο βιολί, εικάζω ότι θα ισχύει το ίδιο και με άλλα μουσικά όργανα. Τα γάντια όπως λέει και στο βίντεο είναι απαραίτητα.

Τις πρώτες ημέρες που θα αρχίσει κάποιος να γυμνάζεται με βάρη δεν θα μπορεί να παίζει τόσο καλά επειδή τα χέρια του θα είναι¨πιασμένα",  χάνουν δηλαδή μέρος της ευλυγισίας, της ευκαμψίας τους, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό όμως είναι προσωρινό, κρατάει 7-10 ημέρες μέχρι να ξεπιαστούν τα χέρια.

Είναι λοιπόν σημαντικό εφ όσον παίζει μουσική, το πρώτο δεκαήμερο που θα αρχίσει κάποιος γυμναστική με βάρη, να μη φορτώσει το σώμα και τα χέρια του με πολλά κιλά. Λίγα κιλά τις πρώτες 10 ημέρες και σταδιακή αύξηση του βάρους για να αποφύγει το "πιάσιμο-δυσκαμψία" των μυών. Οι γυμναστές των γυμναστηρίων είναι οι κατάλληλοι για να δώσουν περισσότερες συμβουλές.