ελληνική μουσική
315 online   ·  208.384 μέλη

Καθηγήτρια Φωνητικης σε Μουσική Σχολη

leannamouz
Περαστική Νότα
Chat
03.08.2021, 13:32

Καλησπέρα σε όλους. 

Είμαι τραγουδιστρια με 8ετη εμπειρία και έχω αρκετές σπουδές στην μουσική (θεωρία,πιάνο και φωνητικές σπουδές στην Αγγλια)

Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος με ποιο τρόπο και που μπορώ να δώσω εξετάσεις για πτυχίο συγχρονου τραγουδιου εάν αποφασίσω να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα,κυρίως για προετοιμασία εξετάσεων καθώς θέλω να το πάρω όσο πιο γρήγορα γίνεται.  Έχω δει πολλά ωδεία και σχολές που προσφέρουν μαθήματα φωνητικης και συγχρονου τραγουδιου αλλά δεν αναφέρεται πουθενά πως μπορώ να δώσω εξετάσεις χωρίς να είμαι εγγεγραμμένη σε ωδειο.  Το πτυχίο φωνητικης που έχω  δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται από τον ΔΟΑΤΑΠ χωρίς βέβαια να μου έχουν δώσει ξεκάθαρο λόγο. Στην ουσία όμως έχω παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα που απαιτούνται για την απόκτηση του πτυχίου και απλά χρειάζομαι να βρω που μπορώ να κανω αίτηση για να δώσω εξετάσεις και να μάθω από ποιον φορέα παρέχεται το πτυχίο.

Επίσης γνωρίζει κανείς εάν με το πτυχιο συγχρονου τραγουδιού μπορώ να διδαξω σε ιδιωτική μουσική σχολή; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.


#1   
XrysaOikonomaki
MusicHeaven Guru
Chat
13.10.2021, 07:34
Προς το παρόν ο μόνος τρόπος να πάρεις ένα εγκεκριμένο πτυχίο είναι εάν δώσεις εξετάσεις σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού όπως το Rock School. Υπάρχουν ωδεία που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια όπως το ωδείο του Σπύρου Μάζη στο Μαρούσι. Οι εξεταστές έρχονται εδώ και τα εξέταστρα είναι πολύ χαμηλά. Έχω δώσει κι εγώ εξετάσεις και έχω πάρει πτυχίο από εκεί (χωρίς δάσκαλο καθώς είχα την εμπειρία και τις γνώσεις από πριν. Διδάσκω), όπως επίσης και αρκετοί μαθητές μου. Τα συν και τα πλην: Στα συν είναι ότι παίρνεις ένα πτυχίο αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Αυστραλία και στον Καναδά και γενικά στις χώρες που τα δικά μας πτυχία με δυσκολία γίνονται δεκτά. Στα συν επίσης είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα το Rock School να μπεις στη λίστα των δασκάλων τους και να διδάσκεις διαδικτυακά. Σε προτείνουν δηλαδή οι ίδιοι σε μαθητές σε όλο τον κόσμο. Στα πλην είναι πως η ύλη είναι όλη στα αγγλικά. Και πρέπει να μάθεις κανόνες και ορολογίες από τα βιβλία τους. Η ύλη επίσης εμπεριέχει marketing, μια διατριβή πάνω σε κάποιο αγαπημένο σου τραγουδιστή και πρέπει να γνωρίζεις όλες τις τοποθετήσεις στο σύγχρονο τραγούδι, χρήση μικροφώνου, κονσόλας και τα γυρίσματα σε όλα τα ξένα μουσικά στυλ (ποπ, ροκ, τζαζ, μιούζικαλ) Δεν φτάνει να γνωρίζεις την κλασική αρμονία. Χρειάζεται να γνωρίζεις και σύγχρονη αρμονία καθώς στη σύγχρονη μουσική διέπεται από τους κανόνες της τζαζ αρμονίας. Δεν είναι τόσο "δραματική" η κατάσταση όσο ακούγεται, αλλά σίγουρα θέλει μελέτη. Δίνεις ένα τραγούδι στο πτυχίο που όμως είναι ανώτερου επιπέδου και εμπεριέχει όλες τις τεχνικές, όπως επίσης και έκταση, ώστε να δείξεις όλες σου τις δυνατότητες. Αυτά για το Rock School που γνωρίζω εγώ. Μπορείς να ψάξεις να βρεις και άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού που συνεργάζονται με την Ελλάδα. Παράδειγμα το LCM έχει πιο χαμηλό επίπεδο και είναι πιο εύκολα εφικτό ενδεχομένως να πάρεις ένα πτυχίο από εκεί. Απλά επιφυλάσσομαι για τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια γιατί δεν ξέρω εάν κάνουν πτυχία εξ αποστάσεως. Το ψάχνεις και βλέπεις.
#2   


Αυτά τα διάβασες;