ελληνική μουσική
367 online   ·  209.174 μέλη

Βοηθήστε στην κατανόηση της θεωρίας της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής

ZhakirSetie
Περαστική Νότα
Chat
27.05.2021, 08:10

Γεια, Δουλεύω σε ένα κομμάτι λογισμικού δημιουργίας μουσικής που ονομάζεται Platonic Music Engine που παράγει βασικά μουσική μοναδική για τον χρήστη σε οποιοδήποτε στυλ μουσικής που τυχαίνει να προγραμματιστεί σε αυτό. Δουλεύω σε ένα τέτοιο στυλ (που ονομάζεται αλγόριθμος στυλ) με βάση τη θεωρία της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Έχω αρχίσει να ερευνά το θέμα και, όπως συμβαίνει συχνά, είμαι απελπιστικά χαμένος. Να τι μπορώ να κάνω και τι ψάχνω: Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε συντονισμό που μπορεί να φανταστεί κανείς. Μεγάλος! Έτσι νόμιζα ότι θα πήγαινα με τον Πυθαγόρειο συντονισμό. Αρκετά εύκολο! Όμως, αν κοιτάξουμε πώς κατασκευάστηκαν οι διάφοροι τρόποι λειτουργίας, δεν φαίνεται τόσο ξεκάθαρο ότι ο Πυθαγόρειος συντονισμός ήταν καθολικός. Στην πραγματικότητα, μερικές από αυτές τις κλίμακες χρησιμοποιούν αυτό που θα θεωρούσαμε ως τέταρτους τόνους είναι ένα πρόβλημα. Ένα πρόβλημα είναι πώς ορίστηκαν αυτοί οι τέταρτοι τόνοι ως προς τον συντονισμό; Στο 12-EDO πηγαίνουμε στη μέση μεταξύ δύο ημιτόνων και το ονομάζουμε καθημερινά. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε συντονισμό όπως το Πυθαγόρειο, αυτό δεν φαίνεται να είναι ακριβές (πρέπει να υπάρχει κάποια αναλογία ή κάτι που θα θέλαμε αντ 'αυτού). Αυτό που ελπίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει κάποιος - και είναι μόνο για αυτόν τον συγκεκριμένο αλγόριθμο στυλ, τελικά θα ήθελα μια ολοκληρωμένη κατανόηση της ελληνικής μουσικής θεωρίας στο λογισμικό, αλλά αυτό για αργότερα - είναι ένας συντονισμός και ένας κλίμακα (όπου οποιοδήποτε βήμα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι ήδη στο συντονισμό) με βάση το Aeolian (το έργο είναι μουσική που βασίζεται στη Sappho που μίλησε την αιολική διάλεκτο) εάν αυτό έχει νόημα. Παρά το γεγονός ότι έχω προγραμματίσει στο λογισμικό μου αρκετά πολύπλοκα πράγματα που σχετίζονται με συντονισμούς και κλίμακες, είναι αρκετά εκπληκτικό πόσο λίγο από αυτά καταλαβαίνω πραγματικά. Χρειάζομαι πράγματα που διατηρούνται αρκετά απλά. Και δεν με νοιάζει αν η λύση είναι απλοϊκή ή αναλύει σημαντικές λεπτομέρειες - χρειάζομαι κάτι που είναι αρκετά κατάλληλο και αρκετά κοντά και το οποίο μπορώ να εφαρμόσω. Αυτήν τη στιγμή απλά χρησιμοποιώ μια χρωματική κλίμακα (και τα 12 βήματα) στο Πυθαγόρειο συντονισμό, αλλά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω κάτι λίγο περισσότερο από αυτό το χρόνο.


