Πώς το τραγούδι επηρεάζει την υγεία σας

STEFANOS604
06.10.2022, 04:22

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Το τραγούδι ρυθμίζει σωματικά τον θυρεοειδή και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα εναρμονίζοντας το 5ο τσάκρα, του λαιμού. (Τα Τσάκρα θεωρούνται τα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος που έχουν γίνει δημοφιλή στην εξάπλωση των πρακτικών της Γιόγκα παγκοσμίως. ‘Οταν βρίσκονται σε ισορροπία, βοηθούν στην ανάπτυξη της ζωτικής ενέργειας και οδηγούν σε σωματική και ψυχική ευεξία.) Το ίδιο και η προσευχή, η απαγγελία και η ψαλμωδία! Το αντίθετο αποτέλεσμα είναι: η εσκεμμένη αντίστροφη χρήση του ίδιου ενεργειακού κέντρου του λαιμού: Λέγοντας ψέμα, κουτσομπολιά, εκφοβισμό άλλων, βρισιές, κατάρες και όλες οι καταχρήσεις του λόγου!

Πώς το τραγούδι επηρεάζει την υγεία σας: ΠΗΓΉ: Cornelia Munteanu/ Πανεπιστημιο Ιρλανδίας

  1. Το τραγούδι δίνει στο σώμα τις «σωστές» δονήσεις, που αυξάνουν τη ζωντάνια μας!
  2. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, στον ανθρώπινο εγκέφαλο παράγονται ειδικές χημικές ουσίες που μας βοηθούν να αισθανθούμε ειρήνη και χαρά!
  3. Το τραγούδι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στις φωνητικές χορδές, τις αμυγδαλές και τους πολυάριθμους λεμφαδένες, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει σημαντικά την τοπική ανοσία (με άλλα λόγια, σπάνια αρπάζουμε κρυολόγημα)!
  4. Η βελτίωση της παροχής αίματος κατά τη διάρκεια του τραγουδιού οδηγεί στην ενεργοποίηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας: αρχίζει να λειτουργεί πιο έντονα, η μνήμη βελτιώνεται, κάθε πληροφορία γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή! Γι' αυτό οι ειδικοί συνιστούν να τραγουδάτε τουλάχιστον 5 λεπτά την ημέρα, εξισώνοντας το τραγούδι με την άσκηση.
  5. Η βελτίωση της παροχής αίματος του κεφαλιού συνολικά αναζωογονεί το σώμα, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος
  6. Το τραγούδι είναι πολύ χρήσιμο για την πνευμονικές ασθένειες, γιατί όχι μόνο αντικαθιστά την άσκηση αναπνοής, αλλά προάγει και την ανάπτυξη του στήθους, επαρκή αναπνοή, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον αριθμό των οξειών πνευμονικών παθήσεων·.
  7. Με κανονικό ωράριο χορωδίας αυξάνονται τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης-Α και υδροκορτιζόνης στον οργανισμό, που αποτελούν σημάδια καλής ανοσίας!
  8. Επί του παρόντος, έχουν αναπτυχθεί τεχνικές που αντιμετωπίζουν το τραύλισμα μέσω τραγουδιού και βοηθούν στη βελτίωση της δυσλεξίας.
  9. Το τραγούδι χρησιμοποιείται επίσης κατά την καταπολέμηση της παχυσαρκίας: μερικές φορές οι υπέρβαροι άνθρωποι προσφέρονται να τραγουδήσουν δύο ή τρία τραγούδια αντί για σνακ όταν πεινάνε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
-----------------

‘’Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει καλά’’: Einstein

[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 06-10-2022 04:23 ]