ελληνική μουσική
  423 online   ·  211.038 μέλη

  Θέλω βοήθεια για την επιλογή ωδείου/δασκάλου για φωνητική

  ayahuasca97
  21.10.2021, 15:52

  Γεια σας :) ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι πολύ ερασιτεχνικά, παίζω ακουστική κιθάρα (έμαθα μόνη) και τραγουδάω. Μου αρέσει πολύ και προσωπικά θεωρώ καλή τη φωνή μου, καλύτερη από το παίξιμό μου. Παρ' όλα αυτά δεν έχω καμία μουσική παιδεία και δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα φωνητικής ή μουσικής θεωρίας ή οτιδήποτε σχετικό. Απλά μου αρέσει να τραγουδάω μόνη μου στο σπίτι μου.

  Θα ήθελα να ξεκινήσω μαθήματα φωνητικής στην Αθήνα (δε με ενδιαφέρει να 'ναι κέντρο) και θα 'θελα συγκεκριμένα να μάθω death growl για Metal τραγούδι ή ruspy φωνή για όταν θέλω να τραγουδάω Nirvana, αλλά δε θα θελα να περιοριστώ μόνο εκεί. Ιδανικά θα ήθελα έναν δάσκαλο που διδάσκει τα παραπάνω συν "κανονικό" τραγούδι. Απλά δε ξέρω πού να πάω και οι τιμές είναι ένα θέμα. Να διαλέξω κάποιο ωδείο ή να προτιμήσω ανεξάρτητο δάσκαλο φωνητικής; Ακόμα, παίζει να μπορέσω να αποφύγω τη πολλή θεωρία ή είναι λίγο αδύνατο; Μέχρι τώρα σκέφτομαι για Ωδείο Αθηνών και Εθνικό Ωδείο, ως τα στανταράκια, με δεδομένο αυτά που έγραψα παραπάνω, θα μου τα προτείνατε; Στη περιοχή Πειραιά υπάρχει κάτι αξιόλογο; Και προς Κερατσίνι - Δραπετσώνα - Δυτικά Προάστια θα με ενδιέφερε κάτι. 


  Οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή σας θα μου ήταν χρήσιμη ^_^ 


  XrysaOikonomaki
  09.02.2024, 06:53
  Χρειάζεσαι ένα ωδείο ή έναν δάσκαλο που να διδάσκει σύγχρονο. Εάν θέλεις να έχεις γερές βάσεις και να κάνεις τη ζωή σου εύκολη στη μουσική, καλό είναι να αποκτήσεις και θεωρητικές γνώσεις. Οι ενήλικες μπορούν να μάθουν τη θεωρία της μουσικής σε σύντομο χρονικό διάστημα (εγώ την διδάσκω σε 16 ώρες). Σαν ωδείο σου προτείνω να ψάξεις για σύγχρονες σχολές/ωδεία και όχι ωδεία που επικεντρώνονται στην κλασική μουσική. Ένα ωδείο που κάνει πολύ καλή δουλειά στο σύγχρονο τραγούδι και στο σύγχρονο γενικότερα, είναι το Ωδείο του Σπύρου Μάζη στο Μαρούσι.
  freddieKrueger
  12.02.2024, 13:24

  Παλιό το ποστ της φίλης.

  Ωστόσο ξεκαθαρίζει πως την ενδιαφερουν special effects της φωνής(ruspy voice  κτλ)

  Είναι σα να θέλει κάποιος να μάθει να κάνει σούζες με τη μηχανή.

  Γι αυτό εκείνο που συμβουλεύω όσους έχουν παρόμοια σκέψη είναι να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

  1)Αγαπούν το τραγούδι γενικά ή το πολυ συγκεκριμμένο είδος φώνησης;

  2)Πόση υπομονή έχουν να βρουν ένα δάσκαλο φωνητικής που θα πάρει τη φωνή τους στα χέρια του και θα της κάνει μια αξιολόγηση και ένα reset πολλές φορές ξεκινώντας από την αρχή;

  Από το ήρεμο απλό παιδικό τραγούδι με έμφαση σε λεπτομέριες ανατομίας και φυσιολογίας της φώνησης και ΟΧΙ σε μιμητικές απόπειρες των μουσικών ειδώλων τους;

  Εκτός από αυτά τα ερωτήματα και ένας χρυσός κανόνας:

  Αν υπάρχει ο τέλειος δάσκαλος για ruspy ή growl vocals και σου μάθει όλα τα τιπς και τρικς του το πιο πιθανό είναι να σου καταστρέψει τη φωνή.

  Αυτά τα special effects προυποθέτουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ότι όποιος επιχειρεί να τα διδαχτεί πρέπει να έχει ΦΩΝΑΡΑ ήδη άρα να έχει ξοδέψει χρόοοονια μελέτης "κανονικού" τραγουδιού(είτε μοντέρνου είτε κλασσικού).

  Αν είσαι κάπου στη μέση δηλαδή με μια καλούτσικη φωνή που έχει ακόμη περιθώρια να "μεγαλώσει" τότε η καταδίκη της φωνης σου είναι να μπεις στο τρυπάκι να την εκπαιδεύσεις σε αυτά ακριβώς τα special vocal effects.

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.