#1   
ZhakirSetie
Περαστική Νότα
Chat
29.05.2021, 04:48
Γεια, Δουλεύω σε ένα κομμάτι λογισμικού δημιουργίας μουσικής που ονομάζεται Platonic Music Engine που παράγει βασικά μουσική μοναδική για τον χρήστη σε οποιοδήποτε στυλ μουσικής που τυχαίνει να προγραμματιστεί σε αυτό. Δουλεύω σε ένα τέτοιο στυλ (που ονομάζεται αλγόριθμος στυλ) με βάση τη θεωρία της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Έχω αρχίσει να ερευνά το θέμα και, όπως συμβαίνει συχνά, είμαι απελπιστικά χαμένος. Να τι μπορώ να κάνω και τι ψάχνω: Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε συντονισμό που μπορεί να φανταστεί κανείς. Μεγάλος! Έτσι νόμιζα ότι θα πήγαινα με τον Πυθαγόρειο συντονισμό. Αρκετά εύκολο! Όμως, αν κοιτάξουμε πώς κατασκευάστηκαν οι διάφοροι τρόποι λειτουργίας, δεν φαίνεται τόσο ξεκάθαρο ότι ο Πυθαγόρειος συντονισμός ήταν καθολικός. Στην πραγματικότητα, μερικές από αυτές τις κλίμακες χρησιμοποιούν αυτό που θα θεωρούσαμε ως τέταρτους τόνους είναι ένα πρόβλημα. Ένα πρόβλημα είναι πώς ορίστηκαν αυτοί οι τέταρτοι τόνοι ως προς τον συντονισμό; Στο 12-EDO πηγαίνουμε στη μέση μεταξύ δύο ημιτόνων και το ονομάζουμε καθημερινά. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε συντονισμό όπως το Πυθαγόρειο, αυτό δεν φαίνεται να είναι ακριβές (πρέπει να υπάρχει κάποια αναλογία ή κάτι που θα θέλαμε αντ 'αυτού). Αυτό που ελπίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει κάποιος - και είναι μόνο για αυτόν τον συγκεκριμένο αλγόριθμο στυλ, τελικά θα ήθελα μια ολοκληρωμένη κατανόηση της ελληνικής μουσικής θεωρίας στο λογισμικό, αλλά αυτό για αργότερα - είναι ένας συντονισμός και ένας κλίμακα (όπου οποιοδήποτε βήμα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι ήδη στο συντονισμό) με βάση το Aeolian (το έργο είναι μουσική που βασίζεται στη Sappho που μίλησε την αιολική διάλεκτο) εάν αυτό έχει νόημα. Παρά το γεγονός ότι έχω προγραμματίσει στο λογισμικό μου αρκετά πολύπλοκα πράγματα που σχετίζονται με συντονισμούς και κλίμακες, είναι αρκετά εκπληκτικό πόσο λίγο από αυτά καταλαβαίνω πραγματικά. Χρειάζομαι πράγματα που διατηρούνται αρκετά απλά. Και δεν με νοιάζει αν η λύση είναι απλοϊκή ή αναλύει σημαντικές λεπτομέρειες - χρειάζομαι κάτι που είναι αρκετά κατάλληλο και αρκετά κοντά και το οποίο μπορώ να εφαρμόσω. Αυτήν τη στιγμή απλά χρησιμοποιώ μια χρωματική κλίμακα (και τα 12 βήματα) στο Πυθαγόρειο συντονισμό, αλλά θα ή https://vidmate.onl/ θελα να χρησιμοποιήσω κάτι λίγο περισσότερο από αυτό το χρόνο. issue got solved!!
#2   
namoshare
Περαστική Νότα
Chat
03.11.2021, 09:09
Ελληνική μουσική θεωρία, οποιαδήποτε από τις διάφορες διασκευές των ήχων (Τ) και ημιτονίων (Σ) μέσα σε μια οκτάβα (σειρά οκτώ διαδοχικών νότων) στο σύστημα κλίμακας. Η βασική ελληνική κλίμακα κυμαινόταν δύο οκτάβες και ονομαζόταν Μεγαλύτερο Τέλειο Σύστημα. https://get-shareit.com https://get-vidmateapk.com/
#3